Digitális dokumentumok

Felhasználási feltételek

A TF Digitális Könyvtárban közzétett dokumentumok szerzői és egyéb jogai a dokumentum szerzőjét/tulajdonosát illetik (amennyiben a neve fel van tüntetve). A szerzői jogokról az 1999. évi LXXVI. törvény rendelkezik.

A szerző/tulajdonos felelős azért, hogy a dokumentum digitális formában való terjesztése nem sérti mások szerzői jogait. A TF Digitális Könyvtár üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot, hogy ha kétség merül fel egy dokumentum szabad terjesztésének lehetőségét illetően, akkor töröljék azt a könyvtár állományából.

Ha a szerző/tulajdonos külön is rendelkezik a szövegben a terjesztési és felhasználási jogokról, akkor az ő megkötései felülbírálják a következő előírásokat. A közzétett dokumentumok kizárólag saját célra, nem kereskedelmi jellegű alkalmazásra, változtatások nélkül, a forrásra való megfelelő hivatkozással használhatók fel. Minden más terjesztési és felhasználási forma esetében a szerző/tulajdonos engedélyét kell kérni.

Amennyiben egy műben fel van tüntetve valamelyik Creative Commons licenc, akkor az abban megengedett felhasználási formák nem engedélykötelesek.

Elfogadom a feltételeket

További oldalak