;>
Archívum

2016.

Sítábor, 2. tájékoztató

Sítábor, 2. tájékoztató

Találkozó az 1. turnusnak: 2017 január 29-én vasárnap 9,00 órakor a Győri úti bejáratnál. Résztvevők: Rekreáció nappali és levelező; továbbá speciális tanrendű osztatlan tanárképzés hallgatói (52 hallgató). Utazás: A TF által biztosított autóbuszokkal (a levelezők a kisebb méretű, utánfutós buszba pakolják be egyéni csomagjaikat). Visszaérkezés: 2017. január 1-én szerdán, az esti órákban a levelezőknek, 2017. január 4-én szombaton, az esti órákban a rekreáció nappalisoknak.

Síkölcsönzés a kötelező sítáborra

Síkölcsönzés a kötelező sítáborra

A sífelszerelések arzenálja ekkora létszámra nagyon korlátozott, de kölcsönzése a tábor idejére ingyenes. Az nehezen jön ki, hogy a TF 60 pár sícipője pont passzolna 186 TF hallgatóra. Kérem a sízéssel már megismerkedett hallgatókat, vegyék a fáradtságot és hozzák el saját, vagy kölcsönzött alpesi felszereléseiket! (alpesi sícipő, síléc biztonsági kötéssel, síbot).

Beiratkozási felhívás a 2016/2017. tanév II. félévére

Beiratkozási felhívás a 2016/2017. tanév II. félévére

Tisztelt Hallgatók! A Sportudományok Doktori Iskola a 2016/2017. tanév II. félévével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatja Önöket.

  • Félév kezdete: 2017. február 1.
  • Félév vége: 2017. augusztus 31.
  • Bejelentkezés a tavaszi félévre: a 2-6. féléves hallgatók bejelentkezési időszaka 2017. január 16. és 2017. január 29. között történik a Neptun rendszerben.
A Doktori Iskola felhívása egyéni felkészülők részére

A Doktori Iskola felhívása egyéni felkészülők részére

A Testnevelési Egyetem Sporttudományok Doktori Iskola a 2017. február 1-től kezdődő félévre jelentkezést hirdet egyéni felkészülők részére az alábbi programokban doktori fokozatszerzésre:

  1. Edzés és adaptáció (programvezető: Dr. Pavlik Gábor professor emeritus)
  2. Testedzés, szabályozás, anyagcsere (programvezető: Dr. Radák Zsolt egyetemi tanár)
  3. Sport, nevelés- és társadalomtudomány (programvezető: Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi professor emerita)
Magyar Rektori Konferencia a Testnevelési Egyetemen

Magyar Rektori Konferencia a Testnevelési Egyetemen

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemen rektora Üdvözölte a 2016. december 16-i ülés résztvevőit.

Beszámoló egy könyvbemutatóról

Beszámoló egy könyvbemutatóról

2016. december 9-én pénteken 11.00 órakor a TF I. emeleti tanácstermében a Tanárképző Intézet könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott.

Az Eötvös József Könyvkiadó gondozásában – Hamar Pál szerkesztésében – megjelent: A mozgás mint személyiségfejlesztő tényező című tanulmánykötet és Hamar Pál: A testnevelés tantervelmélete című monográfia bemutatására került sor.

Megjelent a TF Mag új száma!

Megjelent a TF Mag új száma!

Megjelent a Klebelsberg Kuno Szakkollégium lapja, a TF Mag 2016. decemberi száma.

Judo MEFOB 2016

Judo MEFOB 2016

A 2016. évi Judo MEFOB november utolsó hétvégéjén, de új helyszínen került lebonyolításra, az UTE frissen felújított Horváth István judo termében, ezáltal az esemény visszatért gyökereihez. A versenyt Kiss Ádám professzor, a MEFS elnöke nyitotta meg, majd örömmel nyugtázta a magas részvételi számot, mely többek között indokolttá tette a helyszín váltást.

Sportági innovációk – Kézilabda

Sportági innovációk – Kézilabda

Rendkívül sikeres konferenciát rendezett a Magyar Kézilabda Szövetség a Testnevelési Egyetem közreműködésével

A Magyar Kézilabda Szövetség második alkalommal rendezte meg éves sportinnovációs konferenciáját együttműködésben a Testnevelési Egyetemmel és a Magyar Sporttudományi Társasággal annak Sportinnovációs Szakbizottságával.

Marton Orsolya házi vitája

Marton Orsolya házi vitája

A Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önöket Marton Orsolya doktorjelölt PhD értekezésének házi vitájára. A téma címe: "A mitokondriális biogenezis hatása az edzhetőség alapján szelektíven tenyésztett patkányoknál állóképességi edzés során."

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!