Meghívó Dr. Zsákai Annamária előadására

A Klebelsberg Kuno Szakkollégium tisztelettel meghívja Önöket dr. Zsákai Annamária „Kutatási területek, szakágak megismerése” című előadására.

Zsákai Annamária az Eötvös Loránd Tudományegyetem Embertani Tanszékének habilitált docense, az MTA-ELTE Egészségtudatos Gyermekekért Kutatócsoport vezetője, az Európai Antropológiai Társaság főtitkára, az MTA Antropológiai Osztályközi Tudományos Bizottságának és az MTA Demográfiai Osztályközi Állandó Bizottságának tagja, a Magyar Biológiai Társaság vezetőségnek tagja, az Anthropologiai Közlemények című folyóirat szerkesztője, valamint az ELTE TTK Biológiai Intézet gimnáziumi mentorprogramjának vezetője. Biológus (BSc, MSc képzések), biológiatanár szakos és PhD hallgatók gyakorlati és elméleti kurzusainak oktatója.

Fő kutatási területe az ember növekedési és érési mintázatának vizsgálata, emellett testalkat-, testösszetétel-, biológiaiéletkor-becslő módszerek összehasonlító vizsgálatait vezeti a Tanszék Auxológiai Kutatócsoportjában, módszertani kutatásai kiterjednek még gyermekek speciális csoportjainak (pl. testi fejlődésükben elmaradott, krónikus beteg, ill. sportoló gyermekek) auxológiai vizsgálatára, illetve az öregedést kísérő testszerkezeti és sejtszintű változások vizsgálatára. 2022 óta a Magyar Kézilabda Szövetség Sporttudományi és Diagnosztikai Igazgatóságán a Humánbiológiai Labor szakértője, az intézményben élsportoló fiatalok körében végzett testszerkezeti vizsgálatok vezetője.

Időpont: 2024. október 10. (csütörtök), 18:00

Helyszín: K1 épület, B002 Tokió terem    

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!