Szakkollégisták a Városligeti Műjégpályán

Szakkollégiumunk tagjai és vezetői, illetve sportdiplomácia szakos hallgatók látogatást tehettek december 13-án, szerdán a Városligeti Műjégpályán dr. Garamvölgyi Bence, a Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgató meghívására.

Először meghívónk előadását hallgattuk meg a Műjégpálya történetéről, működéséről, illetve szerepéről a nagy nemzetközi sportesemények lebonyolításában. A létesítmény többek között olyan jelentős eseményeknek is otthont adott, mint a FINA vizes világbajnokság, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik budapesti szurkolói zónája, a 2023 nyarán megrendezett atlétika vb megrendezésében is helyszínt kínált az épület a szervezők számára, hiszen a szomszédságban lévő Hősök terén volt a maratoni futás rajt- és célhelye, de a Giro d’Italia kerékpárverseny rajtjának lebonyolításában is szerepet játszott.  

Az előadás után alkalmunk nyílt a jégen és a jég „alatt” egyaránt kipróbálni magunkat. Hallgatóink – Garamvölgyi úr jóvoltából – ingyenesen léphettek a jégre, sőt korcsolyát is kaptak, így kikapcsolódhattak egy kicsit a kezdődő vizsgaidőszak mindennapjai közepette. Aki nem a jégen „karistolt”, az éppen alatta „barangolt” – betekintést nyerhetett a színfalak mögé, pontosabban: alá.  Megtekinthették a jégpálya „életét” fenntartó berendezéseket, így egészen konkrétan a jégpálya alatt felépített hűtőrendszert is – s mint kiderült, 160 km hosszú csőrendszer teszi lehetővé a felettük sikló korcsolyák suhanását. Innen is köszönjük dr. Garamvölgyi Bencének, hogy minderre lehetőséget adott nekünk.

Készítette: Kőházi Eszter, a szakkollégium hallgatója

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!