Prof. Dr. Pavlik Gábor „A sportorvoslás története és jelentősége” című előadása

A Klebelsberg Kuno Szakkollégium tisztelettel meghívja Önöket prof. dr. Pavlik Gábor „A sportorvoslás története és jelentősége” című előadására.

A meghívott előadó a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TE) Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékének professor emeritusa. A rendkívül népszerű és különleges kisugárzású szaktekintély ötven éve tanít a TE-en és a Semmelweis Egyetemen is tart élettan és anatómia előadásokat magyar és angol nyelven. A TE PhD képzésén „Az edzés és adaptáció” program vezetője, a programon belül 12 sikerrel végzett PhD hallgató témavezetője, a képzés keretében a Sportélettan kurzus vezetője. Pályafutása során a TE és a Semmelweis Egyetem kiváló PhD oktató elismerés tulajdonosa. A Magyar Sportorvos Társaság vezetőségének tagja, 2010-2014 között a Társaság elnöke.

Kiemelkedő oktatói-kutatói tevékenysége mellett 26 évig dolgozott a pólósoknál, 41 világeseményre, köztük hat olimpiára kísérte el a válogatottakat. 2000 és 2008 között a három olimpiai bajnoki címet nyert férfi vízilabda-válogatott mellett is dolgozott sportorvosként. Számos rangos elismerést kapott pályafutása során, a Dalmady Zoltán-díjtól kezdve a Hepp Ferenc-emlékérmen át a Magyar Köztársaság érdemérem lovag- és tisztikeresztjéig vagy a MOB életmű- és a tavalyi Pro Universitate-díjáig.

Időpont: 2023. november 21. (kedd), 17:00

Helyszín: K1 épület, B002 Tokió terem

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!