A Klebelsberg Szakkollégium és a Sportdiplomácia Szak hallgatóinak látogatása Ferencvárosi Torna Clubnál

A Klebelsberg Kuno Szakkollégium tagjai és a Sportdiplomácia szak hallgatói 2022.11.17-én a Ferencvárosi Torna Club székhelyére, az FTC-MVM Népligeti Sportközpontjába látogattak el. Az FTC nemzetközi projektmenedzsere, Keresztes Péter mutatta be a Sportközpont épületeit, pályáit, nevezetességeit és azoknak történetét.

FTC látogatás beszámoló 2

Kiemelten a labdarúgó pályákat, a kézilabdacsarnokot (melynek aljában tekepálya található), az atlétika pályát, a valaha ferencvárosi színekben nyert érmes olimpikonok, világ-és Európa-bajnokok márványtáblába vésett neveit, szobrait.

A körbevezetés után Máté Bálint, az FTC Nemzetközi Osztályának vezetője köszöntötte a résztvevőket és mutatta be munkatársaival – Fenyvesi Evelinnel, Gál Józseffel, Keresztes Péterrel – a klub nemzetközi tevékenységét. A ferencvárosi klub húsz szakosztállyal rendelkezik, melyekben az egyéni és a csapat sportágak is meghatározóak. A klub a pályán kívül is igyekszik minden sportolónak a sikeréhez hozzájárulni. A média alapvetően a klubot családiasnak és modernnek pozícionálja.

Az előadók főként labdarúgásban voltak érintettek. Feladataik a következők:

  • Az UEFA klubverseny-sorozatainak teljes körű szervezése, összehangolása;
  • A bajnoki mérkőzések, kupasorozatok hazai rendezése esetén a vendég klubokkal való kapcsolattartás, egyéb meccs-napi munkafolyamat koordinálása;
  • Nemzetközi sportszervezetekkel való kapcsolattartás;
  • Nemzetközi pályázati projektek megvalósítása;
  • Közösségteremtő és egyéb programok kialakítása, megvalósítása (European Waking Football Leauge, Fradi suli program, Scorinv for health, Fradi fair play, Kirekesztés elleni kampányok).

Az összességében majdnem négyórás program keretében a hallgatók betekintést nyerhettek az UEFA versenysorozatainak szervezésébe, kiemelve az adminisztrációt, a kapcsolattartást (külső és belső érintettekkel),  a mérkőzések szervezését és az utómunkálatokat, azaz a klub sportdiplomáciai tevékenységének egy nagyon jelentős szeletét. A Ferencvárosi Torna Club, ezeket kiegészítve, roppant fontosnak tartja az egyéb nemzetközi sportszervezetekkel való kapcsolattartást, kapcsolatépítést, a konferenciákon történő részvételt, a nemzetközi szervezetekben való tagságot. Célként említették a nézők számának növelését, akár új célcsoportok kialakításával is. Éppen ezért több közösségi programot is indítottak és szerveznek, melyek célja, a sportolás számos előnye mellett – és azokon keresztül – a közösségépítés.

A Ferencvárosi Torna Club népligeti MVM Sportközpontjának és a Fradi sportdiplomáciai tevékenységének elemző bemutatása sokak számára a klub eddig ismeretlen arcát tárta fel, melynek köszönhetően a szakkollégisták és a sportdiplomácia szakos hallgatók nagyon hasznos ismeretekkel gazdagodtak.

Beszámolót készítette: Gáspár Bettina, a szakkollégium hallgatója

Utolsó módosítás: 2023. április 25. 10:14
nyomtatás

Projektek

2023. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!