2. TDK-workshop – fókuszban az internetes irodalomkutatás

A Klebelsberg Kuno Szakkollégium kiemelt hangsúlyt fektet tagjainak képzésére, különös tekintettel a tudományos tevékenységük segítésére. Ennek jegyében vettünk részt 2022. május 19-én a 2. TDK-workshop-on.

2. TDK-workshop - fókuszban az internetes irodalomkutatás

A Könyvtár és Levéltár munkatársai több színvonalas interaktív előadás keretén belül adtak tájékoztatást az intézmény állományában online elérhető tudományos adatbázisokról.

Többek között az EBSCO (SportDiscus), a MeRSZ, Proquest Central, a ScienceDirect, a SpringerLink, az Arcanum Digitális Tudománytár és az Akadémiai Kiadó E-könyv adatbázisok kerültek bemutatásra. Az elméleti ismereteket pedig az Infolaborban elhelyezett asztali számítógépek segítségével maguk a résztvevők is kipróbálhatták.

Az internetes irodalomkutatási módszerek ismeretével és hatékony alkalmazásával a hallgatók egyszerűen és könnyedén juthatnak hozzá kutatási területük legfrissebb szakirodalmi forrásaihoz. Ezáltal képessé válnak bővíteni szakmai ismereteik tárházát, továbbá újabb inspirációkat kaphatnak a tudományos munkájukhoz is.

A szakkollégium tagjai leginkább azért tartották hasznosnak a 2.TDK-workshopot: ,,Mert akik most állnak a szakdolgozatuk vagy TDK dolgozatuk megírása előtt és pontosan nem tudják, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban a számukra legrelevánsabb, friss, ellenőrzött tudományos szövegeket megtalálni, azoknak lehetőségük van nemcsak a TF könyvtárából, hanem egy regisztrációt követően akár az otthon kényelméből is elérni azokat.”

A résztvevők érdeklődéssel várják az előadás-sorozat folytatását – a 3. TDK-workshopot –, amelynek tervezett időpontja a következő szemeszter eleje.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!