Puskás Akadémia, szakmai kirándulás (beszámoló)

A nemrégiben újra induló Klebelsberg Kunó Szakkollégium első szakmai kirándulása Felcsútra vezetett, ahol megcsodálhattuk a Puskás Akadémiát, amelyet az organikus építészet megteremtője, Makovecz Imre tervezett, aki azóta sajnálatos módon elhunyt.

Az épületkomplexum magáért beszél és tagadhatatlanul Makovecz-stílusú, rengeteg természetes anyagot használtak fel az építkezések során és az egyenes, szabályos falakat szinte keresnünk kellett.

Puskás Akadémia, szakmai kirándulás (beszámoló)

A Puskás Akadémia nem csak vizuális élményt nyújt, ugyanis elsődleges célja a feltörekvő focisták számára a fejlődésükhöz legmegfelelőbb környezet megteremtése. A gyermekek képzése kiváló szakemberekkel, felszerelt edzőteremmel, futballpályákkal és különféle edzőketrecekkel – padball – valósul meg. Minden akadémistának biztosítanak kollégiumi lakhatást, így a közeli Letenyi Lajos Szakközépiskola és Szakiskola közreműködésével a taníttatásuk is helyben megoldott.

Puskás Akadémia, szakmai kirándulás (beszámoló)

A kirándulás során Marczinka Tamás, a labdarúgásért felelős módszertani központ vezetője volt az idegenvezetőnk, akitől a körbevezetés során is bátran kérdezhettünk, majd a végén egy rövid előadást is tartott az akadémia felszereltségéről – melyet magunk is megtekinthettük –, focisták kiválasztásáról, kicsit a hétköznapjaikról és nem utolsó sorban a nemzetközi kapcsolatok kiépítésének, meglétének és ápolásának fontosságáról.

Puskás Akadémia, szakmai kirándulás (beszámoló)

Kitüntetett figyelmet fordított arra is, hogy kihangsúlyozza az akadémián belüli megfelelő és rendszeres kommunikáció elengedhetetlenségét, melyet az erre kialakított közösségi terekben és konferenciatermekben szervezetten, heti rendszerességgel folytatnak, ahol megbeszélik az aktualitásokat, kutatási eredményeiket és legfrissebb tapasztalataikat.

Puskás Akadémia, szakmai kirándulás (beszámoló)

Preil Nikolett Gabriella

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!