EU-s munkareggeli a TF-en

A TF korábbi rendezvénysorozatát megidézve munkareggelin vettek részt a TF munkatársai, hallgatói, a sportszövetségek és a sportért felelős államtitkárság szakemberei 2023. november 28-án.

Az eseményt az Európai Unió támogatásával a Jean Monnet-program keretében szervezték, amely az oktatást és kutatást ösztönzi az európai integrációs tanulmányok kérdéskörében, egyetemünkön dr. Farkas Péter egyetemi docens vezetésével.  

A Róma teremben tartott előadásokon az EU sportszakpolitika kérdéseit beszélték meg kávé, tea, sós és édes falatok mellett. Dr. Farkas Péter felvezető gondolatait követően az európai integráció fejlődéséről tartott eszmetörténeti előadást dr. Szikora Katalin, a Társadalomtudományi Tanszék nyugalmazott tanszékvezetője. Az aktuális kérdéseket sem lehetett elkerülni, hiszen az EU jövője sokaknál okkal vezető téma.

Ezt követően a Jean Monnet modulok és a TF-es projektek ismertetése mellett dr. Farkas Judit projektkoordinátor a sport európai dimenzióit és a magyar sportrendszerben megszokott felosztási logikát vetette össze. Elhangzott, hogy a hároméves projekt keretében nemcsak a TF-en kínált kurzusok fejlesztését támogatja az EU az európai uniós tanulmányok területén, hanem olyan ötletek megvalósítását is, mint tematikus sarok létrehozását a TF Könyvtárban, a Klebelsberg Kuno Szakkollégium keretében EU és testnevelés, sport témájú előadások, kutatások beépítését annak programjába, illetve egy tárgyalás-szimulációs verseny lebonyolítását is (negotiation simulation competition). 

A folytatás nem marad el, mert a projekt vezetője több ilyen rendezvényt vállalt a pályázati anyagban, amely az első munkareggeli sikere nyomán újabb várt esemény lesz 2024 tavaszán. 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!