A mesterséges intelligenciáról rendeztünk konferenciát

Március 27-én nagyszabású konferencia helyszíne volt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem. A 130 résztvevő előtt megtartott eseményen a mesterséges intelligencia oktatásban betöltött szerepét járták körbe az előadók.

Az RRF Projektiroda szervezte esemény elején dr. Cserny Ákos oktatási rektorhelyettes köszöntötte a közönséget.

„Olyan digitális korban élünk, amelyben a mesterséges intelligencia nem csupán technológia, hanem forradalmi lehetőség az oktatás területén is. A mesterséges intelligencia segítségével személyre szabott tanulási tapasztalatokat szerezhetünk, mindemellett a kutatásokban is előremutató újításokat hozhat az adatmentések, az adatelemzés és új ötletek generálása terén. Az előttünk álló konferencián megvitatjuk, hogy a mesterséges intelligencia hogyan alakíthatja át az oktatást és a tudományos kutatásokat” – mondta bevezetőjében a rektorhelyettes, aki gyorsan hozzátette, megnyitóbeszédét a mesterséges intelligencia generálta.

A TF oktatási rektorhelyettese – immáron saját szavait használva – megjegyezte, az emberi beavatkozás a természetes folyamatokba nem mindig káros, hanem sokszor hasznos folyamatokat is eredményezhet. Kiemelte, a mesterséges intelligencia az emberi beavatkozás egyik legújabb formája, amely életünk számos területén van jelen, amivel együtt kell élnünk. Igazi kihívásként említette, miképp kezeljük a mesterséges intelligencia megjelenését az oktatásban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezt követően dr. habil. Ollé János számolt be a mesterséges intelligencia alkalmazásáról a felsőoktatásban. Előadásában kitért az adatgazdálkodásra, a technológiai fejlesztésekre, a szabályozásra, valamint a belső képzésekre.

A sort dr. habil. Aczél Balázs folytatta a mesterséges intelligencia előnyeiről és hátrányairól szóló előadásával, amelyben megoldási javaslatokról, felelős felhasználásról, továbbá intézményi iránymutatásokról beszélt.

Rövid kávészünet után dr. Horváth Lászlót hallhattuk a mesterséges intelligencia felsőoktatási gyakorlatban történő alkalmazásáról, az átalakuló tanári szerepekről, illetve tudatos használati javaslatokról. Olyan szoftvereket ajánlott, amelyek segíthetnek a pedagógiai tervezésben, tanulástámogatásban és visszajelzésekben.

A napot Világi Kristóf interaktív előadása zárta, amelynek során betekintést nyertünk abba, hogyan lehet használni a mesterséges intelligenciát a sportban innovatív módon, főként statisztikai szempontból.

A konferencia az RRF-2.1.2-21-2022-00032-es azonosítószámú, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem gyakorlatorientált oktatásmódszertani megújítása projekt megvalósulását segítette. A projekt Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében valósul meg.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!