Évről-évre népszerűbb a jóga kurzus

Évről-évre népszerűbb a jóga kurzusTestnevelési Egyetem, 2019. október 18.

Harmadik éve indul a Sport- és rekreációszervező, illetve az Edző BA képzés nappali tagozatain a szabadon választható Jóga kurzus. A hallgatók az első félévben a jóga, míg a második szemeszterben a preventív gerincjóga alapjaival ismerkedhetnek meg.
Részletek
A magyar sport belülről

A magyar sport belülrőlTestnevelési Egyetem, 2019. október 18.

A Testnevelési Egyetem Sportmenedzsment Tanszék szervezésében megvalósuló „Magyar sport belülről” eseménysorozat a második állomásához érkezett.
Részletek
Tekerj Te is a kétszeres Giro-győztes Ivan Bassóval!  

Tekerj Te is a kétszeres Giro-győztes Ivan Bassóval!  Testnevelési Egyetem, 2019. október 17.

Egy ritka programra, rendhagyó eseményre invitálunk mindenkit, amelynek keretében utcai kerékpárosok együtt tekerhetnek egy világsztárral, a Giro d'Italia-győztes Ivan Bassóval. Emellett ingyenes Punnany Massif koncertre is sor kerül Székesfehérváron. 
Részletek
Sportolóink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk

Sportolóink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunkTestnevelési Egyetem, 2019. október 17.

A sportolók védelmében szükség van arra, hogy a szakszövetségek megalkossák a sportágspecifikus egészségügyi szabályzatukat, amelynek alkalmazásával jelentősen csökkenthetők a sportolók hosszú távú, esetleg maradandó sérülései - mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a...
Részletek
Birkózás: tudományos bizottsági ülés Dr. Barna Tiborral

Birkózás: tudományos bizottsági ülés Dr. Barna TiborralTestnevelési Egyetem, 2019. október 17.

Szeptemberben a kazahsztáni Nur-Szultanban tartotta tudományos bizottsági ülését a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW), amelyen a bizottság tagjaként részt vett prof. dr. Barna Tibor, a Testnevelési Egyetem tanára.
Részletek
UniSport hírösszefoglaló

UniSport hírösszefoglalóTestnevelési Egyetem, 2019. október 17.

Kedves Hallgatók, Neptun-felhasználók! Két hetente megjelenő UniSport hírösszefoglalónk legújabb számából pár perc alatt tájékozódhattok a felsőoktatásban zajló versenysport élet legfrissebb infóiról, de a szabadidő sportok és az életmód-egészség témák számára is jutott néhány...
Részletek
Mobilitási nap a Testnevelési Egyetemen

Mobilitási nap a Testnevelési EgyetemenTestnevelési Egyetem, 2019. október 17.

A Testnevelési Egyetem az idén először csatlakozott az Európa-szerte megrendezendő Erasmus Days eseménysorozathoz. Október 10. és 12. között egész Európában számos eseménnyel, rendezvénnyel és programmal készülnek az Erasmus-program valamely részében tevékenykedők.
Részletek

Kiemelt hírek

Évről-évre népszerűbb a jóga kurzus
A magyar sport belülről
Tekerj Te is a kétszeres Giro-győztes Ivan Bassóval!  
Sportolóink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk
Birkózás: tudományos bizottsági ülés Dr. Barna Tiborral
UniSport hírösszefoglaló
Mobilitási nap a Testnevelési Egyetemen

Akikre büszkék vagyunk

KÜLDETÉSÜNK

Az Egyetem küldetése, hogy nemzetközi szinten versenyképes magyar sportegyetemmé váljon!

A fenti cél elérése érdekében a modern sport állította kihívásokra olyan válaszokat keres az intézmény, amelyek kihasználják az Egyetem fennállásának 90. évében felmerülő kivételes lehetőségeket, építenek az Egyetem hagyományos értékeire és az Egyetemen meglévő tudásra.

Az Egyetem az oktatás-képzés, kutatás-fejlesztés és szolgáltatás olyan integrált egységét kívánja megteremteni, amely a magyar testnevelés és sport előrelépését támogatja. Működésében az Egyetem elkötelezett a legmagasabb szintű folyamatok iránt, ezért az Egyetem hallgatói mellett alkalmazottjainak képzését, fejlődését is kiemelten kezeli. Az Egyetem minden tagja vallja az Egyetem hagyományos szlogenjét: „Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!”

Az Egyetem állami egyetemként elkötelezett abban, hogy minden tehetséges és elhivatott magyar fi atalnak lehetőséget kíván biztosítani a sport és testkultúra teljes területén való képzésre és kész a külföldi diákok piaci alapú oktatására. Az Egyetem szervezeti struktúrája, képzési szerkezete és gazdálkodása szakmai alapokon, a hatékony működés követelménye szerint valósul meg.

Az Egyetem sportegyetemként képviseli a szisztematikus felkészülés és munka fontosságát, a sportolókhoz hasonlóan méri és fejleszti az ott dolgozók teljesítményét.

Az Egyetem célja a magyar sportért tenni képes szakemberek alkalmazása, ösztönzése, nemzetközi szintű teljesítményt nyújtó szakmai közösségek kialakítása.

Az Egyetem stratégiai szövetségben együttműködik az állami, civil és piaci szféra azon képviselőivel, akik saját működésükkel hozzájárulhatnak az Egyetem küldetéséhez. Az Egyetem a magyar sport háttérintézményeként kutatással, szolgáltatással támogatja az EMMI, a MOB, illetve a sportiparág piaci szereplőinek munkáját. Az Egyetem a gyakorlati képzés otthonaként támogatja az Egyetem sportegyesületét, a TFSE-ét.

Az Egyetem szakmai anyagok kidolgozásában, közös képzések indításban együttműködik a Magyarországon testnevelés és sport területén működő felsőoktatási intézményekkel, és kezdeményezi a nemzetközi kapcsolatok bővítését. Az Egyetem célja részt venni minden olyan kutatói hálózatban, melyek programjai támogatják a magyar sport versenyképességét.

Az Egyetem elkötelezett a szolidaritás eszméje iránt, az egészségesek, illetve a képességeikben vagy egészségükben korlátozott emberek testkultúráját egységben kezeli. Az Egyetem a Fair Play és a Jó Kormányzás (Good Governance) elvei szerint működik, átlátható folyamatok, demokratikus és szakmai döntéshozatal jellemzi.

A nemzetközi versenyben az Egyetem nemzeti válogatottként képviseli Magyarországot, törekszik a legjobb teljesítményre és hirdeti a magyar sport értékeit.