Tudományos Diákköri Konferencia felhívás

Tudományos Diákköri Konferencia felhívásTDK, 2019. July 26.

Felhívjuk minden hallgató és oktató-kutató kolléga figyelmét, hogy a 2019/20-as tanévben a Testnevelési Egyetem Házi és Nemzetközi TDK-t szervez. A TDK Bizottság döntése alapján az Egyetem a kettőt egy időpontban rendezi meg, 2020. április 23-25-én.
Részletek
Sikeres főpróba az OTDK-ra

Sikeres főpróba az OTDK-raTDK, 2018. november 29.

Sikeresen lezajlott a 2018/19-es tanév házi TDK november 28-án. A hallgatók közel 30 előadást 4 szekcióban mutattak be az érdeklődőknek. A hallgatók a felvetődő kérdésekre releváns válaszokat adtak, így bizonyítva vitakészségüket és tájékozottságukat választott kutatási...
Részletek
Házi TDK 2018/2019, 3. felhívás

Házi TDK 2018/2019, 3. felhívásTDK, 2018. november 21.

A Testnevelési Egyetem 2018/2019. tanévi Házi Tudományos Diákköri Konferenciája jövő héten szerdán (november 28-án) kerül megrendezésre, 9:00 órai kezdettel.
Részletek
Felhívás a „Legjobb sportjáték előadás” különdíjra

Felhívás a „Legjobb sportjáték előadás” különdíjra TDK, 2018. november 12.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Sportjáték Tanszék a 2018/19-es tanévben a Házi TDK-n meghirdeti a „Legjobb sportjáték előadás” különdíját.
Részletek
Jelentkezés a 2018/2019-es házi TDK-ra

Jelentkezés a 2018/2019-es házi TDK-raTDK, 2018. november 05.

Tisztelt Hallgatók és Témavezetők! A Testnevelési Egyetem 2018/2019. tanévi Házi Tudományos Diákköri Konferenciájára való jelentkezést meghosszabbítottuk 2018. november 12, hétfő éjfélig.
Részletek
Házi TDK 2018/2019

Házi TDK 2018/2019TDK, 2018. október 15.

A Testnevelési Egyetem 2018/2019. tanévi házi Tudományos Diákköri Konferenciája 2018. november 28-án (szerdán) kerül megrendezésre. A jelentkezés határideje: 2018. november 5. (hétfő).
Részletek
TDK, mint tantárgy

TDK, mint tantárgyTDK, 2018. január 30.

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Testnevelési Egyetem: Prof. Koller Ákos javaslatára egyetemünk vezetősége lehetővé tette, hogy az idén februártól további elismerést nyerjen a TDK munka a hallgatók, illetve az oktató-kutató kollégák körében, miután a hallgatók számára 2,...
Részletek

Legfrissebb híreink

Tudományos Diákköri Konferencia felhívás
Sikeres főpróba az OTDK-ra
Házi TDK 2018/2019, 3. felhívás
Felhívás a „Legjobb sportjáték előadás” különdíjra
Jelentkezés a 2018/2019-es házi TDK-ra
Házi TDK 2018/2019
TDK, mint tantárgy

Általános információk

BSc és MSc szakon végzettek nyilatkozata

Ha a pályamunka készítője/készítői már BSc vagy MA/MSc szakon végzett/végeztek, akkor a nevezési laphoz csatolni kell a témavezetővel tett közös nyilatkozatot.  A nyilatkozat lényege, hogy a bemutatandó TDK dolgozat és a szakdolgozat vagy diplomadolgozat nem azonos.  Amennyiben nincs nyilatkozat, vagy a TDK munka és a szakdolgozat-diplomadolgozat azonos, akkor a jelentkezést sajnos nem tudjuk elfogadni.

A hallgató és témavezetője közös nyilatkozatának megtételéhez a letölthető dokumentum csak minta, kérjük ne másolják szó szerint.  A témavezetővel tett közös nyilatkozatot egyénileg mindenki a saját témáját és helyzetét figyelembe véve fogalmazza meg.

A nyilatkozatot kérjük a címre küldeni!

A TDK Tudományos Bizottsága a beadott absztraktokat előértékeli és dönt arról, mely pályamunkák kerülnek szóbeli vagy poszter előadásra.

 • A szóbeli előadás 10 perc prezentációból és 5 perc diszkusszióból áll.
 • A poszter előadások esetében a hallgatók 3 percben mutathatják be a zsűrinek munkájukat, amit 2 perc megbeszélés követ.

Az absztrakt formai es tartalmi követelményei a következők (a szóbeli és a poszter előadásra is):

 • betűméret: 12 (Times New Roman)
 • sortávolság: mindenütt normál (szimpla)
 • a törzsszövegben a leütött karakterek száma szóközökkel: maximum 3000. (Szerző(k) neve cím, kutatóhely, téma- és konzulens tanár neve, cím és kulcsszavak nem számolandó!)
 • az összefoglalókat ábra, táblázat és stílus alkalmazása nélkül, Microsoft Office programmal szerkesztve, DOC fájlformátumban kell csatolni (nem DOCX, nem RTF, hanem DOC). Egyedüli megengedett stílus a kövér (F) betű, az alább olvasható minta alapján. A szerző(k) neve, előadás címe (stb.) ne legyen előlapon, külön!
 • a fejlécet az alábbi minta alapján kérjük elkészíteni (ne élőfej legyen!):
  • Szerző neve, Intézmény, szak, fokozat, évfolyam
  • Kutatóhely (Tanszék)
  • Témavezető, fokozat
  • Konzulens, fokozat
  • Cím
  • Kulcsszavak: (max. 3 db)

Az idén lehetőség nyílik arra is, hogy a TDK kutatásaik elején levő hallgatók úgynevezett “review” absztraktot készítsenek, amely átfogóan bemutatja az adott téma szakirodalmát, eredményeit, azok összefüggéseit.

Tartalmi követelmények

Az összefoglalók elbírálását független bíráló végzi, melyben kiemelt szerepet játszik szöveg egységessége az alábbiakban felsorolt szempontok alapján.

 • Bevezetés (témaválasztás indoklása, irodalmi áttekintés, elméleti háttér)
 • Hipotézisek (kérdésfeltevés megfogalmazása, érvényessége)
 • Vizsgálati módszerek, -személyek, -körülmények (ismertetés pontossága)
 • Eredmények (a kutatás eredményeinek ismertetése, bemutatása, értelmezése)
 • Összefoglalás (konklúzió, javaslat, elméleti és/vagy gyakorlati jelentősége)
 • Szöveg koherencia (nyelvi megformáltsága, logikai felépítése, általános minősége)

A bírálók a hazai sporttudomány elismert személyiségei.  A bírálati eljárás során a bíráló csak az összefoglalót láthatják, annak szerzőjéről, témavezetőjéről semmilyen információval nem rendelkezik.  Az előre megadott szempontok szerint történő pontozáson túl az összefoglalóhoz szöveges értékelést, indoklást is írhatnak, amit a résztvevő a bírálati szakasz lezárása utána elolvashat.

A TDK végeredményét az absztraktra és az előadásra kapott értékek összege határozza meg.  Minden szekcióban helyezetteket díjazunk.