Tudományos Diákköri Konferencia felhívás

Tudományos Diákköri Konferencia felhívásTDK, 2019. July 26.

Felhívjuk minden hallgató és oktató-kutató kolléga figyelmét, hogy a 2019/20-as tanévben a Testnevelési Egyetem Házi és Nemzetközi TDK-t szervez. A TDK Bizottság döntése alapján az Egyetem a kettőt egy időpontban rendezi meg, 2020. április 23-25-én.
Részletek
Sikeres főpróba az OTDK-ra

Sikeres főpróba az OTDK-raTDK, 2018. november 29.

Sikeresen lezajlott a 2018/19-es tanév házi TDK november 28-án. A hallgatók közel 30 előadást 4 szekcióban mutattak be az érdeklődőknek. A hallgatók a felvetődő kérdésekre releváns válaszokat adtak, így bizonyítva vitakészségüket és tájékozottságukat választott kutatási...
Részletek
Házi TDK 2018/2019, 3. felhívás

Házi TDK 2018/2019, 3. felhívásTDK, 2018. november 21.

A Testnevelési Egyetem 2018/2019. tanévi Házi Tudományos Diákköri Konferenciája jövő héten szerdán (november 28-án) kerül megrendezésre, 9:00 órai kezdettel.
Részletek
Felhívás a „Legjobb sportjáték előadás” különdíjra

Felhívás a „Legjobb sportjáték előadás” különdíjra TDK, 2018. november 12.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Sportjáték Tanszék a 2018/19-es tanévben a Házi TDK-n meghirdeti a „Legjobb sportjáték előadás” különdíját.
Részletek
Jelentkezés a 2018/2019-es házi TDK-ra

Jelentkezés a 2018/2019-es házi TDK-raTDK, 2018. november 05.

Tisztelt Hallgatók és Témavezetők! A Testnevelési Egyetem 2018/2019. tanévi Házi Tudományos Diákköri Konferenciájára való jelentkezést meghosszabbítottuk 2018. november 12, hétfő éjfélig.
Részletek
Házi TDK 2018/2019

Házi TDK 2018/2019TDK, 2018. október 15.

A Testnevelési Egyetem 2018/2019. tanévi házi Tudományos Diákköri Konferenciája 2018. november 28-án (szerdán) kerül megrendezésre. A jelentkezés határideje: 2018. november 5. (hétfő).
Részletek
TDK, mint tantárgy

TDK, mint tantárgyTDK, 2018. január 30.

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Testnevelési Egyetem: Prof. Koller Ákos javaslatára egyetemünk vezetősége lehetővé tette, hogy az idén februártól további elismerést nyerjen a TDK munka a hallgatók, illetve az oktató-kutató kollégák körében, miután a hallgatók számára 2,...
Részletek

Legfrissebb híreink

Tudományos Diákköri Konferencia felhívás
Sikeres főpróba az OTDK-ra
Házi TDK 2018/2019, 3. felhívás
Felhívás a „Legjobb sportjáték előadás” különdíjra
Jelentkezés a 2018/2019-es házi TDK-ra
Házi TDK 2018/2019
TDK, mint tantárgy

TDK

A magyar felsőoktatás nemzetközi eredményeiben és sikereiben jelentős szerepet játszik a tanár-diák szoros együttműködése, melynek egyik kiváló színtere az intézményi TDK.  A felsőoktatásban a tudományos diákköri tevékenység bizonyult a tehetséggondozás és a tudományos utánpótlás-nevelés legfontosabb formájának.  A tanár-diák közös tevékenységén keresztül a TDK egyúttal az önképzés és a tudósképzés színtere is, amelynek során kiemelkedő mentorok és mesterek segítenek az érdeklődő hallgatóknak a tudományos gondolkodás és kutatás megalapozásában, illetve az első sikerek elérésében.

A Tudományos Diákköri Konferencia fő célja, hogy támogassa és elismerje a felsőoktatási tudományos tevékenység minden résztvevőjét, így az oktatókat, kutatókat és mindenekelőtt a tehetséges hallgatókat.  Hangsúlyos célként jelenik meg, hogy a legkiválóbb egyetemisták tudományos munkáinak és eredményeinek bemutatási és értékelési fóruma legyen, és ez által ösztönözze az intézmény keretei között a hallgatók kutatási tevékenységét, tudományos fejlődését.  A tudományos diákköri munka hathatós segítséget ad a tudományos munkában való elmélyedésben és az önálló színvonalas kutatómunka megalapozásában.

Miért fontos?

  • Kitűnő tanár-diák együttműködés jellemzi.
  • Kiváló tudású és tapasztalatokkal rendelkező szakemberek kerülnek ki a tudományos diákkörökből.
  • A Master és PhD programok felvételi követelménye, valamint a külföldi egyetemek tanulmányi ösztöndíjainak és pályázatainak feltétele a tudományos konferenciákon való részvétel.

Honnan kapok információt?

  • A holnapról, ahol az eddigi témák és eredmények láthatóak.
  • Az egyetem minden szervezeti egysége készséggel ad tájékoztatást a diákköri tudományos lehetőségekről és tevékenységekről.
  • Kovács Katalin tanárelnök ()

Az intézmény korábbi eredményei alapján – mind országos, mind nemzetközi szinten – bizton állíthatjuk, hogy kiválóan felkészült témavezetők várják az érdeklődőket.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács minden páratlan évben megrendezi meg az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát (OTDK), melynek Testnevelési- és Sporttudományi Szekciója elsőrangú megmérettetési lehetőség a szakma legjobbjaival.  Az OTDK az ország legnagyobb tudományos rendezvénye, az tudomány iránt érdeklődő fiatalok bemutatkozási lehetősége, így fontos eleme a minőségi magyar felsőoktatással kapcsolatos törekvéseinknek.  Az OTDK-n a jövő kutatói és egyetemi oktatói mutatkoznak be tudományos munkáikkal, melyből doktori munkák és sikeres publikációk jöhetnek létre.  Az OTDK Testnevelési- és Sporttudományi Szekció a tudományterület országos döntője, amelyre a fiatalok nevezhetnek, akik a megelőző intézményi TDK konferenciákon erre teljesítményükkel jogosultságot szereztek.

A TF kiemelkedő szerepet vállal a hallgatói kutatómunka hazai színterei mellett a nemzetközi tapasztalatszerzésben, illetve ezen keresztül elismerés megalapozásában.  Az intézmény által minden páros évben megrendezett Nemzetközi Konferencián közel 15 ország hallgatói érkeznek rendszeresen 3-4 kontinensről.