• Pótjelentkezést hirdet a Továbbképző Központ

  Ha még nem jelentkezett a TF sportoktató, sportedző szakképesítésre felkészítő szakmai képzéseire, itt az ideje, hogy megtegye.

 • Sikeresen zárult az V. Sport és Innováció Konferencia

  Szeptember 14.és 16. között zajlott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF), a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) és a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ közös sporttudományos rendezvénye, az V. Sport és Innováció Konferencia, amelynek középpontjában a tehetség és a teljesítmény kérdése állt.

 • Ötvenéves jubileumát ünnepelte a magyar karatesport a TF-en

  Szeptember 16-án, pénteken a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén termében emlékeztek meg a magyar karatesport elmúlt fél évszázadáról. A Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) rendezte eseményen több mint kétszázan vettek részt, többek között a sportág számos kiemelkedő hazai képviselője.

 • Mocsai Lajos a Sport és Innováció Konferenciáról és a műtétjéről

  Interjút adott a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) honlapjának Mocsai Lajos, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem előző rektora, az egyetemet működtető kuratórium jelenlegi elnöke. A beszélgetésben szóba került a közelmúltban elvégzett műtétje, no meg az annak idején általa életre hívott Sport és Innováció Konferencia, amelynek az ötödik „kiadása” pénteken fejeződik be.

 • Egyetemi tanári kinevezést kapott három TF-es oktató

  Jelentős elismerésben részesült a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem három meghatározó személyisége, dr. habil. Szmodis Márta, dr. habil. Sterbenz Tamás és dr. habil. Tóth László.

 • Elkezdődött a 2022/2023-as tanév a TF-en

  Szeptember 5-én, hétfő délután 1 órakor tartották a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 2022/2023-as tanévének nyitóünnepségét, amelyen köszöntötték az elsőéves hallgatókat, valamint több kitüntetettet is.

 • Fontos személyi kérdésekben döntött a Szenátus

  2022. augusztus 30-án, kedden a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem velencei Vízisport és Rekreációs Központjában került sor a TF nyárvégi szenátusi ülésére, amelyen több fontos személyi változásról döntöttek. Eldőlt, hogy ezentúl két új rektorhelyettes is segíti Sterbenz Tamás rektor munkáját. 

 • Megjelent Hortobágyi Tibor cikke az Ageing Research Review-ban

  „The impact of aerobic and resistance training intensity on markers of neuroplasticity in health and disease” („Az aerob- és állóképességfejlesztő-edzés intenzitásának hatása a neuroplaszticitás markereire egészség és betegség során”) címmel megjelent prof. dr. h.c. Hortobágyi Tibor, a TF Kineziológia Tanszék kutatóprofesszorának cikke a csaknem 12 impakfaktorú tudományos szakfolyóiratban, az Ageing Research Review-ban.

Kosárlabda: egymillió forintos dobások a TFSE-MTK hazai meccsein!
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2022. szeptember 23.

Szombaton kezdődik a női kosárlabda-bajnokság 2022–2023-as évada, a TFSE-MTK 18 órától a PEAC-ot fogadja hazai pályán a Városmajorban.

Meghívó dr. Sonkodi Balázs doktori értekezésének házi vitájára
Doktori Iskola
2022. szeptember 23.

A Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önöket dr. Sonkodi Balázs fokozatszerző doktori értekezésének házi vitájára.

Sikeresen zárult az ISCA TES-D Sport Diplomacy Pilot Project Zágrábban
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2022. szeptember 23.

Szeptember 8-9-én sikeresen zárult Zágrábban az ISCA TES-D Sport Diplomacy Pilot Project, amelyben a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem munkatársai is részt vettek.

Idén is fantasztikus lehetőségeket kínál a TF szakkollégiuma
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2022. szeptember 23.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Klebelsberg Kuno Szakkollégiuma a 2022/2023-as tanévben is remek programokkal és lehetőségekkel várja a hallgatókat.

Pótjelentkezést hirdet a Továbbképző Központ
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2022. szeptember 22.

Ha még nem jelentkezett a TF sportoktató, sportedző szakképesítésre felkészítő szakmai képzéseire, itt az ideje, hogy megtegye.

TDK orientációs nap
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2022. szeptember 21.

Az egyetemi Tudományos Diákköri Tanács 2022. szeptember 28-án 13.00-kor a C101-es (Helsinki) teremben TDK orientációs napot tart, amelyen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem intézetvezetői és delegáltjai ismertetik az intézetekben zajló kutatási lehetőségeket, a részvétel lehetőségét a projektekben és az aktuális TDK témákat, de szó lesz az egyetem Doktori Iskolájában való részvétel lehetőségeiről is.

Sikeresen zárult az V. Sport és Innováció Konferencia
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2022. szeptember 20.

Szeptember 14.és 16. között zajlott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF), a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) és a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ közös sporttudományos rendezvénye, az V. Sport és Innováció Konferencia, amelynek középpontjában a tehetség és a teljesítmény kérdése állt.

Meghívó Kincses Gábor doktori értekezésének házi vitájára
Doktori Iskola
2022. szeptember 20.

A Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önöket Kincses Gábor fokozatszerző doktori értekezésének házi vitájára.

Eseménynaptár


Speciális Hallgatói Szolgáltatások

Az egyetem hallgatóinak nyújtunk segítséget beilleszkedési, magánéleti, önsimereti és tanulmányi problémák terén, továbbá az irodában regisztrált fogyatékossággal élő hallgatóknak segítünk a tanulmányaik során.

Munkatársaink és elérhetőségünk:

 • K1 épület, A205
 • Dr. Lőkös Dániel, az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda vezetője | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Takács Mária speciális hallgatói ügyi diáktámogató | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Támogató Szolgálat – A Te tanácsadód

Egyetemünk 2016 őszétől új szolgáltatással bővült, a Támogató Szolgálattal. Az egyetem vezetése azzal a céllal hozta létre, hogy a hallgatók magánéleti és tanulmányi nehézségeire, elakadásaira, megoldására nyújtson segítséget. A tanácsadó szolgálat jelenléte csökkentheti a felesleges lemorzsolódás veszélyét a diákok körében, mivel a campuson belül bárki segítséget, támogatást és információt kaphat.

„Ne köszönd a segítséget, mert azzal megteszed, ha utána sikeres és kiegyensúlyozott vagy!”

Fogyatékossággal élő hallgatóknak

Korábbi tanulmányaid során is fogyatékkal élőként voltál számon tartava? Úgy érzed tanulási problémáid miatt előfordulhat, hogy fogyatékkal élő vagy?

Keress minket mindenképpen és segítünk eligazodni a témában. Regisztrálunk, ha arra jogosult vagy. Tanácsot adunk a tanulmányaiddal kapcsolatosan. Legyen az nyelvi felmentés, tantárgyi felmentés, vizsgakövetelmények könnyítése, tanulást segítő eszközök biztosítása, nyelvtanulást segítő program stb.

Ki számít fogyatékossággal élő hallgatónak?

Fogyatékkossággal élő hallgatónak számít például a látássérült, vaksággal élő, hallássérült, siket, mozgássérült, valamint a különböző tanulási zavarokkal küzdő (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia), illetve autizmus spektrumba tartozó hallgató. Hallgatóinknak akkor tudunk megfelelő segítséget nyújtani, ha jelentkeznek az irodában személyesen, és regisztrálnak.

Minden esetben a Fogyatékosságügyi Szabályzat alapján tud az iroda eljárni.

Hogyan regisztráljak?

 1. Az iroda regisztrációs időszakában, a nappali tagozatú szemeszterek első négy hetében.
 2. A regisztrációs lap kitöltésével: első regisztráció | újraregisztráció (a regisztráció minden évben kötelező, de az első alkalom után csak egy egyszerűsített megújításra van szükség)
2021. március 28. (módosítva: 2022. június 30.)

Projektek

2022. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!