Hírek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Természetjáró tábor (BSc Sportszervező szak, 1. év, levelező)

  Rekreáció Tanszék,
  2021. július 22.

  Levelező természetjáró tábor program a BSc 1. év Sportszervező szaknak (50 fő), pótlás a felsőbb éveseknek (20 fő), és az MA 5 féléves tanárképzés II. éves hallgatói számára (15 fő).

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n
 • Természetjáró tábor (BSc Sportszervező szak, 1. év, levelező)

Oktatástechnológia

Főépület/I/44. és II/66. | fax: 365-6337 | tf.hu/ot

Az 1979-ben Oktatástechnológiai és Számítástechnikai Csoport néven életre hívott szervezeti egységből alakult 1995-ben a Multimédia Csoport. Feladatát az oktatástechnológiai feladatok ellátása (az eszközök és technikák biztosítása, ellenőrzése, javítása, hang- és oktatóanyagok (CD-k, videofilmek) készítése stb., a videó-, illetve az animációs stúdió működtetése, valamint az intézmény számítógépes (intranet, internet) hálózatának gondozása jelentette. A részleg sokoldalú feladatai közül elsősorban a hang- és filmtechnikai, a médiatári, valamint a komputeres szolgáltatások voltak számottevőek. Az önálló gyártási joggal rendelkező film- és videóstúdióban színvonalas testnevelési és sport témájú oktatófilmek készülnek.

A csoport 2002-ben – az átszervezések során, már a Semmelweis Egyetem keretei között – tanszékké alakult.

2009-ben az Informatikai és Oktatástechnológiai tanszék megszűnésével az oktatástechnológiai feladatok ellátását a Tanulmányi Osztály vette át, majd 2013-ban a Gazdasági Igazgatóság Műszaki Csoportjához, végül 2015. július elsejével a Műszaki és Ellátási Igazgatósághoz került a feladatkör.

Oktatástechnológia szolgáltatások

 • gyártás
 • eszközbiztosítás
 • ismerethordozók tárolása
 • kölcsönzése
 • egyetemi és külsős rendezvények technikai kiszolgálása (vetítés-, és hangtechnika)

Eszközbiztosítás

 1. Az oktatástechnikai eszközigénylést minden esetben írásban (lehetőleg emailben) kell leadni – Kerekes Zoltán (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és Varga Ferenc (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) technikus kollégának címezve – a tervezett igénybevétel előtt legalább három munkanappal. Természetesen az órarend ismeretében arra is lehetőség van, hogy egész félévre előre leadják igényeiket.
 2. Az igénylésen egyértelműen fel kell tüntetni, hogy melyik napon, hol, mettől meddig, milyen eszközt kívánnak használni. (például: minden páros héten kedd, Díszterem 8:00-10:55-ig írásvetítő.)
 3. A számítógép/videó kivetítő használatakor minden esetben kérjük írásban jelezni, ha a vetíteni kívánt filmnek a hangja is szükséges az oktatás során, azaz nem csak a képet szeretnék bemutatni.
 4. Azt is jelezzék, ha a filmet CD-ről vagy DVD-ről vetítenék, mert vannak olyan laptopok, amikben már nincs optikai olvasó.
 5. Amennyiben az előadáshoz internetkapcsolat is szükséges, akkor azt a rendszergazda felé kérjük időben jelezni.
2021. március 28. (módosítva: 2021. július 1.)