Dolgozói VPN szolgáltatás

A TE informatikai hálózatában üzemeltetett VPN szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a tf.hu domainhez kötött szolgáltatásokhoz (védett weboldalak és szolgáltatások stb.) férjünk hozzá kívülről.

A VPN mozaikszó a Virtual Private Network szavakból áll össze, jelentése virtuális magánhálózat. Korábban főleg cégek használták arra, hogy a dolgozók akkor is elérjék a céges hálózatot és erőforrásokat, amikor otthon vannak.

Fontos tisztázni, hogy a VPN nem egy internetelérés, tehát használatához szükséges egy meglévő élő, működő internetkapcsolat, a VPN erre ül rá. Ha csatlakozunk a VPN-hez, internetforgalmunk már nem a normális hálózaton folyik, hanem a VPN által létrehozott csatornán. Legtöbb esetben maga a VPN kapcsolat titkosított, így a rajta folytatott adatcserét nem lehet lehallgatni.

A VPN szolgáltatás csak az egyetemi munkavégzés céljából vehető igénybe, azon csak az egyetemhez közvetlenül kapcsolódó tevékenység folytatható. Az igénylő köteles az Informatikai Biztonsági Szabályzat (IBSZ) tartalmát megismerni és annak rendelkezései szerint eljárni. Az erőforrásokat, az azokhoz tartozó jogosultságokat másra nem ruházhatja át. A VPN szolgáltatás egy igénylőlap kitöltésével tehető meg. A szolgáltatást kizárólag a Testnevelési Egyetem dolgozói vehetik igénybe.

  • VPN hozzáférés igénylő
    • egyetemi tulajdonú számítógéphez >>>
    • saját tulajdonú számítógéphez >>>
  • VPN kapcsolat beállítási segédlet >>>
  • Letölthető VPN kliens program >>>
  • Tanúsítványimport eszközök >>>
2021. március 28. (módosítva: 2021. március 28.)