Hallgatói szolgáltatások

Hallgatói VPN szolgáltatás | Hallgatói WiFi

Hallgatói VPN szolgáltatás

A TE informatikai hálózatában üzemeltetett hallgatói VPN szolgáltatás lehetővé teszi a könyvtári szolgáltatásokhoz hozzáférést.

A VPN mozaikszó a Virtual Private Network szavakból áll össze, jelentése virtuális magánhálózat, funkcióját tekintve informatikai szolgáltatások elérésének differenciálását teszi lehetővé.

Fontos tisztázni, hogy a VPN nem egy internetelérés, tehát használatához szükséges egy meglévő működő internetkapcsolat, a VPN csatorna erre ül rá. Ha csatlakozik a VPN-hez, internetforgalma már nem a meglévő szolgáltatói hálózaton keresztül folyik, hanem a VPN csatorna által létrehozott kapcsolaton keresztül. Legtöbb esetben maga a VPN kapcsolat titkosított, így a rajta folytatott adatcserét nem lehet lehallgatni.

A VPN-re történő csatlakozás, kizárólag az egyetem hálózatán kívülről működik. Hallgatói wifiről, illetve egyéb az egyetem területén található wifiről a csatlakozás nem fog működni.

A hallgatói VPN szolgáltatás csak oktatási, kutatási céllal, a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett vehető igénybe, azon csak az egyetemhez közvetlenül kapcsolódó oktatási, kutatási tevékenység folytatható. Az igénybe vevő köteles az Informatikai Biztonsági Szabályzat (IBSZ) tartalmát megismerni és annak rendelkezései szerint eljárni. Az erőforrásokat, az azokhoz tartozó jogosultságokat másra nem ruházhatja át. A szolgáltatást kizárólag a Testnevelési Egyetem hallgatói vehetik igénybe.

A hallgatói VPN szolgáltatás Neptun kóddal vehető igénybe, az igénybevételhez regisztrálnia kell magát a következő linken >>>

Hallgatói VPN kapcsolat beállítási segédlet >>>

Amennyiben kérdése, észrevétele vagy problémája van, kérem, írjon a e-mail címre.

Hallgatói WiFi

Az Egyetem területén az egyetemi hallgatók részére két WiFi hálózat biztosított:

TE-STUD-CAPTIVE - Captive portalon keresztüli bejelentkezés a hallgatói wifi hálózatra. A captive portal előnye, hogy nem igényel beállítást a felhasználók eszközein, mivel a bejelentkezés egy webes felületen keresztül történik. A böngésző addig nem tölt be a bejelentkezési lapon kívül más oldalt, amíg a felhasználó be nem írja a szükséges azonosítót. Az erőforrások megfelelő korlátozásával biztosítja az internet kapcsolatot, valamint korlátozás mentesen a NEPTUN tanulmányi rendszer elérését.

TE-STUD-ENT- A belső hálózattól teljesen elszigetelt WPA2-Enterprise biztonsági szinten kialakított hálózat, mely az Egyetem hallgatói számára az erőforrások megfelelő korlátozásával biztosítja az internet kapcsolatot, valamint korlátozás mentesen a NEPTUN tanulmányi rendszer elérését.

Útmutatók megtalálhatók a csatolmány résznél.

Attachments:
Download this file (Hallgatói WIFI-TE-STUD-CAPTIVE.pdf)Útmutató TE-STUD-CAPTIVE beállításához[Útmutató TE-STUD-CAPTIVE beállításához]760 kB
Download this file (Hallgatói WIFI-TE-STUD-ENT.pdf)Útmutató TE-STUD-ENT beállításához[Útmutató TE-STUD-ENT beállításához]812 kB