Március jövel

Bár az influenza megtizedelte a szereplőgárdát, a technika ördöge pedig megtréfálta az előadást (és így egy szám kimaradt a műsorból), mégis elmondhatjuk, hogy sikeres ünnepi előadásra került sor a TF Aulájában 2012. március 13. kedd délelőtt.

A TF műhely és TF-es barátaik ’Március jövel’ címmel tartotta az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésére emlékező műsorát. A zenével, tánccal, valamint kardvívással tarkított műsort – melyet 19. és 20. századi magyar költők, írók (Gyulai Pál, Ábrányi Emil, Petőfi Sándor, Reményik Sándor és Rakovszky József) műveiből, Liszt Ferenc és a Kormorán együttes számaiból állított össze Nemerkényiné Hidegkuti Krisztina lektorátusvezető nyelvtanár, a TF műhely alapítója –, mintegy 400 fős közönség látta.

A közel 30 perces műsor befejezéseként a Kar vezetői, valamint a Budapest-Hegyvidék Önkormányzat képviselői megkoszorúzták a TF területén álló kettős kopjafának  a forradalom kezdetét jelentő március 15.-i oldalát.

Végezetül álljon itt a szereplők névsora: Bozi András, Falatovics Ádám, Gintner Domonkos, Kerényi Gergő, Kiss Annamária, Kovács Dorina, Latinovics Ádám, Makó László, Nagy Fruzsina, Patonai Panka, Szekeres Gábor, Szijjártó Mátyás.

Nemerkényi Krisztina

ARCHÍVUM