• Pótjelentkezést hirdet a Továbbképző Központ

  Ha még nem jelentkezett a TF sportoktató, sportedző szakképesítésre felkészítő szakmai képzéseire, itt az ideje, hogy megtegye.

 • Sikeresen zárult az V. Sport és Innováció Konferencia

  Szeptember 14.és 16. között zajlott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF), a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) és a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ közös sporttudományos rendezvénye, az V. Sport és Innováció Konferencia, amelynek középpontjában a tehetség és a teljesítmény kérdése állt.

 • Ötvenéves jubileumát ünnepelte a magyar karatesport a TF-en

  Szeptember 16-án, pénteken a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén termében emlékeztek meg a magyar karatesport elmúlt fél évszázadáról. A Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) rendezte eseményen több mint kétszázan vettek részt, többek között a sportág számos kiemelkedő hazai képviselője.

 • Mocsai Lajos a Sport és Innováció Konferenciáról és a műtétjéről

  Interjút adott a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) honlapjának Mocsai Lajos, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem előző rektora, az egyetemet működtető kuratórium jelenlegi elnöke. A beszélgetésben szóba került a közelmúltban elvégzett műtétje, no meg az annak idején általa életre hívott Sport és Innováció Konferencia, amelynek az ötödik „kiadása” pénteken fejeződik be.

 • Egyetemi tanári kinevezést kapott három TF-es oktató

  Jelentős elismerésben részesült a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem három meghatározó személyisége, dr. habil. Szmodis Márta, dr. habil. Sterbenz Tamás és dr. habil. Tóth László.

 • Elkezdődött a 2022/2023-as tanév a TF-en

  Szeptember 5-én, hétfő délután 1 órakor tartották a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 2022/2023-as tanévének nyitóünnepségét, amelyen köszöntötték az elsőéves hallgatókat, valamint több kitüntetettet is.

 • Fontos személyi kérdésekben döntött a Szenátus

  2022. augusztus 30-án, kedden a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem velencei Vízisport és Rekreációs Központjában került sor a TF nyárvégi szenátusi ülésére, amelyen több fontos személyi változásról döntöttek. Eldőlt, hogy ezentúl két új rektorhelyettes is segíti Sterbenz Tamás rektor munkáját. 

 • Megjelent Hortobágyi Tibor cikke az Ageing Research Review-ban

  „The impact of aerobic and resistance training intensity on markers of neuroplasticity in health and disease” („Az aerob- és állóképességfejlesztő-edzés intenzitásának hatása a neuroplaszticitás markereire egészség és betegség során”) címmel megjelent prof. dr. h.c. Hortobágyi Tibor, a TF Kineziológia Tanszék kutatóprofesszorának cikke a csaknem 12 impakfaktorú tudományos szakfolyóiratban, az Ageing Research Review-ban.

Kosárlabda: egymillió forintos dobások a TFSE-MTK hazai meccsein!
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2022. szeptember 23.

Szombaton kezdődik a női kosárlabda-bajnokság 2022–2023-as évada, a TFSE-MTK 18 órától a PEAC-ot fogadja hazai pályán a Városmajorban.

Meghívó dr. Sonkodi Balázs doktori értekezésének házi vitájára
Doktori Iskola
2022. szeptember 23.

A Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önöket dr. Sonkodi Balázs fokozatszerző doktori értekezésének házi vitájára.

Sikeresen zárult az ISCA TES-D Sport Diplomacy Pilot Project Zágrábban
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2022. szeptember 23.

Szeptember 8-9-én sikeresen zárult Zágrábban az ISCA TES-D Sport Diplomacy Pilot Project, amelyben a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem munkatársai is részt vettek.

Idén is fantasztikus lehetőségeket kínál a TF szakkollégiuma
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2022. szeptember 23.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Klebelsberg Kuno Szakkollégiuma a 2022/2023-as tanévben is remek programokkal és lehetőségekkel várja a hallgatókat.

Pótjelentkezést hirdet a Továbbképző Központ
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2022. szeptember 22.

Ha még nem jelentkezett a TF sportoktató, sportedző szakképesítésre felkészítő szakmai képzéseire, itt az ideje, hogy megtegye.

TDK orientációs nap
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2022. szeptember 21.

Az egyetemi Tudományos Diákköri Tanács 2022. szeptember 28-án 13.00-kor a C101-es (Helsinki) teremben TDK orientációs napot tart, amelyen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem intézetvezetői és delegáltjai ismertetik az intézetekben zajló kutatási lehetőségeket, a részvétel lehetőségét a projektekben és az aktuális TDK témákat, de szó lesz az egyetem Doktori Iskolájában való részvétel lehetőségeiről is.

Sikeresen zárult az V. Sport és Innováció Konferencia
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2022. szeptember 20.

Szeptember 14.és 16. között zajlott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF), a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) és a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ közös sporttudományos rendezvénye, az V. Sport és Innováció Konferencia, amelynek középpontjában a tehetség és a teljesítmény kérdése állt.

Meghívó Kincses Gábor doktori értekezésének házi vitájára
Doktori Iskola
2022. szeptember 20.

A Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önöket Kincses Gábor fokozatszerző doktori értekezésének házi vitájára.

Eseménynaptár


Nyomtatványok

A Testnevelési Egyetem oktatással kapcsolatos szabályzatai

Számlakérő nyilatkozat >>>

A Neptun Kérvénykezelő modul bemutatása

A kényelmesebb, korszerűbb, gyorsabb, környezetkímélőbb ügyintézés módja az elektronikus ügyintézés. A Neptun Kérvénykezelő modul az egyetem új szolgáltatása, mellyel a hallgatói kérvénykezelés hatékonyabbá, egyszerűbbé és áttekinthetőbbé válik. A Kérvénykezelő modul használata minden hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatóra vonatkozik, alapvetően csak annyit kell tudni, hogy csak és kizárólag ezen a felületen benyújtott kérvényeik érnek célba.

A szokásos módon (azonosítóval, jelszóval) lépjen be a Hallgatói Web-en keresztül a saját Neptun felületére. A felső menüsorban Ügyintézés / Kérvények menüponton éri el a kérvény-kezelést. Itt két almenü található:

 1. Kitölthető kérvények: itt látható az adott időpontban kitölthető kérvények listája. A kiválasztott kérvényre kattintva betöltődik a nyomtatvány, melyet értelemszerűen kitölt, majd Kérvény leadása.
 2. Leadott kérvények: itt a már beadott kérvényeinek sorsát követheti nyomon, a mentés utáni állapottól a döntésig.

A legfontosabb tudnivalók, tanácsok az elektronikus kérvényezésről

 1. A beadható kérvények listája folyamatosan változik, a kérvény beadási határideje, a beadásra jogosultak köre szerint. Így figyelemmel kell kísérni, melyik kérvény meddig adható be. Az aktuális határidőkről kérjük, előre tájékozódjon, mert ha a kérvény beadási határideje lejárt, a kérvény eltűnik a listáról! Határidőn túl kérvényt beadni nem lehetséges!
 2. Amennyiben több képzésen van/volt jogviszonya, amelyik képzését választja, azon a képzésén kerül beadásra a kérvénye. Győződjön meg arról, hogy a helyes képzése van kiválasztva, ha nem, a Képzésváltás gombbal állítsa be a megfelelő képzését. A nem megfelelő képzésen beadott kérvények formai okból elutasításra kerülnek.
 3. A kérvénytípusoknál a beadási alkalmak száma limitált lehet. Ha a maximálisan beadható kérvényeit felhasználta, tovább nem töltheti le az adott kérvényt. (pl. szakváltás)
 4. Egyes kérvényeknél kötelezően kitöltendő mezők is lehetnek. Ha üresen marad a mező, a kérvényt nem tudja leadni, amíg ki nem tölti a kötelező részeket.
 5. Bizonyos kérvényekhez melléklet csatolandó, vagy csatolható. A kérvényben, amennyiben bejelöli a jelölőnégyzetet és nem csatol dokumentumot, akkor a csatolás gomb mellett megjelenik egy piros felirat: „A mezőhöz kötelező dokumentáció feltöltése!”. Csak akkor jelölje be a jelölőnégyzetet, ha csatol is!
 6. Melléklet csatolásánál kérjük figyeljen a formai követelményekre (kiterjesztés típusa PDF, DOC, DOCX, ZIP, JPG, JPEG, GIF, BMP és a fájl maximális mérete 3000 kB lehet), és minden esetben ellenőrizze az eredményt!
 7. Nyomon követheti kérvényének folyamatát a Kérvények/Leadott kérvények menüponton. Itt látható a kérvény státusza, döntés esetén az elfogadás vagy elutasítás, és a döntés indoklása. Ezért javasoljuk, rendszeresen lépjen be a Neptunba.
 8. Automatikus üzenetet kap az elbírált kérvény Hivatalos bejegyzéséről, melyben tájékoztatjuk a Határozat letöltésével kapcsolatban. A határozatot postai úton is meg fogja kapni.
 9. A Tanulmányok/Képzés adatok menüpontban megtekintheti ügyintézője nevét, aki a tanulmányi előadója. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a tanulmányi előadóktól a döntés meghozataláig hiába kér információt, az ügymenetet nem gyorsíthatja, a döntést nem befolyásolhatja. Ezért arra kérjük, kérvényei ügyében ne az előadóját keresse, kérvényei státuszát a Neptunon kísérje figyelemmel!
 10. A Neptunban beadott kérvényei hivatalos iratok! Az azon tett nyilatkozatok, megadott adatok egyenértékűek egy aláírt dokumentummal. Ezért gondolja meg, mielőtt Neptun azonosítóját és főleg jelszavát bárkinek kiadja! A Neptunon a belépés után az azonosítója jelenti személyét. Ezért ha valakinek kiadja jelszavát, azzal meghatalmazza, hogy az Ön ügyében hivatalosan eljárhat. Vigyázzon, ezzel visszaélést is el lehet követni! Az Egyetem nem vizsgálja a jelszó kiadásából származó panaszokat, kifogásokat, és eljárásaiban feltételezi, hogy az azonosító tulajdonosa cselekedett.

Hallgatói dokumentáció a kérvénykezelő modul használatáról >>>

Reméljük, hogy a tanulmányi ügyintézése egyszerűbbé, áttekinthetőbbé és gyorsabbá válik a kérvénykezelő modul alkalmazásával. Tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!

2021. március 28. (módosítva: 2022. szeptember 8.)

Projektek

2022. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!