Sportszervező, -menedzser tanfolyam

A Testnevelési Egyetem egyéves, levelező sportszervező-, menedzser szakképesítést indít érettségizettek részére 2020. őszén.* A szakképesítés államilag elismert, Országos Képzési Jegyzék száma: 52 813 01.

* a tanfolyamot csak megfelelő létszámú jelentkezés esetén indítjuk

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A Sportszervező, -menedzser sportszervezeteket hoz létre és irányítja azok működését. Sportvállalkozásokat, sportegyesületeket, szakosztályokat, csapatokat és sportolókat menedzsel. Sporttanfolyamokat, edzőtáborokat, sportversenyeket és egyéb sportrendezvényeket szervez. Részt vesz az állami és önkormányzati sportpolitikai célok és feladatok megvalósításában. Projekteket dolgoz ki a sporttevékenység fejlesztésére, pályázatokat készít. Sportlétesítmények menedzsmentjében közreműködik, bővíti, fejleszti a sportszolgáltatásokat, hatékonyan üzemelteti és fejleszti a létesítményt.

Jelentkezési feltételek

 • középiskolai érettségi bizonyítvány
 • saját e-mail cím (a résztvevők értesítése e-mail-ben történik)
 • számlakérő nyilatkozat >>>

Jelentkezés módja

A képzésre jelentkezni az online felületen lehet, ahol a végzettséget igazoló érettségi bizonyítványt és számlakérő nyilatkozatot, továbbá kedvezmény igénybevétele esetén a TF-es végzettséget/jogviszonyt igazoló dokumentumot is fel kell tölteni.

A jelentkezési határidő lejárta után értesítést küldünk a tanfolyam indulásáról és a beiratkozás időpontjáról.

Költségek

A költségeket átutalással lehet befizetni az egyetem számlájára. Kérjük, hogy a számlakérő nyilatkozatot ezzel kapcsolatban pontosan szíveskedjen kitölteni.

 • tandíj: 120.000 Ft/félév
 • szakmai vizsgadíj: 40.000 Ft
 • A teljes díj 280 000 forint, ezt az összeget a tanév során 3 részletben kell kifizetni. Várható ütemezés:
  • 2020. szeptember hónap: 120.000 Ft (tandíj I. részlet)
  • 2021. február hónap: 120.000 Ft (tandíj II. részlet)
  • 2021. április hónap: 40.000 Ft (vizsgadíj)

Kedvezmények

Az alább felsorolt kedvezmények a képzés tandíjánál vehetők igénybe, a vizsgadíjat minden esetben teljes összegben kell befizetni.

 • korábbi TF-es végzettség (diploma vagy OKJ-s) részletfizetéssel: 20% kedvezmény (ennek igazolására, kérjük, mellékelje a diploma ill. bizonyítvány fénymásolatát)
 • jelenleg TF hallgatói jogviszonnyal rendelkezők (csak részletfizetéssel): 50% kedvezmény

Képzés

Az oktatás várhatóan 2020. októbertől 2021. június végéig tart.

Értékelések, vizsgák

Évközi követelmények

 • Adott modulokhoz kapcsolódóan sor kerülhet házi dolgozatok, beszámolók határidőre történő elkészítésére.

Vizsgák (hétköznap is lehetnek)

 1. modulzáró vizsga (mind a 6 modulból van): a képző intézmény szervezi, minimum 51%-os, sikeres teljesítése esetén jelentkezhet a képzésben résztvevők a komplex szakmai záróvizsgára.
 2. komplex szakmai záróvizsga: szakmai vizsgabizottság előtt zajlik, központilag meghatározott követelmények alapján, szóbeli és gyakorlati vizsgatevékenységekből áll.

A sikeres záróvizsgát tett résztvevők államilag elismert sportszervező, -menedzser szakképesítést igazoló bizonyítványt és idegen nyelvű Europass bizonyítvány kiegészítő (europass.hu) dokumentumot kapnak.

A tanfolyammal kapcsolatos további információ: Testnevelési Egyetem (TE) (Nyt. szám: E-001124/2015), Továbbképző Központ. Telefon: +36-30/176-66-59, +36-30/176-66-60

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 14.

2021. április 21. (módosítva: 2021. április 21.)