Hallgatói szolgáltatások

Hallgatói VPN szolgáltatás | Hallgatói WiFi | További információk

Hallgatói VPN szolgáltatás

A TE informatikai hálózatában üzemeltetett hallgatói VPN szolgáltatás lehetővé teszi a könyvtári szolgáltatásokhoz hozzáférést.

A VPN mozaikszó a Virtual Private Network szavakból áll össze, jelentése virtuális magánhálózat, funkcióját tekintve informatikai szolgáltatások elérésének differenciálását teszi lehetővé.

Fontos tisztázni, hogy a VPN nem egy internetelérés, tehát használatához szükséges egy meglévő működő internetkapcsolat, a VPN csatorna erre ül rá. Ha csatlakozik a VPN-hez, internetforgalma már nem a meglévő szolgáltatói hálózaton keresztül folyik, hanem a VPN csatorna által létrehozott kapcsolaton keresztül. Legtöbb esetben maga a VPN kapcsolat titkosított, így a rajta folytatott adatcserét nem lehet lehallgatni.

A VPN-re történő csatlakozás, kizárólag az egyetem hálózatán kívülről működik. Hallgatói wifiről, illetve egyéb az egyetem területén található wifiről a csatlakozás nem fog működni.

A hallgatói VPN szolgáltatás csak oktatási, kutatási céllal, a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett vehető igénybe, azon csak az egyetemhez közvetlenül kapcsolódó oktatási, kutatási tevékenység folytatható. Az igénybe vevő köteles az Informatikai Biztonsági Szabályzat (IBSZ) tartalmát megismerni és annak rendelkezései szerint eljárni. Az erőforrásokat, az azokhoz tartozó jogosultságokat másra nem ruházhatja át. A szolgáltatást kizárólag a Testnevelési Egyetem hallgatói vehetik igénybe.

A hallgatói VPN és WiFi szolgáltatás Neptun kóddal vehető igénybe, az igénybevételhez regisztrálnia kell magát a következő linken >>>

Hallgatói VPN kapcsolat beállítási segédlet >>>

Amennyiben kérdése, észrevétele vagy problémája van, kérem, írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Hallgatói WiFi

FIGYELEM: 2021. április végétől változik az eddigi wifi csatlakozási módja. Az Egyetem területén az egyetemi hallgatók részére biztosított két WiFi hálózat megszűnik, helyette a TE nevű wifi hálózatra fognak tudni csatlakozni a hallgatók. Minden más változatlan marad, tehát ugyanúgy regisztráció köteles a wifi használat.

TE- A belső hálózattól teljesen elszigetelt WPA2-Enterprise biztonsági szinten kialakított hálózat, mely az Egyetem hallgatói számára az erőforrások megfelelő korlátozásával biztosítja az internet kapcsolatot, valamint korlátozás mentesen a NEPTUN tanulmányi rendszer elérését.

Útmutatók megtalálhatók a csatolmány résznél.

További információk

A regisztrációt - amennyiben továbbra is szeretné használni - minden szeptemberi félévnél szükséges elvégezni.

Csatolmány: Útmutató TE wifi hálózatra csatlakozáshoz

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!