Nemzetközi hallgatók évzáró vacsorája

Ebben a félévben 18 külföldi hallgatónak adatott meg a lehetőség, hogy a Testnevelési Egyetem falai között koptathassa a padokat. A nemzetközi diákok az Erasmus+ és a brazíliai "Tudomány határok nélkül" programoknak, valamint a kétoldalú partneregyezményeinknek köszönhetően érkeztek egyetemünkre fél, vagy egy évre. Az ünnepélyes vacsora közben a hallgatók örömmel emlékeztek vissza az elmúlt évben tanultakra, és egyhangúan állítják, hogy nagyon hasznos az a tudás, amit a képzés végeztével majd hazavisznek magukkal saját országukba.

Nemzetközi hallgatók évzáró vacsorája

18 főből most hatan búcsúznak, helyükre februártól új diákok érkeznek. Ennek alkalmából december 16-án egy nemzetközi vacsora keretében búcsúztattuk el a szívünkhöz nőtt diákokat. Ezen minden diák képviselhette országát az általa elkészített nemzeti ételekkel.

A finomságok hosszú sorából néhány a teljesség igénye nélkül: nagy népszerűségnek örvendett a nikujaga leves Japánból, a buggyantott tojás és csirkeláb leves Tajvanból, a manti nevezetű tésztaétel és a baklava édesség Törökországból, illetve a brazíliai Escondidinho de carne tepsiben készült húsos főétel a szintén brazil brigadeiro desszerttel.

A magyar ételek közül gombapörköltet, palacsintát, kolbászt, töpörtyűt kóstolhattak meg diákjaink.

Külön köszönet illeti az Erasmus mentorokat és az Erasmus hallgatókkal foglalkozó Nemzetközi Igazgatóság tagjait az esemény szervezésért.

ARCHÍVUM