Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

Szereted a nyári fesztiválokat? Érdekel egy olyan munka, ami minden este koncertekkel zárul? Akkor ne habozz! Jelentkezz csapatunkba, és dolgozz velünk Velencén 2018. július 11 és 16 között, az EFOTT Fesztiválon.

Egyetemünk mestertanára, Prukner László vette át a Ferencváros labdarúgó-utánpótlásának irányítását. A szakember 2010 és 2011 között az FTC első csapatának vezetőedzője volt, legutóbb pedig a Budafok csapatát irányította, amelyet feljuttatott az NB II-be, valamint Magyar Kupa-elődöntőig vezetett. 
 

A Debreceni Egyetem és a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. idén is megrendezi a Campus Sportfesztivált, mely Magyarország egyetemi hallgatóit célozza.

Szenzációsan szerepelve kimagasló eredményt ért el a Pécsen megrendezett 3x3 kosárlabda MEFOB-döntőben a Testnevelési Egyetem, hiszen mind a lányok, mind pedig a fiúk megnyerték a vetélkedést.

Mező Ferenc volt a kedvenc tanára, edzőként svéd akadályfutót segített olimpiai győzelemhez a rubin diplomás Puskás Antal - derül ki a szintén TF-es, az eseményen arany oklevelet átvevő Szalay Péter írásából, amely az atletika.hu-n jelent meg a napokban.

Csütörtökön megelevenedtek a régi idők a Testnevelési Egyetemen, a Hepp Ferenc teremben ugyanis átadták a jubileumi díszokleveleket. Az ötven éve végzett hallgatóink arany, a hatvan éve végzettek gyémánt, a hatvanöt éve végzettek vas, míg a hetven éve végzettek gránit oklevelet kaptak.
 

Hosszú idő után ismét eredményesen szerepeltek atléta hallgatóink az országos utánpótlás-bajnokságon: a Miskolcon megrendezett viadalon három-három arany-, illetve ezüstérmet, valamint két bronzérmet szerzett a Testnevelési Egyetem csapata!

A Testnevelési Egyetem Doktori Tanácsa  és a Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Gyömbér Noémi „A sportpszichológiai felkészítés szerepe a sportolói személyiség formál(ód)ásában” című értekezésének nyilvános PhD védésére.

Takács Hajnalka dietetikus és Martos Éva professzor asszony a Magyar Vitorlás Szövetség felkérésére előadást tartottak a Vitorlás Edzők és Oktatók Szakmai Továbbképzésén, mintegy 40 fős hallgatóság előtt.

Rohamosan fejlődő, technológiailag egyre sűrűbbé, sokrétűbbé váló világunk valamennyiünket jelentős kihívások elé állítja, nincsenek ezzel másként (sőt!) az edzők sem. A verseny- vagy élsportban egyre nagyobb a felelősségük, s tudásuk, szakmai repertoárjuk minél szélesebbre tárása nélkül egész egyszerűen nem maradhatnak a felszínen.

Idén is megrendezésre került Sukorón az 5. Ntone – Motiváció Hungarian Open Mind Fesztivál, melyen a Testnevelési Egyetem is képviseltette magát az EFOP-3.4.3-16-2016-00008 pályázat keretein belül.

Június elején ünnepélyes keretek között vehették át edzői oklevelüket a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyamon végzett tanulók. 15 ország (Antigua és Barbuda, Banglades, Bhután, Botswana, Gambia, India, Irán, Jamaica, Maldív-szigetek, Mexico, Mongólia, Libéria, Románia, Szudán, Zöldfoki-szigetek) 15 edzője vett részt a márciustól júniusig tartó programban. 

A Magyar Biológiai Társaság Mozgás- és Viselkedés-biológiai Szakosztály, a Testnevelési Egyetem (TF), a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) és a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Tudományos Bizottság Szomatikus-nevelési Albizottság hagyományai alapján hívja és várja a Donáth Tibor emlékének szentelt 48. Mozgásbiológiai Konferenciára mindazokat, akik kutatási eredményeiket szeretnék közreadni.

Az idén az egri Eszterházy Károly Egyetem adott otthont a birkózó MEFOB-nak, amelyen nagyszerűen szerepeltek a Testnevelési Egyetem indulói. A Farkas Gábor, Bábszky Gergely és Kálmán Balázs által felkészített sportolóink csapatban mind a férfiak, mind pedig a nők versenyét megnyerték!
 

A verseny célja: a röplabdázás és a strandröplabdázás szervezett körülmények közötti országos népszerűsítése. Verseny- és játéklehetőség biztosítása felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára. Az eredmények alapján megállapítani a 2018. évi országos egyetemi-főiskolai strandröplabda női és férfi bajnok párosokat és további helyezetteket.

2018. június 8-án egyetemünk látta vendégül az MTA Pedagógiai Tudományos Bizottság Szomatikus-nevelési Albizottsága konferenciáját. A konferencia az Albizottság, a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) és a Testnevelési Egyetem (TF) közös rendezésében zajlott. A rendezvényt Prof. Dr. Hamar Pál az Albizottság elnöke, a TF oktatási rektorhelyettese vezette.

Rektori és Kancellári Dicséret kitüntetésekkel járó oklevelek átadására került sor a Testnevelési Egyetem Szenátusának ülésén. A 2018. június 7-én, csütörtökön megrendezésre kerülő Szenátusi ülés szép pillanatai ezúttal egy rövid videón is megtekinthetők. 

Sikeresen megszerezte mester diplomáját a National Taiwan Sport University (NTSU) és a Testnevelési Egyetem közös angol nyelvű képzésének (dual MSc & MPE master program in International Sports Coaching Science) első hallgatója Ming-Chao Yeh.

Az első közös képzésünkön végzett hallgató

Diplomadolgozatát a karate sportágáról és az ahhoz kapcsolódó sport pszichológia, valamint sport fiziológia összefüggéseiről írta („Shotokan Karate Kata Training: From the Perspectives of Sports Psychology and Sports Physiology”), melyet Prof. Koller Ákos, a Tudományos Tanács elnöke bírált és jó érdemjeggyel értékelt. A dolgozat konzulense a tajvani egyetemről Yu-Kai Chang a Kutatási és Fejlesztési Iroda dékánja volt, aki idén áprilisban személyes látogatást tett Budapesten.

A végzős hallgató államvizsgája során kiválóan szerepelt, a bizottság tagjai Dr. Géczi Gábor, Dr. Dóczi Tamás, Prof. Koller Ákos és az NTSU részéről Dr. James Shih-Chung Cheng jeles osztályzattal honorálta Ming teljesítményét, aki dolgozata védését követően a bizottság által feltett kérdésekre is mester diplomájának megfelelő színvonalú válaszokat adott. Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektora személyesen gratulált és adta át Yeh elismerő oklevelét, valamint hasznos gondolatokat, tapasztalatokat is megosztott a hallgatóval. Az átadást követően egy fogadásra került sor, melyen a programban oktató tanárok, valamint Dr. Sterbenz Tamás általános rektor-helyettes és Dr. Kádár Judit a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője is személyesen gratuláltak a sikeres vizsgához és bíznak a program további sikeres folytatásában.

A Testnevelési Egyetem vezetőségének, munkatársainak nevében gratulálunk.

Közel 20 ezer résztvevőt várnak a szervezők jövő szombaton az Ötpróba mozgalom kiemelt eseményére, a Mozgás Éjszakájára, amelynek ezúttal új helyszín, a Műegyetem rakpart és a Pázmány Péter sétány ad otthont. A Testnevelési Egyetem már 4. alkalommal vesz részt az eseményen.  

únius 4-én és 5-én rendezték meg Győrben a MEFOB kézilabda-döntőt, amelyen mind a férfi-, mind a női vonalon képviseltette magát a Testnevelési Egyetem. Sőt, mi több, a férfiak címüket megvédve aranyérmesek lettek, míg a lányok a második helyen végeztek.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem közös szervezésében egy hónapja, május 9-10-én rendezték meg a ferencvárosi Groupama Arénában a II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát. Eltelt tehát négy hét, egy hónap az esemény befejezése óta, ezért úgy gondoltuk, röviden érdemes visszatekinteni hazánk legnagyobb sporttudományos konferenciájára.  

Immár 15. alkalommal, ezúttal Szombathelyen került sor a Magyar Sporttudományi Társaság Kongresszusára. Az eseményen a magyar sporttudomány jeles képviselői vettek részt, így a Testnevelési Egyetem oktatói és PhD hallgatói is nagy számban képviselték intézményünket a háromnapos eseményen.

2018 nyarán hazánkban forgatásra kerülő nemzetközi filmes produkciókhoz keresünk sportolói múlttal/jelennel rendelkező érdeklődőket. Elsősorban a jó állóképesség és fegyelem a meghatározó szempont, mivel a film témája szerint egy XV. századi csata köré épülnek fel a jelenetek.