Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

Február 9. és 25. között a dél-koreai Pjongcsangban rendezik meg a XXIII. téli olimpiát, amelyen 19 magyar sportolóért szoríthatunk. Köztük van Kékesi Márton, a Testnevelési Egyetem osztatlan gyógytestnevelő és egészségfejlesztő tanári tagozatának harmadéves hallgatója, aki alpesi síben képviseli majd hazánk színeit.

Nagy sikere volt a dr. Nyerges  Mihály emlékére kedden a Testnevelési Egyetemen rendezett eseménynek, az Eredményjelző: Magyar sport 2017 című konferenciának, amelyet egyetemünk és a Magyar Sporttudományi Társaság közösen szervezett meg.

Címzetes egyetemi tanári címet adományozott a Kaposvári Egyetem Szenátusa Dr. Genzwein Ferencnek, szakmai életpályája és a Gazdaságtudományi Kar oktatási és egyéb szakmai, közéleti tevékenységének segítése, az abban való aktív részvétel elismeréseként. Az kitüntető címet a Testnevelési Egyetem kancellárja a Kaposvári Egyetemen tartott pénteki oklevél átadó ünnepségen vette át. 

Vezető oktatóink jelenlétében, a jelentkezési létszámokat maximálisan kitöltve, talán azokat túl is lépve, remek hangulatú és a Testnevelési Egyetemen dolgozói számára is lendületet adó nyílt napokon van túl a TF. Egyetemünk iránt az érdeklődés töretlen, sőt – bátran állíthatjuk – egyre nagyobb.

Végjátékához közelít a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság. Dr. Ökrös Csaba, a TF tanszékvezető docense nemrég konferencián mutatta be, hogyan változik a kézilabda; mindez most, a számunkra csúfos véget ért Európa-bajnokság alatt nyer csak igazán értelmet.

A magyar sportmenedzsment képzés megteremtője, Dr. Nyerges Mihály emlékére rendezett konferenciát a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) és a Testnevelési Egyetem. Az Eredményjelző: Magyar sport 2017 című eseményre kedden délután megtelt a Hepp Ferenc terem. Nem véletlenül mondta köszöntőjében Dr. Sterbenz Tamás rektorhelyettes, hogy ez az esemény mindig is jelentős érdeklődés mellett zajlott.

A 2017-es világversenyek sportszakmai elemzései címmel nagyszabású konferenciát rendez a Testnevelési Egyetem január 31-én a Sportági Intézet szervezésében. Számos sportág értékelése, elemzése kerül terítékre, elvégre tavaly többek között atlétikában, cselgáncsban és vizes sportokban is rendeztek világbajnokságot, utóbbi kettőnek ráadásul Magyarország volt a házigazdája.

Az elmúlt három napban nagy érdeklődés mellett tájékoztatták a fiatalokat a TF-standnál a HÖK munkatársai, a Testnevelési Egyetem hallgatói az Educatio szakkiállításon. Álltuk a rohamot, ahogy pénteken a színpadon is sikerült jól helytállni a TF-es fellépőknek. Rövid beszámoló a nagyszinpados bemutatóról, főképp képekben.

Sikeres évet zárt 2017-ben a magyar kosárlabdasport, hiszen mind a férfi-, mind a női válogatott nyolcaddöntőt játszott az Európa-bajnokságon, a hölgyek ráadásul csak egy ponttal maradtak alul Olaszországgal szemben. Ennek kapcsán, de nem csupán erről beszélgettünk Rátgéber Lászlóval, aki tapasztalatait, kivételes szaktudását a Testnevelési Egyetemen is megosztja, előadásokat tart egyetemünk kosárlabda edzőképzésén.

Az idén január 18. és 20. között rendezik meg a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a Hungexpo G csarnokában, és az eseményen természetesen a Testnevelési Egyetem is képviselteti magát. Aki érdeklődik egyetemünk iránt mindenképp látogasson ki a 18. Educatio kiállításra és keresse a TF-standot.  

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) országszerte egyedülállóan szigorú szakmai követelmények mellett elvégezte az utánpótlás-nevelő akadémiák szakmai felülvizsgálatát. Az akkreditációt követően határozta meg azon sportszervezetek körét, melyek a jövőben használhatják a Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia elnevezést. A munkában a Testnevelési Egyetem is részt vett.

Terjedelmes cikk jelent meg a szerdai Nemzeti Sportban a Testnevelési Egyetemen zajló edzőképzésről, konkrétan a labdarúgói szakedzői képzésről, amelynek vezetőjét, Prukner Lászlót szólaltatta meg a sportnapilap – ebből idézünk.

Hosszú interjú jelent meg a Testnevelési Egyetem rektorával, Mocsai Lajossal a Figyelő legutóbbi számában. Pintér Lívia írását, amely az egyetemünkkel kapcsolatos tiszta képalkotásban sokat segíthet, változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Hallgatók! A 2017/2018. tanév II. félévével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket. A félév kezdete 2018. február 1., a vége 2018. augusztus 31..

Kik járnak könyvtárba? Az internet térhódításával mennyire csökkent a nyomtatásban kiadott könyvet olvasók tábora? Noha az iménti kérdések megválaszolására nincsenek pontos statisztikai mutatók, a könyvtárba járás ugyanúgy részét képezi a társadalmi életnek, mint évtizedekkel ezelőtt. Ezért is nagyszerű, hogy a Testnevelési Egyetemnek saját könyvtára van, amely nem mellékesen hazánk egyetlen testnevelési és sportszakgyűjteménye.

A Testnevelési Egyetem hallgatói is részt vesznek a Nemzeti Színházban csütörtök este megrendezésre kerülő M4 Sport – az Év sportolója Gálán.  Az eseményen egyetemünk diákjai más egyetemekről érkező önkéntesekkel kiegészülve a helyszínen követhetik figyelemmel a magyar sport egyik legszebb ünnepét.

A Testnevelési Egyetem esportszakosztály működését elősegíteni kívánó adatbázis létrehozásához nyújt segítséget egy kérdőív kitöltése. Bodrogi Gábor kutatásának célja az esport világában érdekelt hallgatói létszám feltérképezése és szokásainak vizsgálata.

A Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete rendkívül sikeres éven van túl, és ennek alkalmából több szakosztály is mindenki számára nyílt, a sportágakat, illetve az egyetemet és az egyesületet népszerűsítő évzáró programmal kedveskedett az érdeklődőknek.

Eredményjelző: Magyar sport 2017 címmel nagyszabású eseménynek ad otthont egyetemünk Hepp Ferenc terme január 23-án, kedden. A Nyerges Mihály emlékére rendezendő konferenciát a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) és a Testnevelési Egyetem közösen szervezi.

A napokban interjút adott a Nemzeti Sportnak Török László, a legendás magyar sportriporter, aki immár két sportágban – jégkorong, úszás – is büszke tagja idehaza a hírességek csarnokának. A 67 esztendős rádiós számos érdekességről beszélt az imént említett interjúban, egyebek mellett pályafutása legnagyobb bakijáról, a felejthetetlen kollégáiról, valamint arról is, hogy utoljára a TF-en próbálkozott a pillangóúszással.

Életének 91. életévében, 2018. január 3-án hajnalban hosszan tartó betegség után elhunyt Dr. Donáth Tibor, a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének professor emeritusa. A szikár és megváltoztathatatlan hír mindannyiunk szívébe markolt.

A XXXIII. OTDK (Országos Tudományos Diákköri Konferencia) befejezése alkalmából a közelmúltban tartotta kitüntetés-átadó ünnepi ülését a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében az Országos Tudományos Diákköri Tanács. A rendezvényen köszöntőt mondott Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, valamint Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is.

A sport népszerűsége Magyarországon töretlen, így nem meglepő, hogy egyre többen jelentkeznek a Testnevelési Egyetem képzéseire. Ezért is kívánunk egyetemünk honlapján azoknak a diákoknak a segítségére lenni, akik a sport, az edzői pálya, a testnevelő tanári hivatás vagy éppen az intézményünkben megtalálható többi képzés iránt érdeklődnek.

A Jónak lenni jó kampány, a közmédia jótékonysági akciója idén hatodik alkalommal került megrendezésre, kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat volt. A Fővárosi Nagycirkusz a Testnevelési Egyetem Lovaskultúra Oktató Szakával együttműködve idén is csatlakozott az MTVA akciójához. A jótékonysági kampány 150 millió forintos bevétellel zárult.