Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

2018-tól kezdve a Testnevelési Egyetem minden évben a téli diplomaátadó ünnepségen öt kategóriában kihirdeti és díjazza a TE legeredményesebb sportolóit. A kategóriák győzteseiről egy öttagú kuratórium dönt. Egyet kivéve, ott a Te szavazatod dönthet arról, hogy ki, pontosabban kik lesznek a legjobbak. 

A második sítábori tájékoztató a 2018. évi kötelező sítáborokról, a nappali és levelező szakok számára.

Jelentős elismerésben részesült dr. Komka Zsolt, a Testnevelési Egyetem Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékének tanára. A 36 esztendős szakember félállásban a Városmajori Szívklinikán dolgozik kardiológusként, ahol az idén őt választották meg az év orvosának.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) szervezésében jövőre negyedik alkalommal kerül megrendezésre Coimbra (Portugália) városában az Európai Egyetemi Játékok (EEJ) július 15-28. időszakban.

Megjelent a Testnevelés, Sport, Tudomány (TST) / Physical Education, Sport, Science (PSS) legújabb, harmadik száma, amely az eddig megszokottakhoz hasonlóan színvonalas és érdekes cikkek egész sorát tartalmazza.

Kedves Érdeklődők! A Testnevelési Egyetem Nyílt Napja a korábbi években tapasztalt hatalmas érdeklődésre tekintettel két alkalommal kerül megrendezésre. Az időpontok: 2018. január 25. (csütörtök) 13:00 és január 26. (péntek) 10:00.

Gyere, képviseld Te is a TF csapatát az idei vízilabda MEFOB-on! Várjuk minden korábbi vagy jelenleg is aktív lány és fiú vízilabdázó jelentkezését egyaránt, aki szeretne egy jó hangulatú csapat részese lenni, miközben Egyetemünket képviseli és még játszik is pár jó meccset.

A Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete hagyományteremtő céllal hívta össze a szakosztályok vezetőit, hogy egy vacsorával összekötött beszélgetés keretében zárja le az egyesület az évet. Az esten szinte az összes szakoszály képviseltette magát és nagy örömmel fogadták a meghívottak az új kezdeményezést.

Mécsesek keltette félhomályban gyülekeztünk a Hepp Ferenc teremben, hogy az immár több mint egy évtizedes szokás szerint egy szép karácsonyi műsor alkalmából készüljünk a közelgő ünnepre. 

Idén összesen négyen, korábban dr. Szelid Zsolt, majd az év végén újabb három oktató kapta meg a „habilitált doktor” címet a Testnevelési Egyetemen: Sáringerné dr. Szilárd Zsuzsanna, dr. Vingender István, valamint dr. Sterbenz Tamás.

December 4. és 8. között, a negyedik K-héten egy fantasztikus táborban vettünk részt. A jeges tábornak a Városligeti Műjégpálya adott otthont napi két órában. A diákok csoportokra voltak felosztva, amelyeknek különböző feladatokat tanítottak meg.

A Szent István Egyetem Nemzetközi Külkapcsolatok Központjának vezetője, Dr. Tarr Zsuzsanna és Dr. Pop Marcel, a Semmelweis Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatója személyesen látogatta meg egyetemünket az elmúlt napokban.

Ez elmúlt héten az International Budo University meghívására hivatalos úton két napra Japánba látogatott és három évre szóló megállpodást írt alá Mocsai Lajos a TE rektora, aki Németh Endrével a Küzdősport Tanszék vezetőjével tett villámlátogatást a felkelő nap országában. 

A Szaud-Arábiai Királyság budapesti nagykövetsége pályázati felhívás közzétételét kérte az EMMI-n keresztül a doktori iskolák felé.

Új alapokra helyezett, felsőfokú, posztgraduális sportújságíróképzés indul 2018 őszén a Testnevelési Egyetemen (TF) - jelentette be Dr. Szabó Tünde sportállamtitkár jelenlétében Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a TF rektora és Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke kedden a Testnevelési Egyetem Kistanács termében tartott sajtótájékoztatón. 

A Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága által szervezett Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam (NET) oklevélátadó ünnepségét a napokban tartották a Hepp Ferenc teremben. Az ünnepségen jelen volt Prof. dr. Koller Ákos, a Doktori Tanács elnöke, Dr. Kádár Judit, az NKI igazgatója és Kovács Ágnes, olimpiai bajnok úszó, az egyetem doktorandusza, valamint a kurzus számos tanára.

A Rákosmenti KSK-val csapott össze a bajnokságban a TFSE női kézilabda-csapata idegenben. A találkozó az őszi idény utolsó meccse volt, amelynek végeredményével a TFSE megerősítette második helyét a bajnokságban.

December 6-án, éppen Mikuláskor, az Emberiség Története új korszakába lépett. Az eddigi életmódunk alapvető változásához közeledünk. Érdekes, hogy pont az egyik legősibb játék, szellemi sport, a sakkozás világából tudhattuk meg, hogy a science fiction világa életre kelt.

Áder János köztársasági elnök – az emberi erőforrások miniszterének javaslatára – pénteken a Sándor-palotában bízta meg a rektori feladatok ellátásával 2017. december 17. napjától 2019. március 9. napjáig terjedő időtartamra a Testnevelési Egyetemen prof. dr. h. c. Mocsai Lajos egyetemi tanárt.  

A MSTT Sportinnovációs Szakbizottságának és a Nemzeti Versenysport Szövetség szervezésében, valamint a Testnevelési Egyetemmel együttműködve sikeres konferenciát rendeztek a Testnevelési Egyetem Hepp Ferenc termében. A konferenciák fő idényében, jelentős érdeklődés mellett zajlott az MSTT Sportinnovációs Szakbizottságának immár hagyományosan, kilencedik alkalommal megrendezett innovációs konferenciája.

“Edző leszek” címmel a Testnevelési Egyetem (TE) és a Magyar Edzők Társasága (MET) közös rendezésében meghirdetett előadássorozat immár hetedik állomásaként a TE-n előbb sajtótájékoztatót tartottak a meghívott előadók, majd a fiatal edzőjelölteknek mondták el, ki mit tart különösen fontosnak azon az úton, amíg valakiből sikeres edző lehet.

Ahogyan arról a napokban már beszámoltunk, az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával „Edző leszek - Nincs akadály!” címmel programsorozatot indított a Magyar Edzők Társasága, méghozzá azzal a nemes szándékkal, hogy népszerűsítse az edzői hivatást.

Emléktáblát avattak a múlt hétvégén a bátaszéki kötődésű atléta, a 2010-ben 65. évében elhunyt Dr. Nyerges Mihály, a TF korábbi dékánja, tanszékvezető egyetemi tanára emlékére. A korábbi remek tanár és tízpróbázó országos bajnok atléta tiszteletére az emléktáblát a Lokálpatrióták Bátaszékért Egyesület állította.  

December elsejei hatállyal lemondott a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) elnöki tisztségéről Tóth Levente, s egyetemünk hallgatói küldöttgyűlése Morvai Lajost választotta meg utódának. Ő pályázott egyedül a megüresedett pozícióra, és százszázalékos eredménnyel nyerte el a küldöttek bizalmát.

A Hallgatói Önkormányzat ebben az évben is elindította cipősdoboz akcióját. Tavaly nagyon jól sikerült, így idén is gyűjtünk cipősdobozba csomagolt apróságokat. Ahogyan múlt évben, ebben az évben is a Mikulás Röplabda Kupán fogjuk becsomagolni az összes beérkezett ajándékot és a karácsonyfa alatt gyűjtjük a verseny ideje alatt.

Múlt csütörtökön a Duna Palotában, szép környezetben került sor a Testnevelési Egyetem 2017-es Gólyabáljára. A remekül sikerült eseményről több kép is készült, amit itt is meg lehet tekinteni.

December 21-én lesz dr. Kis Jenő halálának tizedik évfordulója, a Testnevelési Egyetem legendás alakja az idén lenne hetvenöt esztendős. Egyetemünk pénteken az ő tiszteletére rendezett emlékkonferenciát a Hepp Ferenc teremben. Az egykori rektor-, majdan dékánhelyettes ismertségét, illetve elismertségét tökéletesen jelzi, hogy számos „külsős” megemlékező érkezett a konferenciára.

A tabella alsó felében tanyázó Dabas látogatott a 2. helyen álló TFSE kézilabda-csapatához, s jó néhány beteg, illetve sérült játékosunk kényszerű nélkülözése miatt nem számítottunk könnyű összecsapásra.

A Magyar Edzők Társasága az edzői hivatás népszerűsítése érdekében az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával „Edző leszek - Nincs akadály!” címmel program-sorozatot indított. A programban kiemelt figyelmet kap az olyan edzői módszerek, intézkedések bemutatása, amelyek a hátrányos körülmények között élő gyermekek sport általi felzárkóztatására, segítésére irányulnak és megnyitják előttük az edzői hivatáshoz vezető utat is.