Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

A múlt héten dr. Sós Csabát, a Testnevelési Egyetem Úszás és Vízi Sportok Tanszékének vezetőjét, a TFSE elnökét nevezte ki a Magyar Úszószövetség a válogatott szövetségi kapitányának. Ennek apropóján hosszabban nyilatkozott egyetemünk honlapjának az 59 esztendős szakember.

A játékvezetőknél az egyik legfontosabb szempont, hogy tartani tudják a lépést - írja a Nemzeti Sport. A sportnapilapnak a törökországi edzőtáborban nyilatkozott Dr. Sáfár Sándor, aki pár napja érkezett haza Belekből, ahol a legjobb magyar labdarúgó játékvezetők készülnek az idényre.

Női futsalban is nagyszerűen szerepel a TFSE: az NB II Nyugati csoportjában vitézkedő együttes jelenleg a második helyet foglalja el a tabellán, s csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul az éllovas Rubeola FC-Csömör mögé.

Ezúton szeretettel meghívjuk a Sport and Social Sciences with Reflection on Practice című tanulmánykötet ünnepélyes bemutatójára és az azt követő fogadásra.

Az elmúlt napok legvidámabb válaszát egyértelműen Dr. Pavlik Gábor, a 75. születésnapját január 29-én ünneplő tanár úr (professzor emeritus, az MTA doktora) adta, aki arra a kérdésre, hogy jár-e még kosarazni a régi csapattal a TF-en, habozás nélkül így felelt: "Persze, hogy járok, de az biztos, hogy lépéshibát már nem csinálok.“

Több mint 400 érdeklődő vett részt pénteken délután a Testnevelési Egyetem 2017. évi Nyílt Napján. Az egyetem iránt érdeklődők varázslatos jövőképpel és egy hasonló jelzőkkel illlethető múlttal találkozhattak, amikor oktatók, vezetők és a TE munkatársai bemutatták számukra az 1925-ben alapított egyetemet.

A Magyar Sporttudományi Társaság és annak Sportmenedzsment Szakbizottsága, valamint a Testnevelési Egyetem közös rendezésében az egyetem elhunyt kiváló oktatója, egykori dékánja, Nyerges Mihály emlékének tisztelegve rendezett nagy sikerű konferenciát - immár hagyományosan - 2017. január 26-án (csütörtökön) a Testnevelési Egyetem Hepp Ferenc termében.

Nagyszerűen szerepel a TFSE futsalcsapata az NB II-es bajnokságban, jelenleg a tabella második helyén áll. A nagy menetelés egyik fő letéteményese Szűcs Lajos, a korábbi háromszoros válogatott kapus, aki nagypályás futballkarrierje befejezése után sem tud elszakadni a labdától.

Választható gyalogos túranapok: „Utak a Bakony szívében” időpontja: 2017. május 13-14. (szombat, vasárnap).

A tábor minden BSc, MSc és MA szakon, minden évfolyamon felvehető a tavaszi félévben, nappali és levelező tagozaton is. Azok a hallgatók, akik a túrát a korábbi félévi tanulmányaik során teljesítették, részt vehetnek, de kreditet nem kapnak érte.

Időpont: 2017. május 6-7 (szombat, vasárnap)

Időpont: 2017. május 5. péntek. Helyszín: TF Római-parti vízitelep, 1039 Budapest, Királyok útja 65-67.

Vezető oktató: Dr. Irmai István.

Találkozó a TF Római-parti vízitelepén 9 órakor, a program 13 óráig tart.

Tájékoztató a Sportszervező BSc alapképzés III. éves nappalis hallgatóinak a „Szabadidősportok” tantárgy „természetjárás” blokkjának teljesítéséről.

Ideje: 2017. április 7. péntek

Túravezető tanárok: Dosek Ágoston egyetemi docens és Várhegyi Attila oktató.

Kedves Hallgatók! A harmadéves tanulmányi kötelezettségeitek között szereplő tantárgyat egy nap alatt kell teljesíteni, 2 kredit jár az aktív részvételért. A részvételt szigorúan ellenőrizzük, pótlásra egy év múltán kerülhet csak sor. Felmentést a négy gyakorlóhely egyikéről sem adunk. A részvétel napjára az általunk leadott lista alapján a TO kérésre igazolást állít ki. Külső igazolást nem fogadunk el.

Prof. Dr. Szécsényi József egykori kíváló diszkoszvető, professor emeritus, sporteredményeivel, az elméleti és gyakorlati atlétikával, tudományos tevékenységével kimagasló eredményeket elérő tanár úr, januárban ünnepli 85. születésnapját.

Szerdán tartotta elnökségi ülését a Gyárfás Tamás lemondása után immár Bienerth Gusztáv vezette Magyar Úszószövetség.

A Testnevelési Egyetem a „Gyógytestnevelés, mint testnevelési alternatíva, egészségügyi és oktatáspolitikai vonatkozásai” címmel, konferenciát rendez.

A konferencia időpontja: 2017. március 1. (szerda) 10.00-14.30, helyszíne: Testnevelési Egyetem, Hepp Ferenc terem (Budapest XII., Alkotás u. 44.)

Sikeres záróvizsgát tett 2017. január 25-én a Testnevelési Egyetem sportszervező szakán a gyorsasági motoros világbajnok Talmácsi Gábor. A jelenleg saját sportvállalkozását és csapatát, a Talmácsi Groupot építő korábbi kiváló sportoló napi szinten dolgozik abban a szakmában, amiben most sikeres záróvizsgát tett.

A BRFK Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen, 1 rendbeli, a Btk. 365. § (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt az alábbi tényállás alapján.

"A magyar nemzetgazdaság ellenállóbbá vált, így a külső változásokkal is jó eséllyel nézünk szembe" felütéssel tartalmas interjút adott a Magyar Hírlapnak Magas István, a Testnevelési Egyetem Sportgazdaságtani és Döntéstudományi Kutató Központjának igazgatója, a Budapesti Corvinus Egyetem Világgazdasági Intézetének professzora.

Január 27-én, pénteken rendezi egyetemünk a népszerű, tavaly csaknem ötszáz érdeklődőt vonzó nyílt napot. Kapunyitás délután fél kettőkor – a Győri út, illetve az Alkotás utca felől lehet bejutni –, maga a nyílt nap kettőkor kezdődik és négykor ér véget. Ezen a napon a Tanulmányi Hivatal is nyitva tart, 16.00 óráig fogadja az érdeklődőket.

Tisztelettel meghívjuk a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem közös szervezésében megrendezett Sport és Innováció Konferenciára. A magyar és angol nyelvű nemzetközi tudományos rendezvény célja, hogy ösztönözzük újabb kreatív ötletek megvalósulását és innovációvá válását.

Tisztelt egyetemi polgárok! Örömmel meghívjuk önöket-titeket az újonnan megalakult Folyóirat Klubunkba a Testnevelési Egyetemen (TE Journal Club). Folyóirat klubok számos neves egyetemen szerveződnek, hiszen az egyetemi oktatás és a kutatómunka alapvető fontosságú, nélkülözhetetlen összetevője a szakirodalom ismerete.

Új helyszínen, nagyobb területen, még több kiállítóval és számos újdonsággal várta az érdeklődőket a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A háromnapos seregszemlén közel 200 kiállító 18 országból, és mintegy 35.000 látogató vett részt.

A kormány szombati döntésének értelmében nemzeti gyásznap január 23-a hétfő, a péntek éjjel Verona közelében történt buszbaleset áldozatainak emlékére; az Országház előtt reggel Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással felvonták, majd félárbocra eresztették.

A hétvégén folytatódott az NB I-es női röplabdabajnokság, amelyben egyetemünk is képviselteti magát a TFSE révén. Ennek apropóján beszélgettünk Németh Lajossal, a csapat vezetőedzőjével, a TE Sportjáték Tanszék mestertanárával, aki 1988 óta tanít intézményünkben.

A Testnevelési Egyetem Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önöket Gyömbér Noémi doktorjelölt PhD értekezésének házi vitájára. Témájának címe: "A sportpszichológiai felkészítés szerepe a sportolói személyiség formál(ód)ásában".

A Magyar Sporttudományi Társaság és annak Sportmenedzsment Szakbizottsága, valamint a Testnevelési Egyetem tisztelettel meghív minden érdeklődőt a Nyerges Mihály emlékére rendezendő Eredményjelző: Magyar sport 2016 című konferenciára, melyet a Testnevelési Egyetem Hepp Ferenc termében tartunk 2017. január 26-án (csütörtökön) 14.00 – 17.30 között.

Háromból három! Szerdán este, három éven belül harmadszor is sikerült a TF jégkorongozóinak legyőzniük az Oxford University együttesét, ezúttal a városligeti Műjégpályán.

Dr. Kádár Judit, a TE Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága vezetője egy hetes ICM támogatással megvalósult tajvani útja során három egyetemen tárgyalt az intézményi partnerkapcsolatok fejlesztéséről. A National Taiwan Sport University (NTSU) a TE fontos partnere, közös képzéssel.

A 2017. évi FINA Világbajnokság Szervező Bizottsága szeretettel vár egyetemistákat is az önkéntesek közé!

A magyar sport, de valójában egész Magyarország büszke lehet arra, hogy 2017 nyarán Budapest és Balatonfüred ad otthont a 17. FINA Világbajnokságnak, amelyet a világ harmadik legrangosabb sporteseményeként emlegetnek.

Dr. Csomós Tamás lett a Testnevelési Egyetem felnőttképzési igazgatója. A 46 esztendős közgazdász korábban a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán tanított számvitelt és könyvelést, majd másfél évig az intézmény kancelláraként tevékenykedett.

Hétfőn elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Testnevelési Egyetem nagypályás futballcsapata, amely az előző idény végén a BLSZ II-be jutást ünnepelhette. A nyáron Elekes József, a Csepel és a Vasas korábbi labdarúgója, a Gellei Imre egykori szövetségi kapitány vezette magyar válogatott szakmai stábjának tagja vette át az ötödosztályú együttes irányítását – és a sikerek ezúttal sem maradnak el.

Az osztatlan tanárképzés, az MA képzés és pótló csoportok számára

Régi és közös akarat a magyar sportban az edzőképzés rangjának visszaállítása. Ezzel kapcsolatban kérdeztük Mocsai Lajost, egyetemünk rektorát.

2017-ben 17. alkalommal rendezik meg az EDUCATIO nemzetközi oktatási szakkiállítást, amelynek idén a Hungexpo ad otthont január 19. és 21. között.

A Testnevelési Egyetem Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önöket Edvy László doktorjelölt PhD értekezésének házi vitájára.

Elképesztő mérkőzésen győzött vasárnap este a TFSE női kosárlabda-csapata az amatőr bajnokság alapszakaszának 12. fordulójában a nagy rivális Tatabánya ellen.

Kedves érdeklődők, leendő hallgatóink!

A Testnevelési Egyetem 2017. január 27-én (pénteken) 14 és 16 óra között tartja Nyílt Napját. A rendezvény az intézmény campusán belül kerül megrendezésre, ahol az egyes szakokról az egyetem oktatóitól, munkatársaitól tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Miniszterelnökség a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatok Közigazgatási Ösztöndíjprogramjának létrehozásáról szóló 555/2013. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. § (1) bekezdésének a) pontja alapján pályázatot hirdet Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjára a közigazgatás iránt érdeklődő, valamely felsőoktatási intézménnyel aktív hallgatói jogviszonyban álló fogyatékos hallgatók részére.

Ezzel a címmel szervezték a III. éves rekreáció szakos hallgatók szokásos szabadidős vizsgarendezvényüket, amely kötelező tanulmányaikat zárja. A D-épület sportcsarnokában került sor az eseményre, amelyre reggel 9-től lehetett regisztrálni.