Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

Oktatási és kutatási lehetőség a 2017/18-as tanévben, bármely tudományterületen. A pályázatok beadási határideje 2016. október 10.

A National Taiwan Sport University által szervezett fórumon hat egyetem vezetői ismertették intézményük stratégiai elképzeléseit és megvitatták a sportegyetemek előtt álló kihívásokat. A 2017-ben Universiade versenyeknek is helyet adó NTSU-kampuszon nagy érdeklődéssel követték az előadásokat, amelyeket a világ vezető sportegyetemeiről meghívott elnökök, rektorok, illetve helyetteseik tartottak.

A Testnevelési Egyetem Doktori Tanácsa és a Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt dr. Csajági Eszter "A szív edzésadaptációja a sportágak dinamikus-statikus beosztásának függvényében, valamint az edzésciklusok hatása a kardiális adaptációra" című értekezésének nyilvános PhD védésére.

A Testnevelési Egyetem Sporttudományok Doktori Iskolája  pályázatot hirdet Dr. Nádori László PhD gyakornoki (predoktori) támogatás elnyerésére. A támogatás folyósítása 2016. szeptember 1-től 2017. augusztus 31-ig tart. Az ösztöndíj előre várható havi összege: bruttó 131 000 Ft.

Kedves Fiatal Kutatók!

A TF 2016-os Házi Tudományos Diákköri Konferenciáját (HTDK) 2016. november 16-án (szerdán) rendezzük. A jelentkezés határideje 2016. október 23. (vasárnap). A hagyományainknak megfelelően minden sporttudományi témát és kutatási módszert is szívesen látunk.

Interjúsorozatra vállalkoztunk, hogy hallgatóink még jobban megismerhessék egyetemünk tanszékvezetőit. Elsőként Szalma Lászlóval, az atlétikai tanszék 58 esztendős vezetőjével, egyetemi docenssel beszélgettünk, aki több mint három évtizede tartja a távolugrás országos csúcsát. Genzwein Ferenc, a TE kancellárja mellesleg tudja is, hogy miért.

Meghívó a „Medical Fitness: A mozgásterápia és az orvosi diéta integrációja a gyakorlóorvos szemszögéből” tudományos workshopra, melynek időpontja 2016. október 8.,10:00 - 14:00, helyszíne a Testnevelési Egyetem.

Az orvostudomány mozgásterápiával kapcsolatos álláspontja jelentős változásokon megy keresztül. A szövődmény nélkül lezajlott myocardialis infarktus utáni korai mobilizáció, illetve az intézményi rehabilitációt követő életformaszerű mozgásterápia fontossága jól ismert tény.

A hagyományoknak megfelelően idén is nagyszerűen szerepeltek hallgatóink, és nagy fölénnyel nyertük meg a csapatversenyt. Egyéni eredmények:

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 11., vasárnap (MTI) - Az S9-es sérültségi kategóriában versenyző Sors Tamás nagyszerű versenyzéssel ezüstérmet szerzett 200 méteres vegyesúszásban a riói paralimpia vasárnapi napján. A szám másik magyarja, egyetemünk BSc Sportszervező szakos levelező hallgatója, Tóth Tamás a negyedik helyen végzett, míg a győzelem az olasz Federico Morlacchié lett.

Levelező "Természetjáró tábor" program a BSc I. év Rekreációszervező-egészségfejlesztő, az MA Testnevelő-tanár 3 féléves, továbbá a választható tárgyként bejelentkezők számára.

2016. szeptember 1-én a Nemzetközi osztály munkatársai fogadták az új tanévre érkező Erasmusos hallgatókat.

Az első félévben 14 fiatal érkezett Egyetemünkre, közülük 13 külföldi tanulni  jött, és 1 pedig szakmai gyakorlatát tölti a TF-en.  Legtöbben Spanyolországból érkeztek, de van német, lengyel, tajvani és erdélyi magyar diákunk is.

Jelentkezési felhívás a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre (2016/2017. tanév 1. félév)

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek.

2016. augusztus 29-én, hétfőn – az intézmény hagyományaihoz hűen – a Testnevelési Egyetem elsőként kezdte meg az oktatást a felsőoktatási intézmények közül. Az évnyitó is aznap, a MOM Kulturális Központ Színháztermében került megrendezésre.

Prof. Dr. Radák Zsolt MTA doktora, egyetemünk professzora, nemrég megjelent Edzésélettan könyve az olimpia alatt a média érdeklődés középpontjába került. Az M1 és az ATV is interjút készített a szerzővel, melyben a verseny felkészülés és alkalmazkodás rejtelmeiről esett szó. Az interjúk megtekinthetők az M1 és az ATV honlapján.