Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

Rövid súlyos betegség után, 86 éves korában, 2016. február 26-án elhunyt Lukovich István. Neve évtizedeken keresztül összeforrt a Magyar Testnevelési Főiskolával/Egyetemmel, a mai Testnevelési Egyetemmel.

Fiatalon orosz hadifogságba került, és hazatérése után, 1948-1952 között végezte el a TF testnevelő tanári szakát. Eredetileg atléta szakképzős volt, de szeretett mestere és professzora, Dr. Duronelly László hatására vívó szakedzői diplomát is szerzett. Fiatalon került az Időszaki és Küzdősportok Tanszékre (később Küzdősportok Tanszék), tanársegédként. Kis megszakítással nyugdíjba vonulásáig (1992) adjunktusként, majd docensként tanított.

A Testnevelési Egyetem Doktori Iskola 2016. március 1-jére PhD Szimpóziumot szervez doktoranduszok részére, melynek keretében a hallgatók bemutatják kutatási munkájuk haladását.

Ezúton tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket a rendezvényre, melynek programját itt találják.

"Döntés és elemzés technikák felhasználása a sportági hatékonyság érdekében" címmel tartott közös telt házas konferenciát az MSTT és a TE múlt pénteken az egyetem Hepp Ferenc termében.

Mocsai Lajos rektor köszöntője és bevezető előadását követően többek között Koller Ákos, a Tudományos Tanács elnöke és Mérő László professzorok, Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, Kállai Gábor sakknagymester és Lénárt Ágota a Pszichológia Tanszék vezetője tartott nagy sikerű előadást.

A MOM Kulturális Központ Színházterme 10 órára tökéletesen berendezve és felkészülten várta a TF téli diplomaosztóján megjelenteket. A hallgatók talárban és sapkában – boldog mosollyal az arcukon – foglalták el az első sorokat, hiszek ők voltak a nap "ünnepeltjei". A szülők a mögöttük lévő sorokat, míg a VIP vendégek (pl. Jörg Bauer, a konzisztórium elnöke, Fábián László a MOB sportigazgatója, stb.) és a tanárok az emeleti karzatról nézhették végig az eseményt.

2016. február 26-án (pénteken) 18.00 órakor a TFSE női röplabda csapata a Jászberényt fogadja a TF D-épületében. A belépés ingyenes, aki nem jön szurkolni, az magára vessen!

TFSE női röplabda meccs (plakát)

A 20. éves Magyar Sporttudományi Társaság és a Testnevelési Egyetem tisztelettel meghívja a „Döntés és elemzés technikák felhasználása a sportági hatékonyság érdekében" című sportszakmai konferenciára.

A konferencia időpontja: 2016. február 19. péntek 10.00-16.00. Helyszíne: Testnevelési Egyetem, Hepp Ferenc terem (Budapest XII., Alkotás utca 44., Főépület, I. emelet)

On behalf of the University of Physical Education it is my pleasure to invite you to participate in the Sport Sciences Conference for Young Investigators.  The conference will be held on 11th July 2016 at the University of Physical Education which is located close the city centre and the Buda Castle.

The University of Physical Education is the oldest of education and training in sport and physical activity in Hungary with history spanning over 90 years, originally established in 1925 as the Royal College of Physical Education.

The conference covers wide range of topics within sport sciences. It will provide ample opportunities for oral and poster presentations for the young researchers to gain valuable feedback from the community and establish new collaborations and joint research projects among the participants.

Looking forward to seeing you in Budapest!

More information: http://english.tf.hu/sscyi/

Tisztelt Kutatók!

Tegnap, 2016. február 15-én kikerült a 2016. évi OTKA felhívás az NKFH honlapjára és megnyitották a rendszert is, tehát lehet pályázni az alábbi linken keresztül: http://nkfih.gov.hu/palyazatok/hazai-kfi-palyazatok/nkfia-palyazatok/palyazati-felhivasok/2016/alapkutatasi-palyazat-kutatasi/k-16

A végső beadási határidő: 2016. március 17.

2016. február 19-én (pénteken) 18.00 órakor a TFSE női röplabda csapata a TEVA Gödöllő csapatát fogadja a TF D-épületében. A belépés ingyenes, aki nem jön szurkolni, az papírkutya!

TFSE női röplabda meccs (plakát)

Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretnénk a figyelmébe ajánlani egy fiatal innovátoroknak szóló kezdeményezést, a Falling Walls Lab-et. A Lab egy kiváló lehetőséget nyújt az akadémiában dolgozók, vállalkozók, és más szakmabeliek számára, hogy mindössze 3 percben megosszák kutatómunkájukat, üzleti modelljüket, vagy innovatív projektjeiket társaik, és egy válogatott üzleti és akadémiai szakemberekből álló zsűri előtt.

A Falling Walls Lab az év során a világ számos pontján kerül megrendezésre. Az egyes nemzeti Lab-ek győztesei lehetőséget kapnak, hogy ötletüket előadják a Falling Walls Lab Döntőn, amit minden évben november 8-án rendeznek meg Berlinben, melyet november 9-én a Falling Walls Konferencia követ. A Falling Walls Lab Konferencián 20 világszínvonalú kutató mutatja be munkásságát, mely választ ad arra a kérdésre, hogy “Melyik lesz a következő fal, amelyik le fog omlani?”

A Falling Walls Lab Budapest a Magyar Tudományos Akadémia és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közös szervezésében kerül megrendezésre április 29-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán. Jelentkezésre a http://www.falling-walls.com/lab weboldalon van lehetőség. A jelentkezési határidő 2016. március 31.

A legkiválóbb előadók lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a Falling Walls Lab Döntőn és a Falling Walls Konferencián, melynek költségeit a Falling Walls Lab Foundation és a hazai szervezők állják.

Az április 29-én megrendezésre kerülő eseményre olyan BSc, MSc, PhD hallgatók, postdoc-ok, fiatal szakemberek, vállalkozók, és professzorok jelentkezését várjuk, akiknek

 • a BSc fokozatuk megszerzése óta nem több, mint 10 év telt el, vagy
 • az MSc fokozatuk megszerzése óta nem több, mint 7 év telt el, vagy
 • PhD fokozatukat az elmúlt 5 évben szerezték meg.
A Falling Walls Lab egy non-profit tudományos konferencia-sorozat, melynek célja, hogy kiépítse és ápolja a fiatal kutatók közti interdiszciplináris kapcsolatot. A Falling Walls Lab egy kooperatív projekt a Falling Walls Foundation, az A. T. Kearney és a Festo cégek között.

További információk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szeretnénk a figyelmébe ajánlani egy fiatal innovátoroknak szóló kezdeményezést, a Falling Walls Lab-et. A Lab egy kiváló lehetőséget nyújt az akadémiában dolgozók, vállalkozók, és más szakmabeliek számára, hogy mindössze 3 percben megosszák kutatómunkájukat, üzleti modelljüket, vagy innovatív projektjeiket társaik, és egy válogatott üzleti és akadémiai szakemberekből álló zsűri előtt. A Falling Walls Lab az év során a világ számos pontján kerül megrendezésre. Az egyes nemzeti Lab-ek győztesei lehetőséget kapnak, hogy ötletüket előadják a Falling Walls Lab Döntőn, amit minden évben november 8-án rendeznek meg Berlinben, melyet november 9-én a Falling Walls Konferencia követ. A Falling Walls Lab Konferencián 20 világszínvonalú kutató mutatja be munkásságát, mely választ ad arra a kérdésre, hogy “Melyik lesz a következő fal, amelyik le fog omlani?”

A Falling Walls Lab Budapest a Magyar Tudományos Akadémia és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közös szervezésében kerül megrendezésre április 29-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán. Jelentkezésre a http://www.falling-walls.com/lab weboldalon van lehetőség.  A jelentkezési határidő 2016. március 31.

A legkiválóbb előadók lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a Falling Walls Lab Döntőn és a Falling Walls Konferencián, melynek költségeit a Falling Walls Lab Foundation és a hazai szervezők állják.

Hogy a Falling Walls Lab Budapest eseményre való felhívás minden kiváló jelölthöz eljusson, nagyon hálásak lennénk, ha továbbítaná felhívásunkat az Ön intézményében dolgozó fiatal kutatók és szakemberek számára, beleértve a jelenlegi és már végzett hallgatóikat is.

Az április 29-én megrendezésre kerülő eseményre olyan BSc, MSc, PhD hallgatók, postdoc-ok, fiatal szakemberek, vállalkozók, és professzorok jelentkezését várjuk, akiknek -a BSc fokozatuk megszerzése óta nem több, mint 10 év telt el, vagy -az MSc fokozatuk megszerzése óta nem több, mint 7 év telt el, vagy -PhD fokozatukat az elmúlt 5 évben szerezték meg.

A Falling Walls Lab egy non-profit tudományos konferencia-sorozat, melynek célja, hogy kiépítse és ápolja a fiatal kutatók közti interdiszciplináris kapcsolatot. A Falling Walls Lab egy kooperatív projekt a Falling Walls Foundation , az A. T. Kearney, és a Festo cégek között.

Ha bármilyen kérdése van a rendezvénnyel kapcsolatban, bátran írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre vagy a Falling Walls Foundation-nek (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Tisztelettel, A PPKE-ITK Technológia Transzfer Irodájának Munkatársai

2016. május 5-7-e között kerül megrendezésre a KickApp Cup Hungary elnevezésű esemény. A háromnapos bentlakásos rendezvény során a 30 kiválasztott fiatal társadalmi érzékenyítő és csapatépítő tréningeken valamint focimeccseken vesz részt, továbbá egy neves IT cég, a SAP szakembereinek támogatásával együttesen hoznak létre egy „Football for Good” applikációt.

Olyan 18 és 30 közötti fiúk és lányok jelentkezését várják, akik

 • érdeklődnek az IT iránt, és felhasználói szinten használja a XXI. század kommunikációs eszközeit
 • szeretnek focizni
 • szívesen dolgoznak csapatban és sokszínű környezetben
Az angol nyelvtudás hasznos, de nem feltétel.

A rendezvényen legjobbnak ítélt applikációt megálmodó csapat fődíjban részesül: részt vehet a Németországban megrendezésre kerülő középdöntőben, amelynek fődíja egy részvételi lehetőség a streetfootballworld Festival 16 nevű nemzetközi utcai foci fesztiválján, amit Lyonban rendeznek meg a 2016-os UEFA Európa Bajnoksággal párhuzamosan.

A program a SAP nagylelkű támogatásából valósul meg, így a kiválasztott fiatalok részvétele ingyenes: útiköltséget, szállást és étkezést biztosítunk.

A rendező szervezetekről további információt a www.streetfootballworld.org és az www.utcaifoci.hu honlapokon talál.

Tájékoztató és jelentkezési lap >>>

A Testnevelési Egyetem és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség együttműködésének újabb állomásaként került megrendezésre a tájfutó edzők konferenciája, 2016. január 31-én, a Testnevelési Egyetemen.

A tudományos eseményt Dr. Steirbenz Tamás általános rektor helyettes nyitotta meg előadásával, aki a 2017-től indítható szakedző képzésekről adott részletes tájékoztatást. Az őt követő Dr. Dosek Ágoston a szaktárgyi tartalmak tervezetét tárta kollégái elé, saját edzői tapasztalatainak érdekességeivel fűszerezve a mondanivalót.

A késő délutánig tartó konferenciának előadói és témái mind a tájfutás és annak szakmai  területeit mutatta be:

 • Dr. Sterbenz Tamás: A Magyar Testnevelési Egyetem edzőképzési rendszerének áttekintése
 • Dr. Dosek Ágoston: Szakmai panoráma – tények és lehetőségek
 • Scultéty Márton: Irányok a nemzetközi tájfutó élsportban
 • Nemes Béla: Pareto-elv a tájfutásban
 • Vonyó Péterné Szabó Réka- Antal Miklós:  Zöldüljön végre a zöld sport
 • Török Imre: A térdkímélő „mezítlábas” futótechnika tanulása
 • Bozán György: A térképolvasás jelentősége és gyakorlatai
 • Fehér Ferenc: Technikai felkészülés a különböző versenyszámokra

Befejeződött az UEFA Youth Elite ’A’ labdarúgó edzőképző tanfolyam szaknyelvi modulja a TF-en.

A Testnevelési Egyetem Doktori Tanácsa és a Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Vécseyné Kovách Magdolna "Effects of a six-month intervention program on physical functioning, quality of life, attitudes to ageing and assertiveness of older adults" című értekezésének angol nyelvű nyilvános PhD védésére.

A védés helye és ideje: Testnevelési Egyetem, Főépület, I. emelet Tanácsterem, 2016. február 18., 10.30 óra.

Témavezető: Dr. Bognár József egyetemi docens. Programvezető: Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi professor emerita. A bírálóbizottság elnöke: Dr. Pavlik Gábor professor emeritus. A bírálóbizottság tagjai: Dr. Gyimes Zsolt egyetemi docens (titkár), Dr. Balogh László egyetemi docens (tag). Opponensek: Dr. Tibori Tímea tudományos főmunkatárs, Dr. Szakály Zsolt egyetemi docens.

Nem csak az Educatio kiállításon, hanem a Nyílt Napon is hatalmas volt az érdeklődés a TF iránt.

A volt Aula előterében – jobb híján – összezsúfolódott embertömeg előtt Hamar Pál rektorhelyettes úr mondott köszöntőt, felvázolva a TF jelenlegi és jövőbeni létesítményeit, és a képzési szakokat.

Majd jó páran mostani hallgatóink kíséretében, néhányan pedig egyénileg – kis ajándék TF-es táskával, dossziéval a kezükben, benne a TF-es tollal és stressz labdával – elindultak bebarangolni a TF területét, illetve át a Főépületbe, ahol a legnagyobb termekben egyszerre több szak képviselői várták az érdeklődőket és kérdéseiket.