Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

Találkozó az 1. turnusnak: 2017 január 29-én vasárnap 9,00 órakor a Győri úti bejáratnál. Résztvevők: Rekreáció nappali és levelező; továbbá speciális tanrendű osztatlan tanárképzés hallgatói (52 hallgató). Utazás: A TF által biztosított autóbuszokkal (a levelezők a kisebb méretű, utánfutós buszba pakolják be egyéni csomagjaikat). Visszaérkezés: 2017. január 1-én szerdán, az esti órákban a levelezőknek, 2017. január 4-én szombaton, az esti órákban a rekreáció nappalisoknak.

A sífelszerelések arzenálja ekkora létszámra nagyon korlátozott, de kölcsönzése a tábor idejére ingyenes. Az nehezen jön ki, hogy a TF 60 pár sícipője pont passzolna 186 TF hallgatóra. Kérem a sízéssel már megismerkedett hallgatókat, vegyék a fáradtságot és hozzák el saját, vagy kölcsönzött alpesi felszereléseiket! (alpesi sícipő, síléc biztonsági kötéssel, síbot).

A Sporttudományok Doktori Iskola pályázatot hirdet doktoranduszok és doktorjelöltek részére konferencián való részvétel (előadás, poszter) támogatására. Egy fő egy éven belül maximum 200 000 Ft támogatásra pályázhat.

Tisztelt Hallgatók! A Sportudományok Doktori Iskola a 2016/2017. tanév II. félévével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatja Önöket.

 • Félév kezdete: 2017. február 1.
 • Félév vége: 2017. augusztus 31.
 • Bejelentkezés a tavaszi félévre: a 2-6. féléves hallgatók bejelentkezési időszaka 2017. január 16. és 2017. január 29. között történik a Neptun rendszerben.

A Testnevelési Egyetem Sporttudományok Doktori Iskola a 2017. február 1-től kezdődő félévre jelentkezést hirdet egyéni felkészülők részére az alábbi programokban doktori fokozatszerzésre:

 1. Edzés és adaptáció (programvezető: Dr. Pavlik Gábor professor emeritus)
 2. Testedzés, szabályozás, anyagcsere (programvezető: Dr. Radák Zsolt egyetemi tanár)
 3. Sport, nevelés- és társadalomtudomány (programvezető: Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi professor emerita)

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemen rektora Üdvözölte a 2016. december 16-i ülés résztvevőit.

2016. december 9-én pénteken 11.00 órakor a TF I. emeleti tanácstermében a Tanárképző Intézet könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott.

Az Eötvös József Könyvkiadó gondozásában – Hamar Pál szerkesztésében – megjelent: A mozgás mint személyiségfejlesztő tényező című tanulmánykötet és Hamar Pál: A testnevelés tantervelmélete című monográfia bemutatására került sor.

Megjelent a Klebelsberg Kuno Szakkollégium lapja, a TF Mag 2016. decemberi száma.

A 2016. évi Judo MEFOB november utolsó hétvégéjén, de új helyszínen került lebonyolításra, az UTE frissen felújított Horváth István judo termében, ezáltal az esemény visszatért gyökereihez. A versenyt Kiss Ádám professzor, a MEFS elnöke nyitotta meg, majd örömmel nyugtázta a magas részvételi számot, mely többek között indokolttá tette a helyszín váltást.

Rendkívül sikeres konferenciát rendezett a Magyar Kézilabda Szövetség a Testnevelési Egyetem közreműködésével

A Magyar Kézilabda Szövetség második alkalommal rendezte meg éves sportinnovációs konferenciáját együttműködésben a Testnevelési Egyetemmel és a Magyar Sporttudományi Társasággal annak Sportinnovációs Szakbizottságával.

A Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önöket Marton Orsolya doktorjelölt PhD értekezésének házi vitájára. A téma címe: "A mitokondriális biogenezis hatása az edzhetőség alapján szelektíven tenyésztett patkányoknál állóképességi edzés során."

A Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam (NET) ünnepélyes diplomaosztójára 2016. december 7-én került sor a Testnevelési Egyetem főépületének Hepp Ferenc dísztermében.

November végén a TFSE négy sportolója (közülük ketten TF-es hallgatók) vett részt a magyar válogatott színeiben a kínai Hsziamen városában az egyetemi 3X3-as kosárlabda világbajnokságon, ahol az elődöntőben a végső győztes franciákkal szemben szoros mérkőzésen alul maradtak, de a bronzmérkőzésen legyőzték thai ellenfelüket, így az előkelő harmadik helyet szerezték meg.

November 28-án, hétfőn dupla hazai MEFOB fordulónak adott helyet a TF „E” terme. Női csapatunk a Pécs gárdáját fogadta, a férfiak pedig a közvetlen rivális Szombathellyel mérkőztek meg.

2016. december 1-jén barátságos labdarúgó torna megrendezésére került sor egyetemünkön. A csapatokban Erasmus hallgatók, a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam hallgatói, a TE oktatói és munkatársai játszottak.

Jajj, női röplabda csapatunk már megint kénytelen legyőzni egy másik brigádot, de ehhez rátok is szükség van! Itt valóban a jelenlét a fontos, a zajos jelenlét. Tessék jönni kiabálni december 11-én (vasárnap) 15.00-ra a D-épületbe!