Hírek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Természetjáró tábor (BSc Sportszervező szak, 1. év, levelező)

  Rekreáció Tanszék,
  2021. július 22.

  Levelező természetjáró tábor program a BSc 1. év Sportszervező szaknak (50 fő), pótlás a felsőbb éveseknek (20 fő), és az MA 5 féléves tanárképzés II. éves hallgatói számára (15 fő).

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n
 • Természetjáró tábor (BSc Sportszervező szak, 1. év, levelező)

Ezzel a címmel rendezett konferenciát a Római Magyar Nagykövetség a Római Magyar Akadémián, a Falconieri palotában.

Sítábori tájékoztató a 2017. évi kötelező sítáborokról a nappali és levelező szakok számára.

A sítáborok időpontjai és a turnusok beosztása:

A TFSE női röplabda csapatának igen sűrű a programja: a szerdai mérkőzés után szombaton (október 29-én) már ismét pályára kell lépniük.

A Magyar Sporttudományi Társaság Sportinnovációs Szakbizottsága immár hetedik éve jelenik meg minden évben egy-egy nagyszabású országos szintű innovációs rendezvénnyel. Az idei konferencia különlegessége az volt, hogy a Testnevelési Egyetem adott otthont a rendezvénynek, felkarolva a sportban megvalósuló innováció témakörét, kihangsúlyozva a terület kiemelkedő fontosságát.

A Hagyományőrző és Kegyeleti Bizottság nevében Nemerkényiné Hidegkuti Krisztina elnök és Ortutayné dr. Léces Melinda tegnap megkoszorúzta a TF hősi halottja, Nagy József síremlékét a Rákospalotai temetőben.

Megjelent a Klebelsberg Kuno Szakkollégium lapja, a TF Mag 2016. októberi száma. A tartalomból:

Munkatársaink Dr. Farkas Judit és Mikolovics Zsuzsa részt vettek a kettős karrierről rendezett bukaresti konferencián múlt héten. Az esemény a Nadia Comaneci Konferencia teremben volt, a Román Ifjúsági és Sport Minisztériumban.

Az olaszországi túra szombati zárása után október 23-án vasárnap célba ért a Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának magyarországi szakaszát teljesítő csapata is.

A Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának olaszországi szakaszának lezárásaként, a TF zarándokcsapata  október 23-án vasárnap csatlakozott a célállomás, Capestrano 1956-os ünnepi megemlékezéséhez.

Október 20-án, csütörtökön tartottunk megemlékezést a MOM Kulturális Központ Színháztermében az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. Az ünnepségen megjelentek, azon hallgatók is, akik személyesen is átélték az akkori eseményeket.

2016. október 26-án (szerdán) 18.30 órakor a TFSE női röplabda csapata a rájátszás keretében a Jászberényi Röplabda Klub csapatát fogadja a TF D-épületében. A belépés ingyenes, gyertek szurkolni!

Az utolsó, Esztergom – Budapest táv teljesítése után, október 23-án vasárnap délután négy órakor érkezik meg célállomására, a Budai Várkert Bazár kikötőjébe a Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának magyarországi szakaszát teljesítő csapata.

Célba értek szombaton a Testnevelési Egyetem 1956-os olaszországi emléktúrájának résztvevői. A túrát egyperces néma felállással kezdték a zarándokok a 2009 -es és a 2016-os Rieti-i és L'Aquila-i földrengés áldozatai tiszteletére.

2016. október 17-én Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor és Dr. Kádár Judit a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője látogatást tettek a római Foro Italico egyetemen.

Egyetemünk 1956-os teljesítmény emléktúrájára Ladányi Balázs is meghívást kapott, a korábbi válogatott, kivételes képességű jégkorongozónak azonban az utolsó pillanatban le kellett mondania a szombati részvételt.

Örömmel számolunk be, hogy Prof. Dr. Radák Zsolt a TE Sporttudományi Kutatóközpont egyetemi tanár igazgatója meghívott előadóként, Magyarországról egyedüliként részt vett a 2016. szeptember 23-24-én Varsóban megrendezett The Future of Aging / 10th European Conference of Biogerontology and 6th Biogerentological Meeting at the Nencki Institute konferencián.

Szerdán reggel Pannonhalmáról útnak indult a Testnevelési Egyetem 1956-os emléktúrájának magyarországi csapata. A zarándokokat dr. Várszegi Asztrik pannonhalmi püspök, főapát áldotta meg.

Elindultak a Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának olaszországi résztvevői kedden délelőtt.

2016. október 6-7-én került megrendezésre a 65. Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója Nyíregyházán. A hagyományosan vidéki sporttudományos képzést folytató felsőoktatási intézmények versenyébe néhány éve a TF is becsatlakozott, és idén már teljes létszámban, 55 sportolóval képviseltettük magunkat atlétika, férfi kézilabda, női kosárlabda, kispályás labdarúgás, mix röplabda és úszás sportágakban.

2016. szeptember 20-án a Tüske Csarnokban került megrendezésre az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján a Testnevelési Egyetem és a TFSE közös rendezésében kispályás floorball kupa és a Tüske Uszodában Egyetemi Úszónap került megrendezésre. Számos TF-es hallgató vett részt a párhuzamosan zajló rendezvényen, valamint hárman közülük 5000 Ft értékű Decathlon vásárlási utalvánnyal is gazdagabbak lettek a MEFS jóvoltából.

Kilencvennyolcszoros válogatott, négyszeres magyar bajnok kosárlabdázó is szerepet vállal egyetemünk 1956-os teljesítmény emléktúráján: Báder Márton. A TE 36 esztendős sportszervező szakos hallgatója minden bizonnyal a legmagasabb résztvevője lesz a nagyszabású eseménynek.

Prof. Dr. Sataro Goto a japán Juntendo Egyetemről a héten a Testnevelési Egyetemre látogatott.

Háromszoros olimpiai bajnok is lesz az 1956-os teljesítmény emléktúra szereplői között: Kammerer Zoltán! A 38 esztendős, elnyűhetetlen kajakos 23-án vasárnap csatlakozik a túrához.

A Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúrájának egyik védnöke dr. Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát – vele beszélgettünk.

A Testnevelési Egyetem – saját hőseire is emlékezve – kiemelt szerepet vállal az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának méltó megünneplésében. Egyetemünk küldetéséhez hűen sportprogrammal és a hozzá kapcsolódó rendezvényekkel emlékezik meg a szabadságharc eseményeiről.

Számos híres magyar élsportoló is részt vesz egyetemünk 1956-os teljesítmény emléktúráján, így például Juhász Roland. A Videoton futballcsapatának 33 esztendős, 94-szeres válogatott játékosa 21-én pénteken Csókakőn csatlakozik a túrához.

Október 22-én szombaton, Esztergomban Szuper Levente is részt vesz a Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúráján. A TE-n sportszervező diplomát szerző korábbi kiváló jégkorongkapus számára sokat jelent egyetemünk, valamint az itt dolgozó munkatársak, úgyhogy egyértelmű volt a válasza a felkérésre.

A Testnevelési Egyetem az 1956-os teljesítmény emléktúra programsorozatának részeként, "Sport 1956-ban" címmel sporttörténeti konferenciát rendez partnerével, a Római Magyar Nagykövetséggel.

A Testnevelési Egyetem újjáépítése 44 milliárd forintból valósul meg, melyből számos oktatási- és sportlétesítmény is épül. A Testnevelési Egyetem fejlesztésének következő ütemeként 2018–2022 között a Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén sport és szabadidős célú városfejlesztés valósulhat meg. Mocsai Lajos egyetemünk rektora, így nyilatkozott a hírről.

A nagy létszámra való tekintettel idén 21. csoportban valósul meg a tábor a 3. és a 4. „K” hétre lebontva. Mindenki figyelmesen nézze át, hogy melyik csoportban lett beosztva és figyeljen arra, hogy nem biztos, hogy a szaktársaival azonos héten kell, hogy teljesítse a tábort. (Egyes nagy létszámú csoportok a két különböző héten, két különböző számú csoportban szerepelhetnek!) A nagy létszám, kevés helyszín miatt a tábor csak a kijelölt csoportban teljesíthető.

Interjúsorozatra vállalkoztunk, hogy hallgatóink még jobban megismerhessék egyetemünk tanszékvezetőit. Ezúttal dr. Lénárt Ágotával, a Pszichológia és Sportpszichológia Tanszék vezetőjével, egyetemi docenssel beszélgettünk, aki tulajdonképpen már az óvodában belecsöppent imádott szakmájába.

A Rióban megrendezett paralimpián Tóth Tamás aranyérmet szerzett 100 méter háton az S9-es sérültségi kategóriában. A végtaghiánnyal született Testnevelési Egyetem hallgatója jelenleg még pihen, így szakított ránk időt, hogy a riói élményeiről beszámoljon.

„Nincs rossz idő, csak rossz felszerelés!” – egy igazi TF-es számára ismerősen cseng a mondat. Egyből társul is hozzá egy kép, ahogy Dosek Tanár Úr halad előre töretlenül és utolérhetetlenül. De ki gondolta volna, hogy a táborszervezések, óratartások mellett még van ideje felkészülni egy Világbajnokságra?

Hideg és nyirkos időben gyülekeztünk az ünnepség hívózenéjére, csütörtökön délután 1 órakor a D-épület előtti udvaron felállított kettős kopjafánál. A keresztek már ott sorjáztak a kopjafa két oldalán.

A bevezető vers első mondataira félárbocra ereszkedett a magyar zászló, jelezvén: gyásznap van.

Nagyszerű kezdeményezés bújt internetes ruhába, rajta a felirattal: brainstorming. Pontosabban: brainsporting!

Miről is van szó?

A Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága által szervezett Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam 2016. évi őszi programja szeptember 19 – december 9. között kerül megrendezésre.

A Magyar Sporttudományi Társaság, annak Sportinnovációs Szakbizottsága és a Testnevelési Egyetem tisztelettel meghívja a „Sporthoz kapcsolódó innovációk” című konferenciára.

A konferencia időpontja: 2016. október 26. (szerda) 10.00-15.00, helyszíne: Testnevelési Egyetem, Hepp Ferenc terem (Budapest XII., Alkotás u. 44.).

A Fogyatékosok Országos Diák-, és Szabadidősport Szövetsége a Budapest Sportiroda által szervezett 31. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál keretein belül a BSI-vel együttműködésben idén is FODISZ Esélyegyenlőségi Futamot szervez. Az eseményen egy 500 m-es külön futam keretein belül biztosítanak lehetőséget több mint 250 fogyatékos gyermeknek, hogy ép társaikhoz hasonlóan ők is átélhessék a versenyzés örömeit és izgalmait.

Szeptember végén Dr. Sterbenz Tamás Általános Rektorhelyettes és Dr. Kádár Judit Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatója meglátogattott két angliai egyetemet. A cél az volt, hogy élénkítsék és erősítsék a jelenlegi kapcsolatokat a chichesteri és a londoni Metropolitan Egyetememmel.