Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság meghirdette a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramot a 2015/2016-os tanév 2. félévére.

A pályázati célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt esélyesek lehetnek, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek.

Letölthető dokumentumok:

Jelentkezési határidő: 2016. február 25. csütörtök.

forrás: EMMI

Az idén, január 26-án, kedd délután került sor, az immár 6. alkalommal megrendezésre került „Eredményjelző (idén „Magyar Sport 2015” alcímet viselő) konferencia-sorozatra, az MSTT Sportmenedzsment Szakosztálya és a Testnevelési Egyetem közös rendezésében a TF Hepp Ferenc termében.

Eredményjelző: Magyar sport 2015 (konferencia)

A 2 órakor kezdődött megnyitóra zsúfolásig megtelt a terem.  A résztvevők között olyan neves személyek is feltűntek, mint Kozmann György, sportért felelős helyettes-államtitkár, Chikán Attila egyetemi tanár, az MTA levelező tagja, Dobák Miklós és Bakacsi Gyula a Corvinus Egyetem egyetemi tanárai és számos szakember, de találkozhattunk régi, ma már nyugdíjas kollégával és számos hallgatóval is.

Sterbenz Tamás, a TF rektorhelyettesének bevezetője után először Mocsai Lajos rektor mondta el köszöntőjét, melyben örömének adott hangot a konferencia megrendezésével kapcsolatban, majd meleg hangon emlékezett meg barátjáról, Nyerges Mihályról.

Ezután került sor - idén már harmadik alkalommal -, a Nyerges Mihály Emlékdíj átadására. Most először két díjat osztottak ki. Az egyiket Nyerges Mihály „állandó” szakmai partnere és kutatótársa Laki László kapta, aki a hosszú évtizedekig tartó közös munkatársi viszony mellett személyes jó barátjának is tudhatta az elhunytat. A másik díjazott Kovács Sándor volt, aki nem csak Nyerges Mihálynak, de számos más kutatónak és tanárnak volt mentora és professzora. Ez a díj posztumusz került kiadásra.

A konferencia a 2015-ös év sportkutatásait foglalta csokorba. Az előadók között a TF munkatársai mellett képviseltette magát a Budapesti Corvinus Egyetem, a Széchényi István Egyetem, a Debreceni Egyetem, az ELTE Tanító és Óvóképző Kar, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság és az Eurosport is, az előadások pedig felölelték a siker, a versenyképesség, a turizmus, a létesítményfejlesztés, a sport beruházások, az utánpótlás, a munkahelyi sport és települések sportstratégiájának témaköreit.

A leglelkesebb érdeklődők végig kitartottak. Nekik viszont fantasztikus élményben volt részük a konferencia után: Nyerges Mihály fia, Attila, aki az Ismerős Arcok együttes alapítója és vezetője, egy személyes hangú zenés est keretében emlékezett édesapjára. A dalokkal tarkított prózai részek meghatóan pontos képet rajzoltak Nyerges Mihályról és családjáról. Az előadók közelsége és az a tény, hogy mindannyian közeli ismerősei, barátai lehettünk Mihálynak, fokozta az est hangulatát és intimitását, Attila művészi kvalitásainak köszönhetően.

Könnyes szemmel tapsoltuk meg az előadását. Szép volt, méltó Nyerges Mihály emlékéhez.

Mindenki sajnálhatja, aki nem jött el, hiszen nagyszerű élménytől esett el.

szöveg: Nemerkényi Krisztina | fotó: Szőts Gábor, Sterbenz Tamás

[nggallery id=297]

2016. január 31-én (vasárnap) 18.00 órakor a TFSE női röplabda csapata a Fatum-Nyíregyháza csapatát fogadja a TF D-épületében. A belépés ingyenes, szurkolni kötelező!

TFSE női röplabda meccs (plakát)

A múlt héten minden eddiginél többen, 33.000-ren látogattak el a továbbtanulási lehetőségek legnagyobb seregszemléjére, az Educatio Kiállításra.

Educatio 2016

A január 21-23. között megrendezett, háromnapos eseményen a Testnevelési Egyetem is külön kiállítói standdal jelent meg, ahol a felvételi előtt álló fiataloknak bemutattuk az egyetemen elvégezhető szakokat, illetve megismerhették képzési rendszerünket.

Az első napon, csütörtökön előzetesen regisztrált osztályok és csoportok érkeztek a kiállításra, ahol Talmácsi Gábor és Szalay Balázs fogadta a kérdéseket.  Megjelenésünket színesítette Talma motorja és Szalay Balázs - parkolóban kiállított - Dakar versenyen járt autója. Másnap, pénteken volt a legtöbb látogató, közel 18.000 fiatal volt kíváncsi a továbbtanulási lehetőségekre. Erre a napra egyetemünk külön programmal készült, melyet hallgatóink a rendezvény színpadán mutattak be. Volt látványos BMX bemutató, RG szakos lányaink pedig megidézve az olimpia hangulatát, ötkarikás táncot adtak elő. Nagy érdeklődés övezte a színpadon megszólaló Prof. Dr. Hamar Pál nyitóbeszédét, valamint az egyetem által meghívott sportolókat, Szávay Ágnes, Kovács Ágnes, Dombi Rudolf és Erdei Zsolt személyében. A sportolókat Garami Gábor, a Class Fm műsorvezetője faggatta tanulmányaikról, egyetemi élményeikről, a vizsgákról és a sport fontosságáról a mindennapi életükben. Szombaton Prof. Dr. h.c. Mocsai Lajos, egyetemünk rektora is kilátogatott a Testnevelési Egyetem standjához, beszélgetett az érdeklődőkkel, mesélt a szakok és a képzések formájáról, a továbbtanulás fontosságáról.

Mellettünk a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány rendezett be egy komplett stúdiót, ahol délelőttönként az M4 Sportcsatorna-, délutánonként pedig az M2 Petőfi Tv műsorvezetőivel lehetett közös interjúkat készíteni. Sportolóink mindhárom napon kamera elé álltak, szívesen válaszoltak az egyetemi évekkel és a sporttal kapcsolatos kérdésekre a jövő média szakembereinek. Leggyakrabban az érdekelte a fiatalokat, milyen képzéseink vannak, mit is jelent az alkalmassági vizsga, hogyan lehet a tanulás mellett sportolni, milyenek a tanáraink, nehéz-e az iskola és persze kíváncsiak voltak arra is, hogy milyen állásokban tudnak majd a képzés után elhelyezkedni. A jövő egyre több végzős számára lett fontos, ahogy az is, hogy milyen külföldi ösztöndíjprogramokban lehet részt venni.

A háromnapos eseményt az egyetem nyílt napja követi majd, ahol a sport iránt érdeklődők a TE területén kaphatnak felvilágosítást szakjainkról, betekintést nyerhetnek az itt folyó oktatási rendszerbe és egy rövid időre „TF-esek” lehetnek.

[nggallery id=296]

A Rekreáció Tanszék 2016. évi kötelező sítáborának újabb információi - kölcsönzés és egyéb aktuális tudnivalók - felkerültek a tanszék oldalára >>>

Kedves érdeklődők, leendő hallgatóink!

A Testnevelési Egyetem 2016. január 30-án 10 és 14 óra között tartja Nyílt Napját. A rendezvény az intézmény campusán belül kerül megrendezésre, ahol az egyes szakokról az egyetem oktatóitól, munkatársaitól tájékozódhatnak az érdeklődők.

Helyszín: Budapest, Alkotás utca 44. Új épület felőli bejárat. Az érdeklődőket a bejáratnál a Hallgatói Önkormányzat tagjai fogadják, koordinálják továbbá fél óránként csoportosan végigvezetik az egyetem területén.

A szakok bemutatásának helyszínei:

 • Az Új épület csarnokában: BSc és MSc Humánkineziológia szakok, BSc Rekrációszervező és egészségfejlesztő és MSc Rekráció szakok.
 • A Hepp Ferenc teremben: Osztatlan tanárképzés és az MA szakok
 • A Fő épület 62-es teremben: BSc Testnevelő-edző, a BSc Sportszervező valamint az MSc Sportmenedzser szakok
 • A Tanulmányi Hivatal és Felnőttképzési Csoport az eredeti helyükön fogadják látogatóinkat.

A megjelenő érdeklődők óralátogatási jegyet kaphatnak, melyet 2016. február 1-február 5. között használhatnak fel, a jegyek hátoldalán található gyakorlati órák látogatására.

Szeretettel várjuk Önöket, és addig is tekintsék át Felvételi Kalauzunkat!

A Magyar Asztalitenisz Szövetség a 2016-os egyéni asztalitenisz Európa-bajnokság rendezőjeként kreatív pályázatot hirdet „2016 ITTF Table Tennis European Championship" címmel. A szövetség végső célja az Európa-bajnokság logójának és/vagy kabalafigurájának elkészítése, melynek tervezését pályázati úton kívánja megvalósítani.

Bővebben a MOATSZ honlapján >>>

2016. január 18-án, hétfőn 16 órától a TF jégkorongcsapata a Kisstadionban ismét fogadta az Oxford Canadians alakulatát.

A népszerű brit egyetem hokicsapata (nevéhez méltóan kanadai hallgatókkal teletűzdelve) ismét egy több országos turnén vesz részt, amelynek keretében látogatott el Budapestre. A szokásokhoz híven a Magyar Jégkorong Szövetség biztosította a jeget és a játékvezetőket a mérkőzéshez.

2016. január 22-én (pénteken) 18.00 órakor a TFSE női röplabda csapata az Albrecht MVSC csapatát fogadja a TF D-épületében. A belépés ingyenes, gyertek szurkolni!

TFSE női röplabda meccs

Tisztelt tanszékvezetők, kutatók és munkatársak!

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) Bizottsága által meghirdetett pályázati lehetőségről (2016/1 forduló).  A pályázatok várható megjelenése január vége: http://www.otka.hu/palyazatok/aktualis-otka-palyazatok

A beadási határidő előreláthatólag 2016. február közepe.

Kérem Önöket, hogy szíveskedjenek munkatársaik figyelmét is felhívni a pályázati lehetőségre, illetve 2016. január 22-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre megküldeni a tervezett OTKA pályázat előzetes összefoglalóját egy oldal terjedelemben, mely a következőket tartalmazza:

 1. a pályázat címe,
 2. a téma irodalmi háttere,
 3. saját kutatási háttér,
 4. hipotézis(ek),
 5. kutatási célok,
 6. módszerek,
 7. várható eredmények,
 8. jelentőség.

A 20 éves Magyar Sporttudományi Társaság és annak Sportmenedzsment  Szakbizottsága, valamint a Testnevelési Egyetem tisztelettel meghívja a Nyerges Mihály emlékére rendezendő Eredményjelző: Magyar sport 2015 című konferenciára, melyet a Testnevelési Egyetem Hepp Ferenc termében (1123 Budapest, Alkotás u. 44. Főépület I. emelet) tartunk  2016. január 26-án (kedden) 14.00 és 17.30 között.

Program

 • 13.30 Regisztráció
 • 14.00 Köszöntő
  • Mocsai Lajos rektor (Testnevelési Egyetem)
  • Tóth Miklós elnök (Magyar Sporttudományi Társaság)
 • 14.20 Nyerges Mihály Emlékdíj átadása - Sterbenz Tamás (Magyar Sporttudományi Társaság Sportmenedzsment Szakbizottság)
 • 14.30 A siker hatása a futballisták értékének alakulására - András Krisztina, Havran Zsolt, Jandó Zoltán (Budapesti Corvinus Egyetem, Sportgazdaságtani Kutatóközpont)
 • 14.45 Az MLSZ és az MLS közötti azonosságok feltárása - Kassay Lili (Testnevelési Egyetem, Sportmenedzsment Tanszék)
 • 15.00 A Hungaroring Sport Zrt. és a turizmus - Várhegyi Ferenc, András Krisztina (Eurosport, Budapesti Corvinus Egyetem, Sportgazdaságtani Kutatóközpont)
 • 15.15 A magyar élsport versenyképessége - Gulyás Erika (Testnevelési Egyetem, Sportgazdasági és Döntéstudományi Kutatóközpont)
 • 15.30 Kávészünet
 • 16.00 Létesítményfejlesztés 2010-2015 - Géczi Gábor (Testnevelési Egyetem, Sportmenedzsment Tanszék)
 • 16.15 Sportberuházások gazdasági értékelése – a költség-haszon elemzésben rejlő lehetőségek - Vörös Tünde (Széchenyi István Egyetem)
 • 16.30 Főváros és vidék szerepe az élsport utánpótlásában az EYOF, YOG és az állami utánpótlás-nevelési programok tükrében - Pignitzky Dorottya (Magyar Olimpiai Bizottság)
 • 16.45 Településfejlesztésbe integrált sportstratégia - Kynsburg Zoltán, Kozma Miklós, András Krisztina (Budapesti Corvinus Egyetem, Sportgazdaságtani Kutatóközpont)
 • 17.00 Eredményjelzés a munkahelyi sportról – az LFM első három évének tapasztalatai - Szabó Ágnes (Budapesti Corvinus Egyetem, Sportgazdaságtani Kutatóközpont)
 • 17.15 Sport tartópillérei: Egyesületek és más nonprofit szervezetek a magyar sport társadalmi terében - Perényi Szilvia, Bodnár Ilona (Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Sportgazdaság és menedzsment Tanszék, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Tanító és Óvóképző Kar)
 • 17.30 A konferencia zárása
 • 18.00 Nyerges Attila: Apák és Fiúk – zenei előadása
A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Regisztráció: 2016. január 25. 14.00 óráig: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (vagy +36 30 991 0203)

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala Budapest Ösztöndíj Program keretében pályázatot hirdet.

A Budapest Ösztöndíj Program célja:

 • A pályázatot elnyerő felsőoktatási képzésben résztvevő ösztöndíjasok betekintést nyerjenek a Fővárosi Önkormányzat tevékenységébe, megismerjék a helyi közigazgatás rendszerét;
 • A diplomamunka megírásához biztosított szakmai anyagok, kutatási és konzultációs lehetőségekkel járuljon hozzá a felsőoktatásban megszerzett elméleti tudás gyakorlatban történő alkalmazásához.
A Program jellemzői, feltételei
  1. A Program időtartama: 10 hónap.
  2. A Program kezdési időpontja: 2016. szeptember, keresztféléves képzés esetén 2017. február.
  3. A Program résztvevője lehet (legfeljebb 20 fő), az a
   • a magyar állampolgárságú,
   • a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényben meghatározottak szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező, vagy
   • a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatálya alá tartozó bevándorolt, illetve letelepedett jogállású, vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárságú,
   • büntetlen előéletű, cselekvőképes, felsőfokú tanulmányait folytató, nappali tagozatos, a Program kezdési időpontjában alap- v. mesterképzés utolsó tanulmányi évét megkezdő hallgató, aki:
    • valamely fővárosi felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban áll;
    • jó (legalább 4,00 átlag) tanulmányi eredménnyel rendelkezik;
    • a diploma megszerzéséhez szükséges szakdolgozatát a Fővárosi Közgyűlés által jóváhagyott átfogó témaköröknek megfelelő tárgyból írja;
    • angol, német vagy francia legalább középfokú, államilag elismert nyelvvizsgával rendelkezik;
    • a diploma megszerzésének évében 30. életévét nem tölti be.
  4. Az ösztöndíj mértéke: bruttó 50.000,-Ft/hó/fő

   Jelentkezési határidő: 2016. április 15. Az elbírálás határideje: 2016. május 31.

   • A pályázati határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A formailag nem megfelelő pályázatok az érdemi elbírálásból kizárásra kerülnek.
   • A pályázatok véleményezés céljából megküldésre kerülnek a Főpolgármesteri Hivatal szakmailag illetékes szervezeti egységei részére, melynek szakmai egyet nem értése esetén a pályázat az elbírálás további szakaszaiban nem vehet részt.
   • Az érvényes pályázatot benyújtó jelentkezőket 4 tagú bizottság hallgatja meg. E 4 tagú bizottság a meghallgatásokat követően javaslatot tesz az ösztöndíjak adományozására az Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága felé.
   • Az ösztöndíjak odaítéléséről a Fővárosi Közgyűlés dönt az Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának javaslata alapján.
   • A Fővárosi Közgyűlés fenntartja azt a jogot, hogy a pályázatban feltüntetett adatokat ellenőrizze. Amennyiben az ellenőrzés során kiderül, hogy a pályázó valótlan adatokat állított és az alapján jutott ösztöndíjhoz, a kiutalt összeget vissza kell fizetnie. A Fővárosi Közgyűlés döntése ellen jogorvoslati lehetőségnek nincs helye.

   Jelentkezés

   Pályázati adatlap és annak mellékleteinek megküldésével a Főpolgármesteri Hivatal Humán Erőforrás Menedzsment Főosztályának (1052 Budapest, Városház u. 9-11.) címezve, lezárt borítékban, kizárólag postai úton vagy személyesen, a „BUDAPEST ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM” jelige feltüntetésével.

   A pályázati anyagot két eredeti példányban kérjük megküldeni (az egyik példányt kérjük nem összetűzni).

   Dokumentumok:

   • pályázati adatlap >>>
   • nyilatkozat >>>
   • szakdolgozati témák >>>
   • a vonatkozó önkormányzati rendelet >>>

   A Sporttudományok Doktori Iskola pályázatot hirdet doktoranduszok és doktorjelöltek részére konferencián való részvétel (előadás, poszter) támogatására. Egy fő egy éven belül maximum 200 000 forint támogatásra pályázhat. Az utazás legkorábbi időpontja: 2016. március 14.

   A pályázati űrlap a nyomtatványok között található. >>>

   A benyújtási határidő: 2016. február 12., 12.00 óra, Doktori Titkárság. Kérjük, hogy az űrlapot ne kézzel, hanem számítógéppel töltsék ki!

   Meghívó a Magyar Táplálkozástudományi Társaság és a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara közös rendezésében tartandó "Táplálkozástudományi kutatások" című VI. PhD konferenciájára.

   A rendezvény keretében fiatal kutatók olyan tudományos eredményei kerülnek bemutatásra, amelyek a táplálkozástudomány és az élelmiszertudomány- és technológia, továbbá az élelmiszermarketing területéhez kapcsolódva innovatív fejlesztések alapját képezhetik. A konferencia célja azoknak a kutatási eredményeknek a megvitatása, amelyek a tudomány és ipari hasznosítás szempontjából is érdeklődést válthatnak ki. A szekciók értékelésének munkájában a Társaság szakmailag kiemelkedő munkásságú tagjai kaptak felkérést.

   A konferencián olyan fiatal kutatók jelentkezését várjuk, akik jelenleg PhD hallgatók, illetve max. 2 év telt el a sikeres védést követően. A rendezvényre bejelentett előadások anyagából készült összefoglalókat ISBN számmal ellátott elektronikus formában jelentetjük meg.

   A konferencián bemutatott előadások közül legjobb előadások díjazásban részesülnek. Az előadások tervezett időtartama 15 perc.

   A rendezvény időpontja: 2016. február 2. Helyszín: Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar, H-1118 Budapest, Villányi út 29-43., K. épület, K2 terem.

   A konferencián való részvétel ingyenes. A konferenciára történő jelentkezés határideje: 2016. január 20. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és az absztrakt egyidejű megküldésével lehet. Jelentkezés és információ: Prof. Dr. Gelencsér Éva MTT főtitkár: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   A részletes programot a jelentkezések alapján a 2. felhívásban tesszük közzé.

   Várjuk jelentkezésüket!

   Prof. Dr. Rurik Imre, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnök, egyetemi tanár, tanszékvezető (Debreceni Egyetem, Népegészségügyi Kar, Családorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Tanszék), Simonné Prof. Dr. Sarkadi Livia egyetemi tanár, intézet igazgató, tanszékvezető (Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszerminőségi, -biztonsági és Táplálkozástudományi Intézet, Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszék)

   Meghívó

   A Magyar Táplálkozástudományi Társaság

   és a

   A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara

   közös rendezésében tartandó

   „Táplálkozástudományi kutatások” című VI. PhD konferenciára

   A „Táplálkozástudományi kutatások” VI. PhD konferenciasorozat hatodik alkalommal kerül megrendezésre.

   A rendezvény keretében fiatal kutatók olyan tudományos eredményei kerülnek bemutatásra, amelyek a táplálkozástudomány és az élelmiszertudomány- és technológia, továbbá az élelmiszermarketing területéhez kapcsolódva innovatív fejlesztések alapját képezhetik. A konferencia célja azoknak a kutatási eredményeknek a megvitatása, amelyek a tudomány és ipari hasznosítás szempontjából is érdeklődést válthatnak ki. A szekciók értékelésének munkájában a Társaság szakmailag kiemelkedő munkásságú tagjai kaptak felkérést.

   A konferencián olyan fiatal kutatók jelentkezését várjuk, akik jelenleg PhD hallgatók, illetve max. 2 év telt el a sikeres védést követően. A rendezvényre bejelentett előadások anyagából készült összefoglalókat ISBN számmal ellátott elektronikus formában jelentetjük meg.

   A konferencián bemutatott előadások közül legjobb előadások díjazásban részesülnek. Az előadások tervezett időtartama 15 perc.

   A rendezvény időpontja: 2016. február 2.

   Helyszín: Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar, H-1118 Budapest, Villányi út 29-43., K. épület, K2 terem.

   A konferencián való részvétel ingyenes.

   A konferenciára történő jelentkezés határideje: 2016. január 20.

   Jelentkezni a mellékelt regisztrációs lap kitöltésével és az absztrakt egyidejű megküldésével lehet.

   A részletes programot a jelentkezések alapján a 2. felhívásban tesszük közzé.

   Várjuk jelentkezésüket!

   Prof. Dr. RURIK Imre

   a Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke

   egyetemi tanár, tanszékvezető Debreceni Egyetem, Népegészségügyi Kar,

   Családorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Tanszék

   Simonné Prof. Dr. Sarkadi Livia

   egyetemi tanár, intézet igazgató, tanszékvezető

   Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar

   Élelmiszerminőségi, -biztonsági és Táplálkozástudományi Intézet,

   Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszék

   Jelentkezés és információ: Prof. Dr. Gelencsér Éva MTT főtitkára, E-mail: e.gelencser@cfri.hu

   A Magyar Rektori Konferencia Sporttudományi Szakbizottsága az induló új alapszakokról 2016. január 11-én, 11.00-12.00 óra között konzultációt tart, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Helyszín: Testnevelési Egyetem (Budapest XI. ker., Alkotás u. 44.).

   forrás: MRK

   A riói olimpiára készülő látássérült paratriatlonista kísérőt (guide-ot) keres.

   2016-ban Rióban először lesz paralimpiai versenyszám a paratriatlon! Lengyel Zsófi aliglátó paratriatlonistának kísérő versenyzőtársat (guide-ot) keresnek a felkészüléshez, az edzésekhez, az edzőtáborokhoz, a kvalifikációs versenyekhez és természetesen reményeink szerint a paralimpiai részvételhez. A látássérült sportoló és segítője egy pár, két egyenrangú fél, akik egymásért és a közös cél eléréséért dolgoznak, küzdenek.

   Bővebben: http://www.trinfo.hu/hirek/lengyel-zsofi-guide-ot-keres

   December 22-én egy meglepetés-ünnepség keretei között köszöntötték kollégái, barátai, korábbi és jelenlegi tanítványai 75. születésnapja alkalmából Földesi dr. Szabó Gyöngyi professzor emeritát.

   Földesiné Szabó Gyöngyi köszöntése

   Az eseményen részt vett  dr. Sterbenz Tamás, a TF általános rektorhelyettese, dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke, valamint a MOB képviseletében dr. Jakabházyné Mező Mária is.

   Az ünnepségen átadták a dr. Gál Andrea és dr. Dóczi Tamás által szerkesztett GYÖNGY(I)SZEMEK című ajándékkötetet, mely 17 szerző személyes köszöntőjét és társadalomtudományi aspektusú tanulmányát gyűjti egybe. A könyv, mely a Testnevelési Egyetem, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Sporttudományi Társaság és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség támogatásával készülhetett el, az érdeklődők számára korlátozott számban elérhető a Társadalomtudományi Tanszéken.