Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

A 2015/16. tanév 2. félévére 2-6. féléves hallgatók bejelentkezési időszaka a 2016. január 18. és 2016. január 24. között történik a Neptun rendszerben.

A bejelentkezés feltételei:

 • az indexben az utolsó aktív félév aláíratása (kurzusvezetők, valamint a témavezető által), és eljuttatása a Doktori Titkárságra
 • a Neptun rendszerben regisztrálás a 2015/16-os tanév II. félévre
 • önköltséges hallgatóknak az önköltség befizetése, mely a Neptunban 2016. február 5-ig kerül kiírásra és a befizetés határideje: 2016. február 29.
 • pótbeiratkozás: 2016. január 26. – 2016. január 29. között lesz a Doktori Titkárságon. A pótbeiratkozási díj: 5000 Ft.

Tisztelt hallgatók!

Példátlan létszámemelkedés történt a sítáborokra történő bejelentkezésnél, amelynek hátterében a hallgatók részéről a képzések közötti átjárások illetve pótlások teljesítési szándéka áll.

A kurzusok névsorai: >>>

A beosztás a TF kötelezettségek figyelembevételével és a fogadó szálloda kapacitása illetve az utazási lehetőségek ismeretében készült. A kurzusokon való részvétel kötelező. Nem szeretnék, és csak nagyon indokolt egyéni turnuscsere kérésekkel tudok foglalkozni, továbbá nem ígérhetek biztos megoldást.

Kérem a Tisztelt Hallgatókat, hogy akinek saját felszerelése van, az azzal jöjjön majd a táborba. Az alpesi sícipők terén (a sokféle lábatok miatt) várhatók problémák, ezért aki önállóan tud a beosztásának megfelelő időszakra sícipőt kölcsönözni, az feltétlenül éljen a lehetőséggel!  Ezzel nagyban emelheti a saját sízésének örömeit.

A részletes tudnivalókat a tavaszi órarendek megjelenése után, a felszerelésosztás időpontjaival fogom közzétenni január folyamán.

Kérem szíves megértésüket!

Értékes és remek sítáborok ígéretével, békés karácsonyt és sikeres vizsgázást kívánva,

Dosek Ágoston egyetemi docens

Együttműködési szerződést kötött a Testnevelési Egyetem és a Kastélypark Klinika Kft. A megállapodás értelmében a TE hallgatói számára műtéti látogatás lehetősége, továbbá a rehabilitációs, rekreációs, testnevelés szakos hallgatók gyakorlati képzése és oktatása lesz biztosítva.

Együttműködés a Kastélypark Klinika Kft.-vel

Háromoldalú megállapodást írt alá egymással a Testnevelési Egyetem, a TFSE, és a Vasas Sport Club. Hosszas előkészítő munka előzte meg a péntek délutáni aláírást, amelynek értelmében az érintettek az általános stratégiai partnerség mellett konkrét sportágak kapcsán is együttműködnek majd.

Vasas, TF, TFSE (megállapodás)

A feleknek ez által lehetőségük nyílik többek között közös szakmai programok megvalósítására, az egyetemi szakok népszerűsítésére, fiatal edzők foglalkoztatására, illetve a meglévő szakembergárda továbbképzésére is. Ezen túlmenően komoly lehetőség lehet a Vasas és a TFSE sportági együttműködései folytán a közös csapatok versenyeztetése, és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra-használat összehangolása is.

Mocsai Lajos (rektor, Testnevelési Egyetem): "Rendkívül fontos a Testnevelési Egyetem számára, hogy a nagy hagyományú klubokkal olyan szakmai együttműködés jöjjön létre, amely az egyes sportágak fejlesztésére közvetlenül kihat, és a fiatal hallgatók, valamint sportolók tehetséggondozására is pozitív hatással van. Az együttműködés során olyan szakmai műhelyeknek kell létrejönniük, amelyekkel emelni és javítani tudjuk a sportszakember képzés minőségét. Nagy öröm számomra, hogy a Vasas Sport Club aranygyűrűseként ezt a kapcsolatot Markovits László elnök úrral tovább tudjuk építeni."

Markovits László (elnök, Vasas SC): „Ez a megállapodás egy újabb fontos állomás a Vasas család életében, egy fővárosi nagyegyesület számára létfontosságú, hogy magas színvonalon tudja biztosítani a szakmai működését. Ennek egyik kulcsa, hogy a legfelkészültebb szakemberek vegyenek részt a sportágaink nevelő, oktató munkájában. A Testnevelési Egyetem kiváló elméleti, tudományos hátteret tud ehhez adni a jövőben, amelyhez a Vasas a TFSE-vel szorosan együttműködve elsősorban a gyakorlati oldal biztosításával kíván hozzájárulni. A Vasasnál jelenleg 21 sportágban nyújtunk sportolási lehetőséget a versenyzőknek, illetve munkalehetőséget a szakembereknek, ami feltétlenül szolgálja az egyetem célkitűzéseit, illetve a TFSE-vel az egyes sportágakban kötendő együttműködéseket."

Dr. Sós Csaba (elnök, TFSE): „A TFSE egy olyan szakmai műhely, amelynek kötelessége, hogy a felhalmozott tudást és a különböző módszertanokat átadja a többi magyar a sportegyesület részére. A mostani az első együttműködési megállapodásunk nagy fővárosi egyesülettel, ezért komoly reményekkel és várakozásokkal vágunk bele az érintett szakosztályainkkal a közös munkába. Hosszú távra tervezünk, ezért az eredmények folyamatos értékelésével lehetőségünk nyílik majd menetközben is finomítani az együttműködésünk részletein.”

forrás: Vasas SC

Az idei tanév részvételi rekordot hozott a MEFOB-ok történetében, judo sportágban soha ennyi induló még nem vett részt a versenyen. 16 egyetem és főiskola 220 versenyzője mérette meg magát a BHSE judo csarnokában.

A 90 éves TF tiszteletére – a Testnevelési Egyetem és a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény szervezésében – kiállítás nyílt a Főépület I. emeleti folyosóján "A Hegyvidék sporttörténete" címmel.

Megjelent a Klebelsberg Kuno Szakkollégium lapja, a TF Mag 4. száma. A tartalomból:

 • Fekete csütörtök
 • 1956-ra emlékeztünk
 • Beszámoló a Nemzeti Kézilabda Akadémián történt látogatásról
 • Szakkollégiumunk tagjai Spanyolországban
 • Cseh László élménybeszámoló
 • Taroltak a szakkolisok a TDK-n

Töltsd le, olvasd, terjeszd! >>>

György Réka a TFSE olimpiai "A" szinttel rendelkező úszónője a december 2-6. között Izraelben megrendezett Rövidpályás Európa-bajnokságon a 200 méteres vegyesúszás döntőjében 7-ik helyezést szerzett. Felkészítő edzője Dr. Egressy János. Hajrá TF!

2015. november 21.-én rendezésték az Úszó MEFOB-ot az FTC uszodában.

Az úszóbajnokságon ismét több olimpikonnal találkozhattunk és a lelkes amatőrök között a felsőoktatásban tanuló megannyi klasszis is rajthoz állt a népligeti uszodában, Risztov Éva, Kapás Boglárka, Verrasztó Evelyn és Takács Krisztián is. Cseh László könyöksérülés miatt nem vett részt de ez mint utólag kiderült, jobb is volt mind a Mefob végeredményét tekintve, mind a rövidpályás EB eredményeit nézve.

Taroltak a Testnevelési Egyetem úszói az egyetemi bajnokságon

Az Úszó MEFOB egyedi esemény: nincsenek szintidők, nincsenek klubigazolások – csak az számít, hogy az indulhat, aki valamely felsőoktatási intézmény hallgatója és benevezett az adott versenyszámra. Így profik és amatőrök úsznak egymás mellett – ezért itt megadatik, hogy valaki élesben tesztelje magát mondjuk Kapás Boglárka, Verrasztó Evelyn, vagy Financsek Gábor ellen.

Szűk 1 hónap alatt sikerült összeverbuválni a 25 fős Testnevelési Egyetem csapatát és már előzetesen bíztunk a sikerben: Elsődleges cél volt a tavalyi győztes PTE-t legyőzni és ezt főként a lányoknak volt köszönhető, de a fiúk csapatát erősítő Kutasi Gergely a maga 1050m leúszott távjával és 17 pontjával sokat lendített a csapaton. Számtalan dobogós helyezése idén is kulcsfontosságú szerepe volt. Pulai Bence olimpiai 5. helyezett papírforma szerűen behúzta a 100 m pillangót úgy, ahogy tavaly is tette. Sprőber Soma idén 100 m mellen nem állhatott dobogóra, bár a helyszínen többen is tisztán láttuk, hogy harmadik helyen érkezett be, de a célbíró máshogy látta. 4 x 100 m-es vegyesváltóval azonban sikerült a dobogó második fokára állniuk. A váltó tagjai: Noel Kristóf, Sprőber Soma, Pulai Bence, Kutasi Gergely.

Verrasztó Evelyn 30 ponttal járt hozzá a csapat sikerességéhez, megnyerte a 100 m pillangó, 100 m hát és 200 m vegyesúszást, Sebestyén Dalma is szintén 17 ponttal segítette a csapatot, nyert 100 m mellen és Evelyn mögött második lett 200 vegyesen. Említésre méltó még Galamb Szimonetta, aki egy hosszabb szünet után visszatérve és a válogatott versenyzőket szorongatva (olykor legyőzve) 14 pontot szerzett. 100 m ezüst érmet szerzett, 100 m pillangón bronz érmet szerzett. Joó Sárának is sok köszönhető. Gyorsúszónk ezüst érmet szerzett 50 m gyorson és bronzérmet szerzett 100 m gyorson. Külön öröm volt még, hogy 4 x 100 m-es női vegyesváltóinkkal 3 váltóból 2 a dobogón végzett méghozzá 1-2. helyen. A győztes "A" váltó tagjai: Joó Sára, Sebestyén Dalma, Galamb Szimonetta, Verrasztó Evelyn. Ezüstérmes "B" váltó tagjai: Rátkai Petra, Kertész Tímea, Wirth Eszter, Kőrös Evelin.

A verseny záró számát, a 10 x 50 m-es intézményi gyorsváltóval idén sajnos nem sikerült megnyernünk de a dobogó legaljára felfértünk, de jó hír hogy a tavaly rekordnak számító 4:14es időnket nem tudta megúszni a PTE. A váltó tagjait: Joó Sára, Verrasztó Evelyn, Noel Kristóf, Kutasi Gergely, Sprőber Soma, Pulai Bence, Sirkó Bálint, Gőbl Ádám, Hegedűs Tamás és Pausz Tamás alkotta. "B" váltónk közel járt a pontszerzéshez, B váltó tagjai: Kertész Tímea, Sebestyén Dalma, Rátkai Petra, Galamb Szimonetta, Kőrös Evelin, Kiss Bettina, Horváth Zoltán, Keszti Mihály, Ács Gergő, Sinkra Róbert alkotta. További csapattagok: Szabó Hajnalka, Ruzsin Szabina, Horváth Krisztina és Ladovics Anna.

A verseny után 2 napot kellett várnunk a végeredményre és nagy örömünkre, sikerült megnyernünk. Összesítve 163 pontot gyűjtöttünk, mögöttünk a PTE (115p) és a Debreceni Egyetem (105p) zárta a versenyt.

A Testnevelési Egyetemről heten vettek részt ebben az évben azon a tudományos konferencián, amely az International Society of Motor Control tizedik konferenciája volt és amelyet Budapesten rendeztek meg "Progress in Motor Control X" címmel.  A Magyarországon példa nélküli, nemzetközi mozgás-szabályozás konferencián összesen 31 országból 175 résztvevő volt jelen. A tudományos előadásokat és poszter bemutatókat 6 szekcióba osztották. A világ élvonalbeli kutatói tartottak előadásokat a testneveléssel és spottal foglalkozók számára is fontos tudományterületeken, többek között a kifinomult mozgásminták tanulásáról, a mozgásszabályozás élettani mechanizmusairól, de sérült mozgásszabályozásról és rehabilitációról is.

A konferencián elhangzott előadások és poszterek absztraktjai megtalálhatók a konferencia honlapján a "Program Book" címszó alatt.

Köszönet illeti a TF vezetőségét, amiért lehetővé tette a hallgatók számára, hogy részt vegyenek ezen a nagyon magas színvonalú tudományos konferencián.

A konferencia nemzetközi visszhangja és a fiatal magyar résztvevők munkájának fogadtatása rendkívül jó volt. Gratulálunk a TF-es résztvevőknek és bátorítjuk a hallgatókat, hogy már most készüljenek és vegyenek majd részt a "Progress in Motor Control XI” konferencián, amit az USA-ban, Miamiban 2017 nyarán rendeznek.

Dr. Laczkó József, a konferencia tudományos és szervező bizottságának elnöke

Jelentkezési határidő: 2016. január 8.

A Testnevelési Egyetem a 2016. február 1-től kezdődő félévre felvételt hirdet az alábbi programokban – önköltséges – tanulmányokra:

 1. Edzés és adaptáció (programvezető: Dr. Pavlik Gábor professor emeritus)
 2. Testedzés, szabályozás, anyagcsere (programvezető: Dr. Radák Zsolt egyetemi tanár)
 3. Sport, nevelés- és társadalomtudomány (programvezető: Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi professor emerita)

A jelentkezéshez szükséges űrlapok (jelentkezési lap és felvételi lap) a Doktori Iskola honlapjáról letölthetőek. Témák >>>

A felvételire várhatóan 2016. január 18-án kerül sor.

A felvételi írásbeli és szóbeli részből áll. Az írásbeli részhez (szociológiánál a szóbeli részhez is) van kötelező és választható irodalom. A választható irodalom a kutatási témához kapcsolódó kell legyen, a jelentkező tesz javaslatot a jelentkezési anyag leadásakor, melyet a Doktori Iskola elbírál.

 

Írásbeli felvételi követelmények

 • Természettudományok (1. és 2. program)
  • Kötelező
   • Orvosi élettan
    • Pavlik Gábor: Sportélettan, TF Jegyzetbolt
  • Választható
   • Biomechanika
    • Barton József: Biomechanika, TF Jegyzetbolt
    • Dr. Tihanyi József Biomechanikáról szóló oktatási anyagok >>>
   • Edzéselmélet és módszertan
    • Dr. Nádori László: Edzéselmélet és módszertan (www.shopline.hu)
    • Dubecz József: Edzéselmélet és módszertan (Dubecz József tanár úrtól beszerezhető: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
   • Humánbiológia
    • Mészáros (szerk.) (1990): A gyermeksport biológiai alapjai, Sport, Budapest
    • Bodzsár (2006): Humánbiológia – Fejlődés: növekedés és érés. ELTE Eötvös Kiadó, Budapest
    • Mészáros J., Zsidegh M., Mészáros Zs. (2011): Humánbiológia, TF, Budapest
   • Táplálkozástudomány
    • Frenkl Róbert: Sportélettan tankönyv ide vágó fejezete
    • Rigó János: Dietetika
    • Barna Mária (szerk.): Táplálkozás – Diéta (nem kell a konkrét betegségekre vonatkozó diétás rész)
 • Társadalomtudományok (3. program)
  • Kötelező:
   • Filozófia
    • Delius, Gatzemer, Sertcan, Wünscher (szerk.): A filozófia története az ókortól napjainkig, Vince Kiadó (kapható: ELTE BTK Könyvesbolt, vagy Shopline.)
  • Választható:
   • Edzéselmélet és módszertan
    • Dr. Nádori László: Edzéselmélet és módszertan (Shopline)
    • Dubecz József: Edzéselmélet és módszertan (Dubecz József tanár úrtól beszerezhető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
   • Sportpszichológia
    • Atkinson: Pszichológia, Osiris Kiadó
    • Cole: Fejlődéslélektan, Osiris Kiadó
   • Sportjog
    • Nemes András: Sportjogi ismeretek (beszerezhető Dr. Nemes András tanár úrtól: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
   • Sportmenedzsment
    • Sterbenz-Géczi (szerk.): Sportmenedzsment TF jegyzetet (2012)
   • Rekreáció elmélete és módszertana
    • Fritz Péter (2006): Rekreációról mindenkinek, Bába Kiadó
    • Kovács Tamás Attila (2004): A rekreáció elmélete és gyakorlata , Budapest, Fitness Kft.
   • Sportpedagógia
    • Bíróné Dr. Nagy Edit (szerk.): Kézikönyv a testnevelés és sport pedagógiai kérdéseinek tanulmányozásához, Budapest, Dialóg Campus Kiadó
   • Kutatásmódszertan
    • Eco, U. (1996). Hogyan írjunk szakdolgozatot? Kairosz Kiadó, Győr. Majoros Pál (2004): A kutatásmódszertan alapjai. Libri , Budapest.
   • Szociológia
    • Anthony Giddens (2003): Szociológia. Budapest: Orisis Kiadó
  • Ajánlott:
   • Földesiné-Gál-Dóczi (2010):Sportszociológia. Budapest:  Semmelweis Egyetem, Testnevelési és Sporttudományi Kar

Szociológia szóbeli felvételi

 • Földesiné Sz. Gy., Gál A., Dóczi T. (2010): Sportszociológia, Semmelweis Egyetem, TSK, TF Jegyzetbolt
 • Földesiné Sz. Gy. (szerk.) (2010): Fejezetek a magyar sportszociológia múltjából és jelenéből. Válogatás Földesiné Szabó Gyöngyi publikációiból. Double Printing Kommunikációs Kft., Budapest (Magyar nyelvű tanulmányok), TF Jegyzetbolt
 • A Kalokagathia c. folyóirat 2008-2014. évi számainak releváns tanulmányai. Tanulmányozható a TF, valamint sportszakemberek képzésével foglalkozó egyetemek és főiskolák könyvtárában
 • Dóczi T. (2011): Rendszerváltás, globalizáció és nemzeti identitás a sportban a XXI. század kezdetén Magyarországon. Doktori értekezés >>>
 • Földesiné Sz. Gy., Dóczi T. (szerk.) (2011): The Interaction of Sport and Societey int he V4 Countries, Hunharian Society for Sport Sciences, Budapest (beszerezhető az MSTT-ben)
 • Gál A. (2007): Sport és társadalmi nem a XXI. Század elején a média tükrében Magyarországon. Doktori értekezés >>>

A hagyományokhoz híven a Doktoranduszok Országos Szövetsége az idei évben is megrendezi Tavaszi Szél Konferenciáját. A kifejezetten fiatal kutatók, PhD és DLA-hallgatók számára szervezett multidiszciplináris konferenciára 2016. április 15-17. között kerül sor, az Óbudai Egyetemen.

A konferenciáról bővebb információt az érdeklődők a DOSZ honlapján kaphatnak.

Szombat este (november 28-án) tartotta a Testnevelési Egyetem az alapításának 90. évfordulójára rendezett bált, ami – a tűzeset miatt – egyben Jótékonysági Estté is változott.

Ünnepélyes gálaműsor keretében kilencedik alkalommal adták át a Regionális Prima Díjakat. A VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezete és a Prima Primissima Alapítvány jóvoltából az idén is 6 kiválóság kapta meg Budapest és Pest megye területéről az elismerést.

Berkes István, Regionális Prima Díj

A díjátadó megnyitóján Marjay Gyula a VOSZ KMRSZ elnöke azt emelte ki, hogy egy ilyen rendezvény az összefogásról szól és a köszönetről. A vállalkozók összefognak, hogy a kiválóságokat meg tudják jutalmazni és megköszönik, hogy olyat alkottak és alkotnak a világnak, melyek szebbé és élhetőbbé teszik mindennapjainkat. Ebben az összefogásban rejlik nemzetünk ereje, és ilyen összefogással komoly eredményeket érhetünk el.

Magyar tudomány kategóriában Prof. Dr. Berkes István orvos, egyetemi tanár, intézményünk Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékének munkatársa kapta az elismerést.

Gratulálunk!

forrás: lokal.hu

Megújulásra, támogatásra számíthat a magyar sport és tudomány fellegvára, a Testnevelési Egyetem, erősödőben a magyar sportdiplomácia, új ösztöndíjak, programok, korszerű és biztonságos létesítmények, rangos nemzetközi világesemények sora jelzi, jó úton halad a magyar sport – hangsúlyozta Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a Testnevelési Egyetemen megtartott ünnepi tanácskozáson 2015. november 27-én, Budapesten.

Tanácskozás a Magyar Tudomány Ünnepe és a Testnevelési Egyetem 90 éves jubileuma alkalmából

Az egész napos konferenciát a Magyar Tudomány Ünnepe és a Testnevelési Egyetemen fennállásának 90. évfordulója alkalmából rendezték meg.

Az államtitkár kiemelte: a mai alkalommal (immár 2014. szeptembere óta) a magyar sport egyik bástyáját, tartóoszlopát önálló egyetemként ünnepelhetjük. Azt az intézményt, amely az egykori és a leendő olimpikonok, világbajnokok, szakedzők, pedagógusok Alma Matere. A magyar sport nagyszerű pillanatai nem csak itt a teremben, a sportintézményekben, vagy a szakmai konferenciákon jelentenek sokat, hanem határon innen és túl valamennyi magyarnak adnak közös sikert, tartást és önfeledt örömet.

Remélt jövőnk egy egészséges, fizikailag és mentálisan teherbíró társadalom, ahol minél többen és minél többször osztoznak a testmozgás és a közösségi sportolás önfejlesztő és közösségformáló örömében. Ahogy az intézményalapító egykori vallás és közoktatási miniszter gróf Klebelsberg Kuno óhajtotta: egy erősebb és egészségesebb magyar nemzet – hangsúlyozta dr. Szabó Tünde.

Az államtitkár emlékeztetett: a magyar kormány továbbra is prioritásként kezeli a sport támogatását, s ezzel több évtizedes adósságot, mulasztást orvosol.

A tanácskozáson a sporttal összefüggő aktuális egészségügyi, gazdasági, társadalmi témákkal kapcsolatban hallgathatnak előadást a résztvevők.

forrás: kormany.hu