Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

A Testnevelési és Sportszakmai Kollégium dr. Radák Zsolt professzor urat, a TF dékánját választotta elnökévé a testület 2013. január 24.-én megtartott rendkívüli ülésén. A sporttudományi képzési terület, illetve testkultúrális felsőfokú képzőhelyeket tömörítő szervezet vezetőjeként 2 évre kapott megbízást.

Megválasztásához gratulálunk, munkájához sok sikert kívánunk!

Gódor Kacsándi Anna PhD hallgató házi vitája 2013. január 25-én (pénteken) 10.00 órakor lesz a Főépület I. emeleti Kistanács teremben. A téma címe: A többszörösen telítetlen zsírsavak hatása az anyagcsere és a központi idegrendszer fejlődésére és öregedésére. Konzulens: Dr. Nyakas Csaba.

Mindenkit szeretettel várunk.

Várakozáson felüli volt a felvételizni szándékozók létszáma és a hangulat is a TF 2013. évi nyílt napján, ahol többek között Talmácsi Gábor sportszervező és Kótai Mihály fogorvostan-hallgatóktól kaphattak útravalót az érdeklődők. Dr. Hamar Pál és Dr. Kokovay Ágnes előadásaikban a kor kihívásainak megfelelő, de a jól bevált hagyományokra épülő képzések sajátosságairól adott tájékoztatást.

Az ország távoli városaiból is érkeztek családok és tették fel az őket érdeklő kérdéseket, valamint próbálhatták ki a helyszínen például a lézeres lövészetet is.

A rendezvényt egykori hallgatóink és szakmai partnereink is meglátogatták.

A nyílt napról részletesebb betekintést kap képgalériánkban.

[nggallery id=165]

Január 11. és 13. között a Gellért Hotel adott otthont a Good Governance in Grassroots Sport című projekt utolsó ülésének. Az európai uniós program 2012 januárjában kezdődött és 21 szervezet vett benne részt. Hazánkat a TF, a TF-et Dr. Farkas Judit, a Dékáni Hivatal munkatársa, valamint Dr. Gál Andrea, a Társadalomtudományi Tanszék docense képviselte.

13 európai ország 17 nemzeti szervezete mellett 4 nemzetközi intézmény is részt vett a konzorciumban, köztük a project vezetője, a Nemzetközi Sport és Kultúra Szervezet (ISCA).

Sűrű évet tudhat maga mögött a program: alig egy év telt el a projektindító ülés óta, melyet Ljubljanában rendeztek tavaly január végén. Az utolsó, budapesti üléssel együtt összesen három tréninget szerveztek a konzorciumi tagoknak, hármat pedig politikai vezetőknek a jó kormányzáshoz kellő ismeretek elsajátítására. Mindezek mellett két workshop is megrendezésre került az elmúlt egy évben.

A budapesti tréningre a szervezők a magyar sportirányítás képviselőit is meghívták, így Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár úr és Dr. Radák Zsolt, a TF dékánja is köszöntötte az egybegyűlteket az első napon. A Sportért Felelős Államtitkárságról, a Magyar Olimpiai Bizottságtól, a Magyar Szabadidősport Szövetségtől, valamint a TF-ről többen is aktívan részt vettek a háromnapos eseményen. A TF-ről Gulyás Erika tanársegéd, Bardocz-Bencsik Mariann pályázati koordinátor, illetve Kun Kitti volt részese a tréningnek.

Monspart Sarolta MOB-alelnök, valamint Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke nagysikerű előadást tartott a résztvevőknek a jó kormányzás hazai helyzetéről.

A tréning zárásaként minden konzorciumi tag elismerő oklevélben részesült, míg Dr. Farkas Judit és Vass Henriett MOB-munkatárs a tréning szervezésében nyújtott segítségéért kapott egy kis ajándékot a szervezőktől.

Bővebb információt a projektről annak hivatalos weboldalán találnak.

Budapesten tartották a GGGS projektzáró konferenciáját

A tréning résztvevői a Gellért Hotel lépcsőjén

Budapesten tartották a GGGS projektzáró konferenciáját

Dr. Farkas Judit (TF) és Vass Henriett (MOB) külön elismerésben részesült a tréning szervezésében nyújtott segítségéért.

Bardocz-Bencsik Mariann

Tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket Vécseyné Kovách Magdolna PhD értekezésének házi vitájára. A téma címe: "Effects of asix-months intervention program on physical and psychological functioning in older adults". Témavezető: Dr. Bognár József.

Időpont: 2013. január 11. (péntek) 9.30. Hely: I. emelet, Tanácsterem.

Tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket Kopkáné Pachy Judit PhD értekezésének házi vitájára. A téma címe: "A rendszeres fizikai aktivitás hatása az idős kori függetlenség megőrzésére 60 év fölötti nők esetében: randomizált kontrollált kísérlet". Témavezető: Dr. Bognár József.

Időpont: 2013. január 11. (péntek) 9.30. Hely: I. emelet, Tanácsterem.