Hírek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Természetjáró tábor (BSc Sportszervező szak, 1. év, levelező)

  Rekreáció Tanszék,
  2021. július 22.

  Levelező természetjáró tábor program a BSc 1. év Sportszervező szaknak (50 fő), pótlás a felsőbb éveseknek (20 fő), és az MA 5 féléves tanárképzés II. éves hallgatói számára (15 fő).

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n
 • Természetjáró tábor (BSc Sportszervező szak, 1. év, levelező)

267-en vehették át diplomájukat a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán, a nyilvános ünnepi tanácsülés keretében megrendezett oklevélátadó ünnepségen.

Nagy sikerrel zárult a 2012. június 5-én megrendezett I. Országos Labdarúgó Edző Konferencia, melyen neves előadóink jelenlétükkel tovább emelték az esemény színvonalát. A szakmai prezentációkat többek között Prukner László, Urbán Flórián, Szalai László és Kondás Elemér tárta a tisztelt hallgatóság elé.

A konferencia kiemelt témakörei voltak:

 • Utánpótlás Akadémiák bemutatása: Gellei Imre (Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia), Szalai László (Magyar Futball Akadémia), Tóth László (Illés Akadémia)
 • U-19-es Válogatott bemutatása: Tuboly Frigyes, korosztályos válogatott edző
 • Képzéstől a beválásig: Kovács Kálmán, válogatott labdarúgó
 • Motiváció jelentősége, megjelenési formái: Urbán Flórián, válogatott labdarúgó
 • Játékrendszerek alakulása az élvonalban: Prukner László, Zalaegerszeg vezetőedző
 • Évértékelés, kitekintés a nemzetközi porondra: Kondás Elemér Debreceni VSC-TEVA vezetőedző
[nggallery id=152]

Szabó Attila tavaly végzett a TF OKJ edzői szakán. Atlétikából szerezte meg egyetemünk oklevelét és az atlétika legbonyolultabb versenyszámában, a tízpróbában sikerült az olimpiai részvételt kiharcolnia.

Szabó Attila (edzője: Dr. Vágó Béla)

A Honvéd összetett versenyén Szabó Attila teljesítette az olimpiai B szintet! Az Iharos pályán rendezett tízpróbában 8003 pontos egyéni csúccsal – egy álomhatárt is átlépve – a következő részeredményeket érte el: 11,25/-2,7w – 728/+1,4w – 15,22 ecs – 192 – 49,83 – 14,87/+1,0w – 45,33 – 455 – 68,87 ecs – 4:40,77 ecs.

"Attila bebizonyította, hogy ha valaki nagyon akar egy eredményt, akkor arra minden körülmények között képes – mondta az 1500 méter után Dornbach Ildikó szakmai igazgató. - A legutóbbi tízpróba versenyén elcsúszott néhány ponttal, már akkor is több jó száma volt, de a kevésbé sikeres nyolcadik száma után kissé hitehagyott lett. Összekapta magát újra és bebizonyította, hogy lehetetlenek nincsenek, ha az ember azt akarja. Ebben a rettenetes melegben ezt a két napot keményen végig küzdötte. Három egyéni csúccsal! És a végeredmény is egyéni csúcs lett, ami már egy nagyon tisztességes eredmény."

forrás: MTI

A Társadalomtudományi Tanszék docensének, Dr. Farkas Péternek vezetésével karunk sikeresen pályázott az Európai Bizottság "Egész életen át tartó tanulás" pályázati típusába tartozó Jean Monnet Module-ra.

Ezen modulok rövid oktatási programok az európai integráció témakörében, és olyan intézmények pályázhatnak rájuk, melyeknek nem profilja az Unió történetének, intézményrendszerének, működésének oktatása. A pályázat a Karunkon már évek óta oktatott integrációs tárgyakat új rendszerbe foglalta, megnövelte az óraszámokat, illetve tartalmában feldúsította a tematikát. A modul további újításai között szerepel vendégelőadó meghívása, videókonferencia szervezése az Unió intézményeiben dolgozó magyar szakemberek részvételével, oktatási segédanyagok kiadása, valamint egy brüsszeli tanulmányút szervezése is.

A TF pályázatának címe „Sport in the EU – the EU in Sport”, mely arra utal, hogy az integrációról szóló általános kurzusokon kívül nagy hangsúlyt fektet az Unió sportpolitikájára is. Idén 447 pályázat érkezett be az Európai Bizottsághoz. Csak azon pályázatokat díjazták a független bírálók által adott javaslat alapján 4 kritérium alapján, amelyek értékelése elérte a 100 pontos skálán a 76,25%-os értéket. A TF Kar pályázatának eredménye 86,26%-os volt.

A pályázati anyagot Dr. Farkas Péteren kívül a tanszék adjunktusa, Dr. Dóczi Tamás, valamint a Stratégiai és Nemzetközi Igazgatóság koordinátora, Bardocz-Bencsik Mariann készítette el. A modulokban a tanszék e két oktatóján kívül Dr. Szikora Katalin tanszékvezető, valamint Olajos Péter, egykori európai parlamenti képviselő fog oktatni, míg a pályázat adminisztrációjának felelőse Horváth Hajnalka, a Dr. Kozsla Tibor vezette Stratégiai és Nemzetközi Igazgatóság munkatársa.

A Jean Monnet Modul karunkon 2012 őszén indul, mintegy 20.000 euró értékben.