Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

Nemzetközi színvonalú támogatást biztosító ösztöndíj rendszer épül ki a „Nemzeti Kiválóság Program - Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése országos program” keretében. A programhoz kapcsolódóan a napokban jelentek meg az első ösztöndíj felhívások.

A Jedlik Ányos Doktorjelölt Ösztöndíj magyar állampolgárságú doktorjelölteknek nyújt 12 havi támogatást, akik aktív kutató tevékenységet végeznek bármely magyarországi felsőoktatási, akadémiai vagy nonprofit kutatóhelyen és a projekt végéig benyújtják disszertációjukat. A pályázati felhívás részletesen: http://www.wekerle.gov.hu/?kinek=1305&cikkid=10455&listabol=1

A Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj 45 év alatti magyar állampolgárságú oktató-kutatókat támogat 16 hónapon keresztül, akik 8 éven belül szerezték tudományos fokozatukat és aktívan vesznek részt valamely magyarországi kutatási, fejlesztési projektben. A pályázati felhívás részletesen: http://www.wekerle.gov.hu/?kinek=1305&cikkid=10454&listabol=1

Az ösztöndíjra pályázóknak vállalniuk kell, hogy az ösztöndíjas időszak alatt egy adott magyar felsőoktatási intézményben végzik, hasznosítják tudományos kutatásukat.

A kutatói életpálya minden szakaszában támogatást biztosító felhívásokra 2012. június 20-ig nyújthatók be pályázatok a kialakított elektronikus pályázatkezelő rendszerben. A következő ösztöndíj kiírások szeptembertől várhatók a mesterszakos és doktorandusz hallgatóknak, valamint a külföldről hazatérő magyar oktató-kutatói körnek.

Az Új Széchenyi Terv kiemelt céljaihoz igazodóan a TÁMOP 4.2.4 A/1 kiemelt projektet a foglalkoztathatóság fejlesztésére és a versenyképességi hátrányok felszámolására dolgozták ki. Általános cél az ország versenyképességének, innovációs teljesítményének és a társadalom megújulásának alapját képező emberi erőforrás minőségének fejlesztése. A tudományos tevékenység a társadalmi és gazdasági fejlődést elősegítő folyamat, ezért a szakpolitika alakítóinak és a tudomány művelőinek közös felelőssége a változó társadalmi és gazdasági igényeknek megfelelő tudással, kompetenciákkal és alkotóképességgel rendelkező oktatók, kutatók új nemzedékének támogatása, felkészítése a kutatói életpálya kihívásaira.

A magyar állam és az Európai Unió támogatásával, egymilliárd forintból megvalósuló kiemelt projekt egyben hozzájárul a hazai felsőoktatás fejlesztéséhez, a kimagasló oktatási, kutatási-fejlesztési és innovációs tevékenység ösztönzéséhez. Pályázatokkal kapcsolatosan további információ a www.wekerle.gov.hu oldalon található.

Új Széchenyi Terv

The University of Oradea is organizing the next Intensive Program for 2012.

Date: 14 October 2012 – 26 October 2012

Deadline for application for students: 10 June 2012

Requirements of application for students:

 • MA in Physical Education and Coaching or Adapted PE
 • teaching practice
Documents required:
 • CV (Curriculum Vitae) (with your contact details)
 • Motivation letter (in English)
 • Certificate of English language exam
 • Copy of your ’index’ (printed from Neptun)
Please, submit your application to: Eszter Kercsmarics (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel:+36 1 487 9200/61116, +36 20 663 2962) Strategic and International Directorate. Eligible students will have to sit for an interview in English.

Participation is free for students. Food (breakfast, lunch and dinner), lodging, social activities, and study material will be provided.  You need to bring money for going out, drinks and some meals. Travel costs will be reimbursed on providing all documents (tickets and receipts) so please save them if you want your money back!

For more info please go to http://www.i3pe.com/

Frissítés: az eseményről készült felvételről ingyenes másolhat igényelhető a TF Videóstúdióban. Anyagszükséglet: 1 darab üres DVD-R lemez (DVD+R nem jó, csak a mínuszos!)

Az MA Testnevelő – Gyógytestnevelő Tanár Szak végzős évfolyama szeretettel meghívja Önt a 2012. május 22-én, kedden 12:30 órakor megrendezésre kerülő Évfolyam Tánc előadására. Helyszín: Semmelweis Egyetem TSK (TF) 1123. Alkotás u. 44 "E" terem.

Műsor

 • Wolfgang Amadeus Mozart: Egy kis éji zene - Gál Dóra (koreográfus), Szende Lilla, Benyó Szabolcs, Darabos Balázs, Hartmann János, Pintér Máté
 • Gioacchino Rossini: A tolvaj szarka - Lőrincz Anikó (koreográfus), Czigány Dóra, Gegesy Boglárka, Kállai Eszter, Kinde Orsolya, Nagy Gábor, Páncsics Bence
 • Edvard Grieg: Peer Gynt - Volák Adrienn (koreográfus), Lasetzky Krisztina Mária, Marton Eszter, Bényi Csaba, Erős Norbert, Farkas Krisztián, Wolf Károly
 • Modest Petrovich Mussorgsky: Egy kiállítás képei - Zoltay Fruzsina (koreográfus), Dús Jetta Viktória, Karácsonyi Júlia, Kaskötő Brigitta, Nagy Zsuzsanna, Petrik Dóra, Gyöngyösi Attila, Kerényi Gergő Károly, Plesó Tamás, Schneidhoffer Károly Gábor, Sontra Tamás, Tóth Máté Antal
 • Antonín Dvořak: Prágai keringő - Miátovics Krisztina (koreográfus), Deli Zsanett Ágnes, Gencsi Anita, Rusz Anetta, Bock Ádám, Beischlag Péter, Gózon Gábor, Lehoczky Árpád

“Volt egy tánc, volt egy tánc, Ilyen szépet csak filmekben látsz... Volt egy tánc, volt egy tánc, S néha elhitték, lesz folytatás...”

(Sztevanovity Dusan)

Nagy sikernek örülhettek atlétáink, hiszen idén összesen 7 arany, 13 ezüst és 9 bronzérmet gyűjtött be egyetemünk a veszprémi atlétikai MEFOB-on. Mi vettünk részt a legnagyobb hallgatói létszámmal és az egyetemek közötti pontversenyt is az egyetemünk hallgatói nyerték.

Ez volt az első komolyabb szabadtéri versenyük, és az igen jó szerepelésből az látszik, hogy kiválóan sikerült az alapozó időszak.

A női 100 méteres gátfutás (1. Farkas Györgyi, 2. Víld Olívia, 3. Éger Patrícia) és távolugrás (1. Farkas Györgyi, 2. Bogár Lilla, 3. Víld Olívia) helyezettjei:

TFSE atlétika (MEFOB 2012)TFSE atlétika (MEFOB 2012)

A győztes 4 x 100 méteres női váltó (Bogár Lilla, Kiss Gabriella, Varga Kriszta, Lohn Angéla):

TFSE atlétika (MEFOB 2012)

A 3. helyezett 4 x 100 méteres férfi váltó (Árpás Valentin, Bánhidi Bence, Magyar Gergely, Diós Bence):

TFSE atlétika (MEFOB 2012)

Minden érintettnek gratulálunk!

Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy Pólusné Thiry Éva PhD hallgató házi vitájára 2012. június 5-én 12.30-kor, a Tanácsteremben kerül sor. A téma címe: Az extrém sport, mint a posztmodern magyar társadalom válasza a változásokra. Témavezető: Dr. Tibori Tímea, tudományos igazgató.
Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy Christodoulides Efstathios PhD hallgató házi vitájára 2012. június 5-én 11.30-kor, a Tanácsteremben kerül sor. A téma címe: Changes in Physical Activity and Sporting Habbits Generations in Cyprus. Témavezető: Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi, professzor emerita.

A Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézet Sportgazdasági Kutatóközpontja szeretettel várja Önt a TÁMOP-4.2.1/B-09/01/KMR-2010-0005 - A nemzetközi gazdasági folyamatok és a hazai üzleti szféra versenyképessége c. alprojekt előadására!

Meghívott vendégük Ridvan Ekmekci úr, a Pamukkale University professzora, aki "USA, Australia and Europe - Differencies in Sport Management and Marketing" címmel tart előadást 2012. május 31-én, csütörtökön 15 órakor a C417-es teremben (Budapesti Corvinus Egyetem új épülete, Közraktár u. 4-6.)

Kérjük, hogy részvételi szándékát Gábriel Zsuzsannának a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen jelezze május 30. (szerda) reggel 8.00 óráig!

Birkózás U23 Magyar Bajnokság (2012)

A B.-A.-Z. Megyei Birkózó Szövetség, valamint a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) a Miskolci Egyetem Körcsarnokában 2012. április 28-án rendezte meg az U23-as szabdfogású országos bajnokságot. A 23 éven aluliak szabadfogású egyéni országos bajnokságán hallgatóink szép eredményeket értek el.

 • Rögler: II. hely
 • Bányi: III. hely
 • Makkár: IV. hely
Gratulálunk!

fotó: Urbán Gergely

A Magyar Biológia Társaság Mozgás- és Viselkedés-biológiai Szakosztály, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF), a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) és a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Tudományos Bizottság Szomatikus-nevelési Albizottság hagyományai alapján hívja és várja mindazokat, akik kutatási eredményeiket szeretnék közreadni.

A konferencia témakörei:

 • a mozgás, mint az egészség-megőrzés fő tényezője, primer és szekunder prevenció,
 • a testmozgás szerepe a civilizációs betegségek megelőzésében,
 • mozgásrendszer összehasonlító biológiája,
 • a vegetatív működések pszichomotoros kontrollja,
 • a mozgásszervi rendellenességek epidemiológiája,
 • az óvodáskorú gyerekek, az általános és középiskolai tanulók, a felsőoktatás hallgatóinak biológiai fejlettsége,
 • az egészséges életre nevelés problematikája,
 • a sportpszichológiai és sportpedagógiai kutatások legújabb eredményei,
 • a motoros képességek vizsgálatának újszerű módszerei, adatfeldolgozási módjai és összefüggései pedagógiai, pszichológiai, szociológiai aspektusból,
 • a mérés-értékelés problematikája a testnevelésben és a sportban,
 • a tradicionális és divatos sportágak oktatási, edzésmódszertani, versenyfelkészítési problémái,
 • a sport gazdasági hátterének, helyzetének és fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata - sportmenedzsment,
 • a sportszakember-képzés változásainak tapasztalatai,
 • a mozgás terápiás jellegének hatásait elemző kutatási eredmények.
A konferenciára szeretettel hívjuk és várjuk a Kárpát-medence magyar társegyetemeinek, főiskoláinak szakembereit, a fiatal oktatókat, kutatókat, PhD hallgatókat is.

Reméljük, hogy meghívásunk sok szakember érdeklődését felkelti, akik a meghívás elfogadásával és kutatásaik közreadásával emelik a konferencia színvonalát, ezzel is gyarapítva a sporttudományos ismeretek tárházát.

A konferencia szervezői pályázatot nyújtottak be az előadások tanulmánykötet formájában történő megjelentetésére.

A konferencia időpontja: 2012. november 22-23. (csütörtök és péntek)

A konferencia helyszíne: Semmelweis Egyetem Budapest, Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) Főépület, Dr. Hepp Ferenc terem (Díszterem)

Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 30.

Kérjük, az előadások tartalmi összefoglalóját e-mailen küldjék el a jelentkezési határidőig, Dr. Hamar Pál címére: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A részvételi és szállás költségekről pontos információt a későbbiekben adhatunk.

A szervező bizottság nevében:

Dr. Donáth Tibor professzor emeritus, tiszteletbeli elnök Dr. Hamar Pál tanszékvezető egyetemi tanár, elnök Dr. Gombocz János egyetemi tanár, alelnök

Gyógytestnevelés a Gyermekekért Országos EgyesületA Gyógytestnevelés a Gyermekekért Országos Egyesület és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara együttműködési szerződése, partnerségi megállapodása az eredeti, április 14-ére kitűzött ünnepélyes aláírás elmaradása után a napokban megköttetett.

Dr. Tóth Miklós, a Kar dékánja és dr. Gunda András, az Egyesület elnöke az együttműködési megállapodásban foglaltak előnyeit kiemelve hangsúlyozták, hogy ez a partnerségi kapcsolat sohasem lesz formális, hiszen teljes az érdekazonosság, a testkultúra-, a gyógytestnevelő tanárképzés, a gyógytestnevelés társadalmi értékeinek szolgálata.

A megállapodás teljes szövege az egyesület honlapján a "Dokumentumok" oldalon megtalálható.

Kim Jong-Wook2012. május 15-én a Koreai Nemzeti Sport Egyetem (Korea National Sport University) delegációja látogatott el egyetemünkre Kim Jong-Wook elnök úr vezetésével. A látogatás célja a két egyetem közötti egyetértési nyilatkozat aláírása volt. Egyetemünk a budapesti dél-koreai nagyköveten, Nam Gwan-pyo úron keresztül vette fel a kapcsolatot a KNSE-vel.

A délelőtt folyamán a delegáció megismerkedhetett Egyetemünkkel, majd egyeztetések történtek a két intézmény között kialakítható együttműködés formáiról. Az ünnepélyes aláíráson, amelyre délután került sor, Nam Gwan-pyo nagykövet úr és a Dél-koreai Kulturális Intézet képviselője is részt vett. Az egyetértési nyilatkozatot mindkét egyetem örömmel fogadta. A további együttműködés kidolgozására a koreai delegáció hazatérése után kerül sor.

Korea National Sport UniversityAz 1976. december 30-án alapított Koreai Nemzeti Sport Egyetem a 48 millió lakosú Dél-Korea egyetlen testnevelési egyeteme. Hallgatói a Dél-Korea által nemzetközi szinten nyert érmek több mint 30%-át szerezték. 23 sportágat támogatnak, többek között a taekwondo-t, az íjászatot, a kézilabdát és az evezést. Alapképzésben két kar kilenc részlegén tanulhatnak a hallgatók, valamint a diplomával rendelkezők számára az Egyetem tíz Master képzést biztosít. Nemzetközi kapcsolataik nemcsak Ázsiában, de Észak-Amerikában is jelentősek, és Európában is egyre több partner egyetemmel rendelkeznek.

Horváth Tamás, a Küzdősportok Tanszék tanársegédje újra bronzérmet szerzett a 2012. május 11-én rendezett Judo Masters Európa Bajnokságon Opole-ben (Lengyelország), miután 2012. március 31-én a XIV. Magyar Open Masters Judo Bajnokságot M3-100 kg-ban megnyerte.

Horváth Tamás ismét bronzérmes Horváth Tamás ismét bronzérmes

Gratulálunk!

A Magyar Sporttudományi Társaság a Debreceni Egyetem Sportgazdasági és Menedzsment tanszékével és társrendezőkkel együtt 2012. szeptember 5-6-án Nemzetközi Sporttudományos Konferenciát szervez. Részletes információ, program a konferencia honlapján.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Június 16-án 13:30 órakor vezetett látogatást szervezünk a Parlamentbe - magyar állampolgárok részére. A belépés ingyenes. Ezen programunkra a részvétel regisztrációköteles.

Június 23-án a Vácrátóti Arborétumba utazunk 9 órakor. Belépő 300 Ft, az utazási díjat a résztvevők állják.

Részletes programjainkat megtekinthetik honlapunkon. Várjuk érdeklődésüket és jelentkezésüket a 266-7359 telefonszámon.

SE Alumni - ArborétumSE Alumni - Parlament

Beviz BarnabásBevíz Barnabás, a TFSE judo versenyzője V. helyezést ért el a 2012.április 28-án Pitiestiben (Románia) megrendezett Európa Kupa versenyen. A négy győzelemmel kivívott helyezése azt jelenti, hogy kvalifikálta magát a június végén Bar-ban (Montenegró) megrendezésre kerülő Ifjúsági Európa Bajnokságra.

A 73 kg súlycsoportban indul rendszerint a legtöbb versenyző, ezt tetézi az új szabály, amely alapján országonként már két versenyző indulhat a különböző versenyeken. Ennek fényében különösen értékes a megszerzett V. hely.

A Semmelweis Egyetem hallgatói idén első alaklommal vettek részt a fővárosi egyetemeknek rendezett atlétika bajnokságon. A versenyen egyetemünk a dobogó második fokára állhatott fel.

MEFOB - Főváros, atlétika

A rendező rivális ELTE-től minden versenyszámban legalább 6-8 fő indult, sokszor csak minimális atlétikus felkészültséggel. Létszámbeli fölényük a pontok összegében is megmutatkozott. Összességében a TF hallgatói többször szerepeltek a dobogó első fokán, mint az ELTE hallgatói.

MEFOB - Főváros, atlétika

Az Atlétika Tanszék gratulál a TF hallgatóinak!

Mottó: A szakma mindenek felett!

A konferencia időpontja: 2012. június 5. (kedd) A konferencia helyszíne: Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) Aulája A konferencia főrendezője: Sportjáték Tanszék

A konferencia üléselnökei:

 • Dr. Tóth János, egyetemi adjunktus
 • Gellei Imre, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szakmai igazgató
 • ifj. Tóth János, egyetemi tanársegéd
A konferencia kiemelt témakörei:
 • Utánpótlás Akadémiák bemutatása: Gellei Imre (Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia), Szalai László (Magyar Futball Akadémia), Tóth László (Illés Akadémia)
 • U-19-es Válogatott bemutatása: Tuboly Frigyes, korosztályos válogatott edző
 • Képzéstől a beválásig: Kovács Kálmán, válogatott labdarúgó
 • Motiváció jelentősége, megjelenési formái: Urbán Flórián, válogatott labdarúgó
 • Játékrendszerek alakulása az élvonalban: Prukner László, Zalaegerszeg vezetőedző
 • Évértékelés, kitekintés a nemzetközi porondra: Kondás Elemér Debreceni VSC-TEVA vezetőedző
Program
 • 9.00 Regisztráció
 • 10.00 Megnyitó, köszöntések
 • 1. szekció: Az Utánpótlás területe. Előadók: Gellei Imre, Szalai László, Tóth László és Tuboly Frigyes
 • 12.00 Ebédszünet
 • 14.00 2. szekció: A Felnőtt - Élsport területe. Előadók: Kovács Kálmán, Urbán Flórián, Prukner László és Kondás Elemér
 • 16.00 Konferencia zárása
A konferencián a részvétel limitált (350+50 fő). Jelentkezéseket a regisztrációs díj befizetésével a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk. A regisztrációs díj 500 Ft, melyet a 10918001-00000423-22170001 számla számra kérünk befizetni (közleményben Név: Labdarúgó Konferencia bejegyzéssel)!

Jelentkezési határidő: 2012. május 30. 23:00-ig

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) jégkorong csapata nyerte az idei egyetemi és főiskolás bajnokságot (MEFOB). A nyolccsapatos mezőnyt két négyes csoportra osztották, a döntőbe a két csoportgyőztes jutott, veretlenül, a harmadik helyért pedig a másodikok csaptak össze. A döntőben csapatunk és a Dunaújvárosi Főiskola csapatával mérkőzött meg, melyet simán, erőlködés nélkül nyert meg a csapat 8-2-re, így aranyéremhez jutott. A bronz a Kodolányi János Főiskoláé lett, miután 5-1-re verte az Óbudai Egyetemet.

TFSE Jégkorong csapat

A győztes csapat névsora és a különdíjasok:

 • Hajek Márk
 • Szigeti Ágnes
 • Szlaby Gyöngyi
 • Bedő Botond
 • Fekecs Norbert
 • Kerekes András
 • Kökény Antal
 • Tóth Adrián
 • Ladányi Balázs (a döntőben nem játszott)
 • Országh Martin
 • Ozsváth Ádám
 • Palkó Dorottya
 • Sibelka Dávid,
 • Sommer Tamás
Edző: Dr. Géczi Gábor

Különdíjak:

 • A legjobb góllövő: Azari Zsolt (Dunaújvárosi Főiskola)
 • A legponterősebb játékos: Papp Csaba (Dunaújvárosi Főiskola)
 • A legjobb kapus: Mazák Viktor (Dunaújvárosi Főiskola)
 • A legjobb hátvéd: Ozsváth Ádám (TF)
 • A legjobb női játékos: Marjai Zsófia (Kodolányi János Főiskola)
 • A legsportszerűbb csapat: ELTE

2012. április 27-én, pénteken  előadást tartott Yassine Yousfi, a NOB Olimpiai Szolidaritás edzőképzésének vezetője a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam hallgatóinak.

A NOB Olimpiai Szolidaritás képviselője a TF-en

Az előadás kitért a Szolidaritás programjaira, a támogatás rendszerének bemutatására. Az előadás mellett Yassine Yousfi úr bemutatott egy filmet, amely szintén az Olimpiai Szolidaritás tevékenységéről szólt. A Londoni Olimpiai Játékokat követően a Szolidaritás újabb négy éves támogatási ciklusba kezd, melynek keretében további támogatások igénylehetők a 205 nemzeti olimpiai bizottságon keresztül.

A jó hangulatú előadást több kérdéssel zárult, amelyek a rendszer kibővítésének lehetőségére és a nagyobb létszámú részvételre vonatkoztak. Yassine Yousfi kérte a hallgatókat, hogy hazájukban tájékoztassák az érdeklődőket a támogatási rendszerről. A TF egyike azon hat képzési helynek a világon, ahol a NOB Szolidaritás Bizottsága partnerségben együttműködik az edzőképzés területén.

A Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára 2012. április 27-én fogadta Mahmúd Ahmed Alit, az Egyiptomi Olimpiai Bizottság elnökét.

A találkozója célja a magyar-egyiptomi sportegyüttműködés, különösen az edzőképzés fellendítésével kapcsolatos egyeztetés volt. A magyar-egyiptomi sportkapcsolatok fejlesztésének perspektivikus célja, hogy hosszú távú együttműködés jöjjön létre a Semmelweis Egyetem és különböző egyiptomi intézmények között.

A magyar sport hagyományosan kiváló hírnévnek örvend Egyiptomban, ami nagyrészt Puskás Ferenc és Hidegkuti Nándor sikeres ottani tevékenységének köszönhető.

forrás: kormany.hu