Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

A Tecan magyarországi képviselete, a Microtrade Kft. 2011. októberében pályázatot hirdetett 35 év alatti, Magyarországon dolgozó kutatók részére.

A felhívásra igen nagy számú pályázat érkezett. A beérkezett pályaművek magas színvonalára és szerteágazó témáira való tekintettel három kategóriában hirdettek helyezetteket, ezzel szélesítve a díjazottak körét.

A "Biológia" csoportban Dr. Koltai Erika I. helyezést ért el "A rendszeres testedzés és az öregedés molekuláris kapcsolata: a sirtuinok szerepe" című munkájával.

Gratulálunk!

2011. december 16-án kora délután tartotta az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács az évzáró ülését, ahol többek között az egyetem Kiváló Diákköri tanulóit választották meg. Mind az öt karról érkeztek a végzettek pályázatai.

NET diplomaosztó, 2011 ősz

December 6-án a Hepp Ferenc teremben ünnepélyes ceremónián vették át diplomájukat a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam hallgatói. Dr. Kozsla Tibor stratégiai és nemzetközi igazgató, valamint Dr. Radák Zsolt tudományos dékánhelyettes nyújtotta át az oklevelet a nyolc különböző országból érkezett hallgatónak. A ceremóniát jelenlétével megtisztelte a Szíriai Arab Köztársaság Nagykövetségének ügyvivője, Mounzer Ahmed úr, valamint konzulja, Khaldun Abu Alzahab úr. Szintén jelen volt a Szír Hallgatói Unió elnöke, Nouri al-Gadri úr is. Indiából is érkezett vendégünk a jeles alkalomra: Brigader Muralidharan Raja úr, az indiai hadsereg fizikai felkészítéséért felelős parancsnoka. Az egyetem részéről tiszteletét tette Pop Marcel nemzetközi igazgató, a kar részéről pedig Dr. Hamar Pál oktatási dékánhelyettes.

Az ünnepi beszédek sorát Dr. Radák Zsolt kezdte, aki megjegyezte, hogy a szokottnál kisebb hallgatói létszám oka csak az lehet, hogy ebben a szemeszterben tényleg a legjobbak jöttek tanulni a TF-re. Őt követte Pop Marcel, akinek legfontosabb üzenete az volt, hogy a hallgatók mindig emlékezzenek egyetemünkre és Magyarországra, a világnak bármely pontján dolgozzanak is a jövőben. Dr. Kozsla Tibor a program vezetőjeként végigkövette a hallgatók itt töltött három hónapját, így beszámolt a szakmai munkáról, valamint szabadidős programokról, illetve elnézést kért a hallgatóktól, amiért nem tudtunk hóval szolgálni itt töltött idejük alatt.

A köszöntők után Kozsla és Radák urak a hallgatók vezető tanáraival közösen átadták az okleveleket. Idén egy-egy hallgató végzett kosárlabda, ökölvívás, dzsúdó, úszás, súlyemelés és birkózás sportágban, valamint két hallgató erőfejlesztés szakon.

A diplomák átvétele után az évfolyamelső – egyben egyetlen hölgy hallgató -, Sanjogita Soodan mondta el beszédét az évfolyam nevében. Megköszönte a programban oktató tanárok, valamint a szervezők segítségét, és biztosította a hallgatóságot arról, hogy mindannyiuknak életre szóló élmény volt a TF-en töltött 3 hónap.

A ceremóniát fotózkodás és fogadás követte.

[nggallery id=136]

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében  november 23-án a Pro Scientia Aranyérmek átadásával közös ünnepségen 54 oktató és kutató, köztük karunkról Dr. Pavlik Gábor és Dr. Radák Zsolt részesült Mestertanár Aranyérem kitüntetésben, melyet a tudományos diákköri munkát támogató tevékenységéért, kiemelkedő témavezetői és tudományszervező munkájáért, a tudományos nemzedékváltás sikeréért legtöbbet tettek részére adományoznak.

Egyetemi pályafutásuk alatt kimagasló tudományos eredményeket elért fiatalok vehették át a XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) zárórendezvényén a Pro Scientia Aranyérmet a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében  november 23-án.  A 45 aranyérmes hallgató közül a sporttudományi szekcióban karunk két első éves PhD hallgatója,  Lasztovicza Dóra és Négyesi János kapott aranyérmet. Elismerésben részesültek a fiatal aranyérmes kutatók témavezetői is: Dr. Kovács Katalin és Dr. Rácz Levente.

Pro Scientia Aranyérem átadása (Lasztovicza Dóra) Pro Scientia Aranyérem átadása (Négyesi János)

A Magyar Tudományos Akadémia és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium fővédnökségével rendezett konferenciára 2011-ben 4470 pályamunkát neveztek be, közülük 16 szekcióban 410 tagozaton 4169 dolgozatot mutattak be. A rendezvénynek az ország 9 városában 16 egyetemi kar adott otthont. Az OTDK szakmai rendezvényei után, többlépcsős megméretést követően a konferencia különféle szekcióiban szereplő 45 egyetemi hallgató nyerte el az érmet.

A Pro Scientia Aranyérmet 1988 óta 2 évente olyan fiatal kutatók kapják meg, akik egyetemi pályájuk során kiemelkedő tudományos és tanulmányi tevékenységet folytatnak. Jelenleg 519-en rendelkeznek éremmel.

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke köszöntőjében méltatta a tudományos diákköri mozgalmat, amely a tehetségek kiválasztásának és segítésének egyik legfontosabb eszköze, illetve a magyar elitképzés legjelentősebb szervezete, amelyben számos akadémikus is részt vesz. Arra biztatta a kitüntetetteket, hogy továbbra is tehetséggel és szorgalommal szolgálják a hazájukat.

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete oldaláról letölthető a szervezet legfrissebb hírlevele >>>

Negyven évvel ezelőtt, 1971-ben történt az a sose látott és az óta is megismételhetetlen csoda: a TFSE női kosárlabda csapata veretlenül szerzett magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet!

TFSE női kosárlabda csapata (1971)

Őket köszöntjük és velük emlékezünk azokra a felejthetetlen időkre 2011. december 14-én, szerdán 17.00-tól a TF Tanácstermében, illetve 18.15-től a TF kosárcsarnokában a TFSE-FTC női bajnoki mérkőzés előtt.

Szeretettel várunk minden kedves kollégát és hallgatót, akik egy hasonló jövő reményében szívesen emlékeznek a TF dicsőséges múltjára!

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, a TF, 2012. január 7-én szombaton 11.00 és 14.00 óra között rendezi következő Nyílt Napját az Aulában és a Dr. Bácsalmási Péter Atlétika Csarnokban (Budapest XII. Alkotás u. 44., Új épület).

Program

11 órától az Aulában:

 • felvételi tájékoztató
 • képzési rendszer bemutatása
 • hallgatói szolgáltatások és egységek bemutatása
12 órától az Atlétika Csarnokban:
 • szakvásár (4 db BSc, 7 db MSc és MA, 4 db felsőfokú szakirányú továbbképzési szak)
 • sportági bemutatók
 • intézményi terepbejárás kezdete
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További információk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gallov Rezső - Londoni OlimpiákA Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, a TF, valamint a Magyar Sporttudományi Táraság tisztelettel meghívja Gallov Rezső: Londoni Olimpiák (1908, 1948, 2012) című könyvének bemutatójára, melyet 2011. december 16-án 11.00 órakor tartunk a TF Tanácstermében (Budapest, XII. Alkotás u. 44., Fő épület I. emelet 37.).

Citius, Altius, Fortius (Gyorsabban, magasabbra, erősebben)! Az újkori olimpiai játékok jelmondata és az olimpiai érmek felirata az emberiség fejlődéstörténetének örök törekvéseit is szimbolizálja. Talán éppen a maradandó értékek jelentik az olimpiai eszme világszerte tapasztalt hatalmas vonzerejét.

Schmitt Pál köztársasági elnök, a MOB örökös tiszteletbeli elnöke a könyv előszavában írja: „Az olimpia ezerarcú. … Végtelenül izgalmas dráma, meghökkentő és meghatóan emberi közjátékok, a mámor és a fájdalom, a beteljesülés és a csalódás szédítő egyvelege. … Nem csoda, hogy mindezek különleges erővel ragadták meg e kötet szerzőjét is, akinek életét és írásait az olimpiai eszme hatja át.”

Greg Dorey, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete Köszöntőjében a játékok megtekintésére is csábít bennünket: „London az egyetlen város, amely ‒ 1908 és 1948 után ‒ immár harmadszor adhat otthont az újkori olimpiai játékoknak. … Emberek milliói érkeznek majd országunkba a világ minden részéből, hogy a rendkívüli élményekben osztozzanak.”

Nem kétséges: Gallov Rezső legújabb kötete különlegesen érdekes és értékes ismeretanyag mind a sportszakma, mind pedig az olimpiai versenyek iránt érdeklődők számára.

A Kossuth Kiadógondozásában megjelent kötet 2980 Ft áron kapható a könyvesboltokban. Kedvezményes akcióa Kiadó könyvesboltjában (1043 Budapest, Bocskai utca 26.). 10-25 db között: 2085 Ft (-30%), 25 db és felette: 1790 Ft (-40%).

Felhívjuk a hallgatók figyelmét, hogy a Semmelweis Egyetem "Jó tanuló - jó sportoló" pályázatának beadási határideje: 2011. december 10. 16.00 óra.

A pályázati szabályzat utolsó oldalán található az a formanyomtatvány, amit a határidőre személyesen kell bevinni a Testnevelési és Sportközpont, Sporttelepre, a X. Zágrábi út 14-be (Zágrábi út - Száva sarok). Abban tudunk segítséget nyújtani a pályázók részére, hogy ha valaki 2011. december 9-én reggel 8.00-ig leadja a Dékáni Titkárságára a pályázatát, azt továbbítjuk a Zágrábi útra.

A kari "Jó tanuló - jó sportoló" pályázat beadási határideje 2011. december 22. A pályázatokat a TFSE irodájában kell leadni. A versenyszabályzat a TFSE oldaláról letölthető.

Örömmel tudatjuk, hogy a két éve a TF-en is meghonosodott új sportág, a tamburello Európa Bajnokságát hétvégén Gödöllőn rendezte meg a Szövetség, kilenc ország részvételével. Az EB-n szép magyar siker született, a női válogatott 3. helyen végzett. A négy fős csapatból ketten a TF hallgatói: Kaszó Zsófia és Kozári Zsuzsa.

Több TF-es játékos segített az esemény szervezésében, amiről több TV is tudósított.

Gratulálunk a magyar csapatnak és a szervezőknek!

A Magyar Sporttudományi Társaság EU szakbizottsága, 2011. november 30-án a TF Kistanács termében ült össze, hogy a résztvevők formális és informális keretek között beszélgessenek a magyar EU elnökség tapasztalatairól illetve EU sportot, sporttudományt érintő aktualitásairól. Dr. Farkas Péter, a szakbizottság elnöke, a TF Társadalomtudományi Tanszékének docense gondolatébresztő köszöntőjét Göntér Krisztina és Veress Réka előadása követte. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának munkatársai röviden összefoglalták a magyar elnökség vége óta – vagyis az utóbbi öt hónapban – a sport területén bekövetkezett változásokat, melyek közül kétségkívül a legnagyobb az unió 2014-2020-as költségvetésének kidolgozása. Történelmi eredmény, hogy a Bizottság által előterjesztett hétéves költségvetési keretben először szerepel elkülönített összeg a sport alprogram számára. 15,2 milliárd eurót irányoztak elő az integrált oktatási, képzési, és ifjúságpolitikára, melynek körülbelül 1%-a lesz majd a sportszektoré. A költségvetés javaslatát a Tanácsnak és a Parlamentnek is jóvá kell még hagynia, de az előjelek kecsegtetőek.

A két hölgyet egy újabb hölgy követte az előadások sorában: Joó Kinga, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tanácsnoka beszélt a konzultatív testület munkájáról, ahol ő a családpolitikai kérdések szakértője. A sport szempontjából is fontos azonban munkája, hiszen nemrégiben nyújtott be egy módosító indítványt a testülethez, azzal az ötlettel, hogy a költségvetési javaslatban is szereplő „kettős karrier” szerepeljen az anyagban. A hazai szakemberekkel közösen készített indítványt a testület elfogadta, ez is jó példa arra, hogy milyen fontos, hogy a sport területének minden európai uniós intézményben legyen gazdája.

A sportolók kettős karrierjének kérdését – azaz az élsportolók továbbtanulásra való ösztönzését, valamint a sportkarrier után a civil életben való elhelyezkedést – kiemelten támogatja a sportos pályázatokat kezelő európai bizottságbeli sport iroda. Nagyon helyesen! A soron következő előadó, Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázónk, miniszterelnöki spottanácsadó, szintén érintett e programban, éppen egy tanóráról érkezett az ülésre, hiszen a TF levelező tagozatos hallgatója. Ő a miniszterelnök úr elé tárt elképzeléseiről tájékoztatta a hallgatóságot, beszélt az utánpótlás-nevelés fontosságáról, a sport fiatal bázisának növeléséről, valamint a sport-szakközépiskolák, illetve sportkollégiumok ötletéről is.

A három előadás utáni kérdések-válaszok szekcióban érdekes viták kezdtek kialakulni, melyeket a felek folytattak az ülést követően, azonban öt perc után folytatódott az előadások sora. Két TF-es prezentáció volt még hátra a programból: Bardocz-Bencsik Mariann, a Stratégiai és Nemzetközi Igazgatóság munkatársa az eddigi EU-s pályázati rendszerről, a magyar szervezetek sikeres szerepléséről tartott összefoglalót. Az „Előkészítő intézkedések a sport területén” pályázat három kiírást élt meg, és összesen 42 konzorciumot támogatott az Európai Bizottság. Nagyon szép eredmény, hogy a 42 nyertes konzorcium közül 12-ben szerepelt magyar intézmény partnerként. A legaktívabb a TF volt, aki négy pályázatban is aktív konzorciumi tag. Ezek közül három még mindig fut, a negyedik – vagyis kronológiailag első –záró konferenciáját pedig a TF szervezte márciusban. A három futó pályázatban a TF részéről részt vevő kollégák majdnem mind jelen voltak az ülésen, így a leghitelesebb forrásból hallhattunk információkat a projektek alakulásáról. A Bizottság így már jól ismeri a magyar partnereket, és joggal reménykedhetünk, hogy 2014-től, amikor már tekintélyesebb összegek kerülnek szétosztásra, szintén sikeresen szerepelünk a pályázatokon.

Utolsó előadónk dr. Kozsla Tibor, a TF stratégiai és nemzetközi igazgatója volt. Ő a már említett kettős karrier témakörével foglalkozó European Athlete as Student hálózat nemrég megválasztott elnökeként tartott előadást a téma fontosságáról. Mint elmondta, a 2007-ben kiadott Sportról szóló fehér könyv is foglalkozott már a kérdéskörrel, tehát a téma nem új keletű. Felhívta a figyelmet arra, hogy a 2014-től meghirdetésre kerülő pályázatok kiírásában is biztosan szerepelni fog a terület, így mindenkinek hasznos volt megismerkednie a fogalommal.

Dr. Farkas Péter az utolsó előadást követően ismét eszmecserére buzdította a hallgatóságot, akik az ülés hivatalos zárása után is folytatták a beszélgetést.

[nggallery id=135]

Dr. Kozsla Tibor elnök vezetésével december 1-jén és 2-án Berlinben tartotta az évben utolsó rendezvényét az European Athlete Student hálózat. A szervezet szeptemberben megválasztott elnöke, karunk stratégiai és nemzetközi igazgatója számos új ötletet, a következő évek stratégiájának sarokpontjait vázolta fel a bizottságnak.

Dr. Kozsla Tibor bemutatja az általa kidolgozott EAS-t népszerűsítő előadást

A tagok egyetértéssel fogadták az ötleteket, melyekhez feladatokat rendeltek, és megosztoztak rajtuk. A komoly munka után „szakmai” kikapcsolódásban volt részük Jörg Foster házigazda jóvoltából: a férfi röplabda Bundesliga egyik rangadójára látogattak el, hogy kikapcsolódjanak.

Jörg Foster házigazda mond köszöntőt az ülésen

Nem hiába a munka: sportolói „kettős karrier” intézményét zászlajára tűző EAS pontosan látja, hogy most lehetősége lesz a térnyerésre, arra, hogy az Európai Bizottság háttérintézményévé váljon a területen. A Bizottság által javasolt 2014-2020-as költségvetési keretben ugyanis az integrált oktatási, képzési és ifjúságpolitikára szánt összeg (16,2 mrd Euró) mintegy 1%-a fog jutni a sport alprogramra. Az alprogramon belül pedig nevesítették a kettős karriert, mint támogatandó területet. Így az EAS-ra jövőre sok feladat vár: egy, az innovatív sportszervezés területén nyertes európai uniós pályázati konzorciumban fog dolgozni nemzetközi partnerekkel; tanulmányutat szervez májusban Svédországba; és természetesen képviselteti magát a főbb európai uniós eseményeken, mint amilyen az Európai Sportfórum lesz 2012 szeptemberében Cipruson.

Bardocz-Bencsik Mariann

A Magyar Sporttudományi Társaság Sporttáplálkozási Szakbizottsága, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Edzők Társasága és a Coca-Cola Testébresztő tisztelettel meghívja a Hidratáció a klinikai és a sportági gyakorlatban szakmai konferenciára, ahol többek között eladást tart professzor Ron Maughan, aki már több, mint 250 konferencia prezentációt tartott a hidratáció témakörében.

Helyszín: Magyar Sport Háza, I. emeleti konferenciaterem Idpont: 2011. december 7. szerda, 13:00-18:00

A nagy érdekldésre tekintettel a részvételhez regisztráció szükséges amit itt tehet meg!

A konferencia programja

 • 12:00-13:00 Regisztráció és büfé
Hidratáció a klinikai gyakorlatban - moderátor: Martos Éva
 • 13:00 Köszöntő: Tóth Miklós (Magyar Sporttudományi Társaság, elnök)
 • 13:05 A só-vízháztartás szabályozása Rosivall László (Semmelweis Egyetem Kórélettani Intézet)
 • 13:25 A vízháztartás integritásának jelentősége krónikus vesebetegségben Kiss István (Semmelweis Egyetem Geriátriai Tanszéki Csoport, Szent Imre Kórház Nephrologia-Hypertonia Profil)
 • 13:45 A folyadékbevitel szerepe az elhízás kezelésében Pados Gyula (Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság)
 • 14:05 Volumenpótlás az intenzív terápiában Pénzes István (Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika)
 • 14:25 A hidratáció jelentősége az idősödésben Iván László (Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb)
 • 14:45-15:15 Uzsonnafogadás
Hidratáció a sportági gyakorlatban
 • 15:15 Developing a personal hydration plan for athletes /Egyénre szabott folyadékpótlás kialakítása sportolóknál Ron Maughan (School of Sport, Exercise and Health Sciences, Loughborough University United Kingdom)
 • 15:45 Kérdések, vita, konzultáció
 • 16:00 A folyadékpótlás alapjai sportolóknál Martos Éva (Magyar Sporttudományi Társaság, Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet)
 • 16:20 Dehidráció és rehidráció a súlycsoportos sportágak gyakorlatában Jákó Péter (Magyar Sportorvos Társaság)
 • 16:40 Hitek és tévhitek a folyadékpótlásban Gódor-Kacsándi Anna, Zentai Andrea, (Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet)
 • 17:00 Folyadékpótlás egy „IRONMAN” gyakorlatában Kropkó Péter (triatlonista, ötvenegyszeres Ironman)
 • 17:15 Folyadékpótlás egy gyakorló sportorvos szemével Komka Zsolt (Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar)
 • 17:30 Kérdések, vita, konzultáció
A részvétel ingyenes! Tolmácsolás biztosított! A férőhelyek számára való tekintettel, részvételi szándékát kérjük visszajelezni december 6. 16:00-ig on-line (www.sporttudomany.hu) vagy e-mailen (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)!

A részvétel a Gerevich, Bay Béla ösztöndíj, a Héraklész -, a Sport XXI. és a Patrónus programban részesülők számára kötelező!

A TF óriási fölénnyel nyerte a 2011/12 tanévi Judo Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot. 2011.11.21-én a BHSE Judo Termében 25 egyetem és főiskola 156 versenyzője küzdött meg a bajnoki címekért.

TFSE Judo (MEFOB 2011)

Karunk az összesített pontversenyben 149 pontjával, többet ért el, mint az őt követő hat csapat együttvéve. A TF csapatában a legkülönbözőbb sportágakból vettek részt a hallgatók a küzdelmekben. Német, belga és lengyel Erasmus hallgatóink is csatlakoztak versenyzőinkhez.

TFSE Judo (MEFOB 2011)