Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

Sportolók mobilitásának és szakképzettségének növelése innovatív angol nyelvtanfolyammal

A magyarok háromnegyede csak az anyanyelvén tud megszólalni, miközben az uniós állampolgároknak csaknem kétharmada beszél valamilyen idegen nyelvet (forrás: Eurostat).

A Nemzeti Sportszövetség különösen fontosnak tartja a sportszektorban résztvevők (sportolók, edzők, bírók, adminisztrációs dolgozók, egyetemisták, stb.) idegen nyelvi képzését, nyelvtudás szintjének emelését, hiszen napjaink jogos követelménye legalább egy idegen nyelv ismerete. Ezért az NSSZ partnereivel együttműködve részt vesz a MOVILISE online angol nyelvi képzés EU-s programban.

Ez a program a Leonardo da Vinci innováció transzfer projektje, amelyet az Isztambuli Fővárosi Önkormányzat Ifjúsági és Sport Igazgatósága dolgozott ki. A MOVILISE célja a sportolók számára használható szakmai angol nyelvtanító modulok és más online módszerek kidolgozása. A 18 hónapig tartó projekt a sportolók, edzők, játékvezetők és bírók mobilitásának növelését és nyelvtudásának erősítését kívánja elérni. A Leonardo da Vinci (LdV) program az Európai Bizottság által indított „Egész életen át tartó tanulás” program része.

A program első lépéseként kérjük, töltse ki, illetve töltesse ki a versenyzőkkel, edzőkkel, bírókkal, adminisztrációs munkatársakkal az alábbi linken található kérdőívet!

http://movilise.eu/survey/data/3?setlang=hu

A projekt partnerei:

ISZTAMBUL FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZATÁNAK IFJÚSÁGI ÉS SPORT IGAZGATÓSÁGA (projektvezető) Isztambul, Törökország, http://www.ibb.gov.tr

BRAILCOM, O.P.S. (partner) Prága, Cseh Köztársaság, http://www.brailcom.cz

NEMZETI SPORTSZÖVETSÉG (partner) Budapest, Magyarország, http://www.nssz.hu

SPORT ÉS IFJÚSÁGI MINISZTÉRIUM ISZTAMBULI IGAZGATÓSÁGA (partner) Isztambul, Törökország, http://www.istanbul-gsim.gov.tr

MARMARA EGYETEM TESTNEVELÉSI ÉS SPORT KARA (partner) Isztambul, Törökország, http://www.besyo.marmara.edu.tr

A 2010. március 5-i diplomaosztón készült fényképek megtekinthetőek a galériában.
A TF Felnőttképzési Csoportja 70 órás babaúszó szakmai továbbképzést indít 2010. májusában. Részletes tájékoztató, és jelentkezési lap a Felnőttképzési Csoport oldalán.

Program a Testnevelő tanár - edző BSc szak I. évfolyama, és a választható tantárgyként bejelentkezett levelező tagozatosok számára a természetjáró tábor tematikájának feldolgozásához.

Részletek a Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszék oldalán.

A Semmelweis Egyetem március 15-i ünnepségén a megemlékezés mellett sorra került az arra érdemes dolgozók és hallgatók elismerése is. A Testnevelési Egyetem diákjai a jó tanuló-jó sportoló pályázat keretein belül értek el kimagasló eredményeket. Az 5-5 női és férfi díjazott közül 4-4 tanuló a TF hallgatója. A nők versenyében elismerésben részesült Marton Orsolya, Márkus Emese, Cholnoky Sára és Sákovics Virág. A férfiak versenyében sikeresen pályázott Kámán Bálint, Árva Mátyás, Döbörhegyi Balázs és Matlák János.

Alig több, mint egy héttel később az Uránia Filmszínházban átadták a Magyar Köztársaság jó tanulója-jó sportolója 2008/2009 díjakat. A kitüntető címet négy TF-es diák vehette át Hiller István oktatási- és kultúrális minisztertől. A díjazottak: Turcsányi Krisztina, Árva Mátyás, Döbörhegyi Balázs és Kámán Bálint.

A Magyar Köztársaság jó tanulója-jó sportolója 2008/2009

A képen balról jobbra: Döbörhegyi, Turcsányi, Kámán, Árva.

forrás: Kámán Bálint

Meghívó

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Felnőttképzési Csoport az ÖM Sport Szakállamtitkárság felkérésére Országos Szakmai Tanácskozást szervez a sportszakmai képzésszervezők, sportszakmai vizsgaszervezők, vizsgaelnökök és sportszakmai szakértők számára.

A tanácsokozás ideje: 2010. április 16. (péntek)

A tanácskozás helye: TF főépület, I. emelet, Díszterem (1123 Budapest, Alkotás u. 44.)

A tanácskozás  célja:

 • A résztvevők tájékoztatása a szakképzés és a hazai sportélet időszerű kérdéseiről.
 • A szakmai közvélemény tájékoztatása az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő sportszakmai képesítések szerkezete és tartalma felülvizsgálatának állásáról (koncepció, szakképesítések, modulok), lehetőség biztosítása ezek véleményezésére.

Program

 • 09.15–10.00 Regisztráció
 • 10.00–10.15 Köszöntő, programismertetés (dr. Bognár József egyetemi docens, a TF dékánhelyettese és dr. Fazekas Attila ÖM főosztályvezető)
 • 10.15–10.35 Sportéletünk aktuális kérdései, különös tekintettel a jogi szabályozásra. Előadó: dr. Fazekas Attila főosztályvezető (ÖM)
 • 10.35-11.05 A magyar szakképzés időszerű kérdései (tervek, fejlesztési irányok). Előadó: Soós László szakmai tanácsadó (Szociális és Munkaügyi Minisztérium)
 • 11.05-11.35 Konzultáció az elhangzott előadásokról
 • 11.35-12.10 Az OKJ-ban szereplő sportszakmai képesítések szerkezete és tartalma felülvizsgálatának tapasztalatai, javaslat a módosításokra. Előadó dr. Ábrahám Júlia igazgató, a felülvizsgálattal az NSZFI által megbízott munkacsoport vezetője
 • 12.10-13.00 Ebédszünet
 • 13.00-13.10 A vízi szabadidős sportoktató szakképesítés tervezetének ismertetése (kompetenciák, témakörök). Előadó: Schmidt Gábor főtitkár (Magyar Kajak-kenu Szövetség)
 • 13.10-13.20 A selfness, mint egészségtrend az aktualitások és a lehetőségek tükrében. Előadó: Fehér Pálma Virág klinikai és tanácsadó szakpszichológus, szomatoterapeuta (Magyar Szomato-Pszichoterápiás Egyesület)
 • 13.20-14.00 Hozzászólások, észrevételek az elhangzott előadásokhoz.
 • 14.00-14.15 A tanácskozás zárása.
A tanácskozásra minden érdeklődőt szeretettel várunk! A részvétel ingyenes.

A szervezők munkájának elősegítése érdekében kérjük, hogy a részvételi szándékot legkésőbb 2010. április 09-ig szíveskedjenek megküldeni Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy a következő telefonszámon: 06/1/487-9286 (dr. Metzingné Király Zsuzsa).

Dr. Berkes Péter, a Semmelweis Egyetem Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszékének adjunktusa az európai futball szponzorációs piacát vizsgálta. Melyek az európai labdarúgás legismertebb szponzormárkái? Mennyit ér a Bayern München mezfelülete? A Carlsberg miért előzi meg az európai futball szponzorációs piacán a Heinekent? Vajon melyik ismert gárda adta még el a Barcelonához hasonló módon non-profit szervezetnek a mezfeleületen való megjelenés jogát? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adja meg a választ az írás.

A cikk itt érhető el.

Dr. Petrekanits Mátét, a Sporttudományi Kutató Intézet munkatársát a Nemzeti Sportszövetség a "A sportolók egészségéért" kitüntetéssel jutalmazta.

Eredményes, önzetlen tevékenységéhez szívből gratulálunk, és jó egészséget kívánunk!

Bővebben a Nemzeti Sportszövetség oldalán.

Prof. Dr. Radák Zsolt tudományos dékánhelyettes

A SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság szeretettel meghívja Önt 2010. március 20.-án szombaton 10 órától, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának Kistanácstermében tartandó sportjogi előadásra.

Előadó: Dimitrios P. Panagiotopoulos az IASL elnöke, a görög Legfelsőbb Bíróság tagja, az Athéni Egyetem professzora

Az előadás témái:

 • Lex Sportiva elmélete
 • A nemzetközi sportjogi bíráskodás
Az előadás nyelve: görög - magyar (szinkrontolmácsolással)

Örömmel értesítek minden 35 év alatti kedves tanár kollégát és minden kedves TF hallgatót arról, hogy ismételten be lehet nyújtani tudományos témájú pályázati munkát, melyek közül a legjobbakat pénzjutalomban részesítünk.

 • A tanárok által elnyerhető díj: 50.000.- Ft
 • A hallgatók által elnyerhető díj: 30.000.- Ft
Beadási határidő: 2010. április 30.

Remélem az idén is sokan kedvet kapnak erre a kihívásra és élnek majd a lehetőséggel.

Sok sikert kívánok!

Budapest, 2010. március 17.

Dr. Radák Zsolt sk. dékánhelyettes

A verseny célja

 • a sportág népszerűsítése
 • versenyalkalom biztosítása a felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára
 • a Főiskolás/Egyetemi Bajnoki címek odaítélése
 • e célra kialakított, a nemzetközi szabályokat leegyszerűsítő versenyrendszer meghonosítása
A verseny résztvevői: az adott tanévben bármely magyar egyetem, vagy főiskola nappali, vagy levelezős hallgatói (nők, férfiak ).

A Bajnokság ideje: 2010. április 29. 16.00

A Bajnokság helye: Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (XII. Budapest, Alkotás u. 44.), Bácsalmási Péter Atlétika Csarnok

Kategóriák

 • férfi egyéni
 • férfi csoportos (3-10 fő)
 • vegyes páros
 • vegyes csoportos (3-10 fő)
 • női egyéni
 • női kis csoportos (2-4 fő)
 • női nagy csoportos (5-10 fő)
 • formáció (10-18 fő)
Gyakorlatanyag

Női, férfi egyéni:

 • egy verseny kéziszer gyakorlat ( kötél, karika, labda, buzogány, szalag )
 • egy szabadon választott szabad gyakorlat, vagy egy bemutató kéziszer gyakorlat
Női, férfi, kis és nagy csoportos, vegyes páros:
 • egy verseny kéziszer gyakorlat azonos vagy különböző kéziszerekkel (bármely variáció lehetséges)
 • egy szabadon választott szabad gyakorlat, vagy egy szabadon választott bemutató kéziszer gyakorlat
Gyakorlatok időtartama
 • Egyéni gyakorlatok: 75- 90 mp
 • Páros gyakorlatok: 80-100 mp
 • Csoportos gyakorlatok: 90-180 mp
Zenei követelmény: a sportág stílusának megfelelő bármely zenei felvétel megengedett, énekhang is engedélyezett. Az élő zenei kíséret is lehetséges.

Öltözék

 • A gyakorlat stílusához és mondanivalójához illeszkedő ruházat (tornaruha, strech ruházat, rövid vagy hosszú nadrág, szoknya, top, póló stb.)
 • Ékszerek használata nem engedélyezett.
 • Cipő használata nem engedélyezett, csak tornapapucs, forgó papucs ill. anélkül.
A lebonyolítás rendje
 • Egy versenyző több kiírt kategóriában és gyakorlat anyaggal is versenyezhet.
 • Minden kategóriában az 1-3. helyezett érem díjazásban részesül.
 • Különdíjat kap a legtöbb versenyzőt indító intézmény.
 • A közönség szavazatai alapján kihirdetésre kerül a Közönségdíj.
Értékelés: a gyakorlatokat min. 4 főből álló RG bírói csoport értékeli és min. 4 főből álló, különböző főiskolák és egyetemek tanszékeinek képviselői, oktatói.

Követelmények és az értékelés szakmai szempontjai

 • Esztétikai követelményeknek való megfelelés a test és kéziszer technikában
 • A ritmikus gimnasztika általános verseny szabályainak betartása
 • Minél változatosabb, kreatívabb gyakorlat összeállítás
 • A kis és nagy csoportos gyakorlatoknak tartalmazniuk kell min. 6 alakzatot és kéziszer - vagy bemutató kéziszer – esetén min. 3 szercserét
 • Minden gyakorlatnak tartalmaznia kell min 2 ugrást, 2 forgást vagy fordulatot, 2 egyensúly-, és 2 hajlékonysági elemet vagy hullámot.
 • A csoportos gyakorlatban követelmény a résztvevők együtt mozgása, valamint egyénileg, vagy kis csoportban végrehajtott gyakorlat elemek vagy részek megjelenítése.
 • A zene és a mozgás összhangja
 • A gyakorlat kivitelezése
 • Kreativitás a kéziszerek, a zene, az elemek megválasztásában és a koreográfia összeállításában.
Nevezés

A nevezési lap letölthető innen és elérhető a Tanszéken is. A kitöltött lapot az alábbi címre kérjük postázni:

Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Torna, RG, Tánc, Aerobik Tanszék : RG szakcsoport 1123. Budapest, Alkotás u. 44.

Nevezési díj: 500 Ft/fő, melyet a mellékelt csekken kérünk befizetni.

Nevezési határidő: 2010. április 11.

Sikeres felkészülést és élményekben gazdag versenyzést kívánunk!

Adorjánné Olajos Andrea

Dr. Berkes Péter, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar sportmenedzsment és Rekreáció Tanszékének adjunktusával a Gazdasági Rádió BrandTrend című műsorában készült interjú a sportmárkák piacpotenciáljáról, kommunikációs aktivitásairól.

Az interjú itt hallgatható meg.

Az Európai Unió szakmai szervezeteinek kérdőíve a „duális karrier” témájában nagyon friss kérdéskört érint. Kérem, segítse a kutatást 10 percnyi idővel, hogy fel tudjuk térképezni az európai gyakorlatot. Dual career: amikor egy élsportoló versenyzői pályafutása lezárul, akkor kezdődik élete második karrierje, amit jelentősen megnehezít az a tény, hogy a napi 5-6 órás, többszöri edzés mellett nem egyszerű megtalálni azt a képzőintézményt és a tanulásra szánt időt, ahol/aminek befektetésével az élsportoló szakmát, diplomát szerez.

A Lisszaboni Szerződéssel a sport az EU puha kompetenciájú területévé vált. Az EU-s sportpolitika ezekben a hónapokban körvonalazódik. Az ún. “Előkészítő intézkedés a sport területén” Európai Uniós Pályázat keretein belül összesen 207 pályázatot adtak be, amiből jelen szekcióban 63 pályázat került elbírálásra, de mindössze 4 pályázatot fogadott el az Európai Bizottság. A TF tekintélyes szervezetekkel dolgozik a közel 55 millió forint értékű (201.000 Euro) „Athletes2Business” projektben, az EOC Brüsszeli Sportiroda koordinálásában.

A pályázat középpontjában a sportolók állnak. A pályázat célja, hogy olyan oktatási-, karrier modelleket dolgozzanak ki, amelyek segítik a sportolókat a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben a sportolói pályájuk végén. Fontos, hogy e kettős karrier opciója már a sportolói pályafutás korai periódusában megjelenjen és felkeltse a sportolók érdeklődését, valamint a biztosítása feltételeket.

Főbb célkitűzések

 • ­A kettős karrier koncepció népszerűsítése a konzorciumban részt vevő intézményeken és cégeken keresztül.
 • Az EU-ban már létező és működő oktatási modellek elemzése.
 • Korlátok lebontása, amelyek a sportolókat megakadályozzák tanulmányaik folytatásában.
 • Sportolók számára segítő, megengedő környezet kialakítása a kettős karrier opcióban való részvételre.
 • Tanácsadás és elhelyezkedés biztosítása a munka világában.
 • Jövőbeni Európai Uniós intézkedések kezdeményezése, mint például hálózatok kialakítása.

A konzorcium tagjai

Sportszervezetek részéről: EOC EU Office, ENGSO, European Athletics, Olympic Center Berlin, NOC Finland. A sportolói szervezetek részéről: Athletes Commission Germany, Athletes Commission EOC/IOC.

Oktatási intézmények részéről: INSEP Paris, Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, European Athletes as a Student Network, valamint HR cégek képviseletében a piacvezető Adecco.

Rövid részlet az ünnepi programból, melyet ismét a TF műhely adott elő:

Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy Páska Ildikó, a lovaskultúra képzés egyik kiemelkedő szakembere (az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék Lovaskultúra szakcsoportjának tanára) 2010. március 15-én, 10 órakor, a Városmajori Gimnázium aulájában tartandó ünnepi megemlékezés keretében, a "XII. kerület sportjáért 2009." elismerő címet kap.

Szeretettel gratulálunk neki!

Az Európai Úszó Szövetség Úszó Szakbizottsága (Antwerpen, 2010)A múlt héten ülésezett a LEN (Európai Úszó Szövetség) Úszó Szakbizottsága. Az ülésen Dr. Tóth Ákos, a Bizottság magyar tagja vett részt. Sok egyéb napirend mellett az egyik kiemelt téma az edzőképzés és továbbképzés volt.

Dr. Rein Haljand (15 évig a tallinni TF dékánja) értékelése szerint az ún. "coaches' clinic"-ek, edzői konferenciák egyre népszerűbbek, az európai edzők egyre nagyobb létszámmal és aktivitással vesznek rész a LEN versenyek keretében tartott előadásokon. Pl. az isztambuli konferenciának 140 résztvevője volt.  Dr. Rein Haljand javasolta egy "Educational Program"' indítását, ami az Európai országokban alkalmazott úszásoktatási módszerek megismerését, a tapasztalatok átvételét, szakirodalmi anyagok (könyv, CD, DVD, stb.) cseréjét jelentené. Így közelebb lehetne hozni az eredményes oktatási módszerek alkalmazását.

Az ülésen jelen lévő Nory Kruchten LEN elnök feltétlen javasolta a program bevezetését. Nagy szakmai sikernek tartjuk, hogy az európai program kidolgozásával  Dr. Tóth Ákos személyében a TF Úszás és Vízisportok Tanszékét bízta meg a LEN. Dr. Sós Csabával és Dr. Kozsla Tiborral - a TF Stratégiai és nemzetközi igazgatójával - történt megbeszélés eredményeként, a Magyar Úszó Szövetséggel együttműködve elkezdjük a program kidolgozását és előterjesztjük a LEN vezetőinek.

Terveink szerint 2011 tavaszán megrendezzük az első nemzetközi Úszásoktatói Konferenciát.

Ui.: A következő hazai, 20. Úszásoktatói Konferenciát 2010. május 9-én rendezzük a TF-en.

2010 első félévben Spanyolország tölti be az Európai Unió tanácsának elnöki tisztjét, ezért spanyol szervezésben került sor 2010. február 25-én és 26-án az uniós államok sportigazgatási szerveinek értekezletére. Az ülést Jordi Hereu, az ülésnek otthon adó Barcelona főpolgármestere nyitotta meg, de üdvözlő szavakat mondott Juan Antonio Samaranch, a NOB örökös tiszteletbeli elnöke, és a Legfelső Sporttanács elnöke, Jaime Lissavetzky is.

Ez volt az első sportigazgatói értekezlet a Lisszaboni Szerződés hatálybalépését követően. Fontos tudni, hogy a sport a LSZ után is tagállami hatáskörben marad, azaz a “koordináló, kiegészítő és támogató tevékenységek” területéhez tartozik, hasonlóan az egészség, kultúra vagy ifjúság területéhez. Az Önkormányzati Minisztérium Sport Szakállamtitkárság, valamint a brüsszeli magyar Állandó Képviselet részéről magyar delegáció is jelen volt  az eseményen.

A sportigazgatók legfontosabb feladata a magasszintű megbeszélések előkészítse, hiszen mostantól számos feladat vár az uniós sportminiszterek tanácsára, amely 2010 májusában ül össze első ízben. A sportminisztereknek meg kell vitatniuk azokat a kezdeményezéseket, amelyeket az Európai Bizottság készít elő a sport területén.

A résztvevők megvitatták az új helyzetben lehetséges előrelépés útjait, a spanyol elnökség javaslatára különös hangsúlyt fektetve olyan kérdésekre, mint a párbeszéd a sportszervezetekkel, a sport és társadalmi befogadás, valamint a doppingellenes harc.

A mindenkori soros elnök legfontosabb feladata a 27 tagállam és az uniós intézmények közötti egyeztetés vezetése, továbbá az uniós napirenden belüli kérdések közül egy-két téma kiemelt figyelemmel kísérése. Alig egy év múlva Magyarországra vár ez a jelentős adminisztratív feladat, mivel hazánk tölti be az Európai Unió tanácsának elnöki tisztjét 2011. január 1-től június 30-ig. Várhatóan a magyar elnökségi időszakra esik a jövendőbeli Sport Program tárgyalásának folyamatának jelentős szakasza, de valószínűleg ekkor zajlanak majd az egyeztetések az uniós sportpolitika megfogalmazásáról, a sportszervezetekkel kialakítandó strukturált párbeszéd kialakításáról is.

forrás: Nemzeti Sport Portál

Dr. Berkes Péter, a Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszék adjunktusa  a Magyar Telekom Székházban szervezett - "Gólok, célok, sztárok" konferencián tartott előadást a sportmárkák online kreatív aktivációs lehetőségeiről. A sport- és az üzleti világ különböző szegmenseiből érkező előadók számos aspektusból járták körül a sportfogyasztás, sportkommunikáció, sportmárkaépítés kérdésköreit.

A konferenciáról itt tudhat meg többet.

„Idézlek, jöjj el, márciusi lélek, Jöjjön a kard, a költő és az ének, Mely régi törzsön új hajtást fakaszt S hozzátok el az új magyar tavaszt!” (Gyula diák)

Szeretettel várunk mindenkit az 1848-49 forradalom és szabadságharc kitörésének 162. évfordulójára rendezett ünnepségre.

Helyszín: TF, Aula (XII. Budapest, Alkotás u. 44.) Időpont: 2010. március 11. (csütörtök) 12:30

kokárda

„Idézlek, jöjj el, márciusi lélek,

Jöjjön a kard, a költő és az ének,

Mely régi törzsön új hajtást fakaszt

S hozzátok el az új magyar tavaszt!”

(Gyula diák)

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy Szabó Zsófia PhD hallgató házi vitájára kerül sor.

Időpont: 2010. március 9. 12:30 óra. Hely: Tanácsterem. A téma címe:  Rendszeres fizikai aktivitás szerepe a proteasome complex működésére  traumás agysérülést követően (The role of regular physical activity on proteasome complex in traumatic brain injury). Témavezetője: Dr. Radák Zsolt.

Jubileumi születésnapjukat ünneplő, a Sportjáték Tanszékről nyugdíjba vonuló kollégákat köszöntött a Sportjáték Tanszék  kollektívája. A meghívottakat Németh Lajos tanszékvezető és Prof. Dr. Tihanyi József dékán úr köszöntötte.

Tarnawa Ferdinánd (röplabda) és Halmos Imre (tenisz) a 80., Orosz Pál és Bacsó István (labdarúgás) a 75., Kovács László (kézilabda) - aki sajnos betegség miatt nem tudott megjelenni - a 70., Garamvölgyi Mátyás (röplabda) és Ránky Mátyás (kosárlabda) a 65. életévüket töltötték be.

Az ünnepeltek, a meghívottak és a vendéglátók kellemes délutánt töltöttek el együtt.

Boldog születésnapot és nagyon jó egészséget kívánunk!

[nggallery id=54]