Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

Képek a TF műhelynek a Hegyvidéki Adventi Vásáron történt fellépéséről, mely eseményről korábban már hírt adtunk.

[nggallery id=42]

Minden évben Adventi Vásár van a Kiss János Altábornagy utca Böszörményi úttól a hegy felé eső részén, ahol karácsonyi vásárfia mellett kemencés lángost és forralt bort is lehet kapni. A színpadon pedig, váltakozva, fellépők adnak műsort. A TF műhely kb. 15 perces műsorára mindkét napon 4-4 órakor került sor (más-más programmal és hallgatókkal).

Az angol-magyar, magyar-angol Sportszótár az "English through Sport" című tankönyvben lévő szavakat, kifejezéseket tartalmazza, de az oda-vissza mintegy 18.000 szócikket tartalmazó szótár mindenkinek ajánlható, aki a sport szaknyelve iránt érdeklődik. Ára: 2.500 Ft.

Sportszótár (borító, eleje) Sportszótár (borító, hátulja)

Érdeklődni lehet:  Sportszaknyelvi Lektorátus (TF, Főépület III. 313. szoba) | telefon: 487-9223, 487-9200/1111, 06/30 255 1099 | email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

...

A Nemzeti Sportszövetség az ÖM Sport Szakállamtitkárságával együttműködésben 2009.  december 10-én megrendezte I. sport-videokonferenciáját. A projekt célja az volt, hogy:

 • budapesti és vidéki sportszakemberképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézményeken keresztül közvetlenül kapcsolatba kerüljünk (egyetemi – főiskolai hallgatókkal, tanáraikkal, testnevelőkkel, edzőkkel, sporttudósokkal, sportvezetőkkel, sportszakemberekkel).
 • kerüljön kipróbálásra egy olyan tudásmegosztási módszer, amellyel új dimenzióba lehet helyezni a szakember továbbképzés sportcivil, önkéntességre alapuló modelljét.
Az előadások ezen a napon több tudományterületet érintettek. A legkiválóbb előadók érdeklődést felkeltő előadásokat tartottak sportinformatika, sportpszichológia, sportélettan, sportturisztika, sportgazdasági témakörökben. A dabasi rendkívül jól felszerelt organizációs központban (Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium), lehetőség nyílt informatikai eszközök, módszerek használatának gyakorlására, illetve új korszerű 3D/4D oktatási eszközök megismerésére is.

Szakmai partnereink - Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, Pécsi Tudományegyetem Testnevelési- és Sporttudományi Intézet, Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelés és Sporttudományi Intézet, Eszterházy Károly Főiskola Testnevelési és Sporttudományi Intézet, Nyíregyházi Főiskola Természettudományi Főiskolai Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézet, ELTE problémamentes összekapcsolása sikerült. Lehetővé vált egy interaktív tudásmegosztás az ország távoli pontjai között!

A projekt továbbfejlesztéseként, 2010 – ben tematikus rendben szeretnénk folytatni ezt az új tudásmegosztási műfajt, ahol lehetősége van az érdeklődőknek interaktív módon kérdéseket feltenni, véleményeket kifejteni, mindezt utazás nélkül, költséghatékony módon.

Reméljük, hogy kezdeményezésünk hozzásegíti a sportban tevékenykedő személyeket, szervezeteket erős sportszakmai hálózatba szerveződni, illetve lehetővé teszi a sport iránt érdeklődők intenzívebb bekapcsolódását, tájékozottságuk növelését. A videokonferencia létrehozásában kiváló együttműködő partnernek bizonyult a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI), köszönet XXI. századi színvonalú támogatásukért!

A szakmai visszajelzések rendkívül pozitívak voltak, a sportszakemberek nagy érdeklődéssel várják a folytatást!

forrás: Nemzeti Sportszövetség

Dr. Berkes Péter, a TF Sportmenedzsment és Rekreáció tanszék adjunktusának vezetésével, a Republic of Art Advertising and Branding reklámügynökség kutatócsoportja a GlaxoSmithKline részére egy reklámszakmai tanulmányt készített.

A társadalomtudományi célzattal készült tanulmány a H1N1 védőoltással kapcsolatban kialakult fogyasztói ellenreakciók (antivakcinációs hangulat) okainak feltérképezésére, általános következtetések levonására, valamint a jövőbeni kommunikáció irányával kapcsolatos referenciaanyag összeállítására irányult.

December 12-én a TF Atlétikai Csarnokában került megrendezésre a "Bye Bye Háj" egészségnap, melyre sztárvendégek is érkeztek.

Az egész napos ingyenes rendezvényen, melyet a TF hallgatói szerveztek, mindenki megtalálhatta a neki tetsző átmozgató testedzést, felmérhette egészségi állapotát, kipróbálhatott érdekes sporteszközöket.

A mozgásos programok mellett különböző bemutatók szórakoztatták a közönséget, a kiállítók mind olyan termékkel jelentek meg ezen az egészségnapon, melyek segítik egészségünk megőrzését, rehabilitációját, illetve a jelenlegi állapotunkról adnak információkat.

Részletes, képekkel illusztrált beszámolók az eseményről itt, itt és itt.

forrás: XLsport.hu

Szeretnénk felhívni a magyar sportbarátok népes táborának figyelmét arra a jótékonysági koncertre, amelyen "Együtt...!" jelszóval a magyar zenei élet kiemelkedő személyiségei (többek között Presser Gábor, Zorán, Palya Bea, Falusi Mariann, Lang Györgyi és társai) lépnek fel a Budapesti Kongresszusi Központban december 16-án (szerdán) 19 órakor.

"Gyertek, jöjjetek el, minél többen. Bizonyítsuk a sport szolidaritását, összetartó erejét " – írta Ungvári Miklós kétszeres Európa-bajnok cselgáncsozó, a TF hallgatója, aki egyben a Paci Doki Kuratórium tagjaként immár hét éve önzetlenül segíti a rászoruló, halmozottan sérült, fogyatékkal élő gyerekek lovas terápiával történő gyógyítását.

"Én magam  - mint írja -  ha időm engedi, lovak kiképzésénél segédkezem, és az arra rászoruló gyerekeket magam mellé veszem a nyeregbe lovagolok velük. A közelmúltban a cselgáncs-válogatott teljes létszámban itt volt Csemőn, és segítette az alapítványt. "

Ungvári Miklós így fejezte be levelét:  "Gyertek, jöjjetek el, legyünk együtt a koncerten, segítsük a Paci Doki Alapítványt."

forrás: MOB

...
A TF műhely meghívást kapott több karácsonyi műsorban történő fellépésre.
 1. A Virányosi Közösségi Háztól, hogy december 11. pénteken és december 12. szombaton rövid karácsonyi műsort adjunk az Advent a Hegyvidéken című műsorban. Minden évben Adventi Vásár van a Kiss János Altábornagy utca Böszörményi úttól a hegy felé eső részén, ahol karácsonyi vásárfia mellett kemencés lángost és forralt bort is lehet kapni. A színpadon pedig, váltakozva, fellépők adnak műsort. A TF műhely kb. 15 perces műsorára mindkét napon 4-4 órakor kerül sor (más-más programmal és hallgatókkal).
 2. December 20-án egy jótékonysági műsor keretében lépünk fel a Svábhegyen, a Jókai Mór Általános Iskola előtti parkban.
Akinek kedve van, jöjjön el, és nézze meg műsorunkat!

Nemerkényi Krisztina

...
...

The ICSSS committee has decided to extend the application deadline for the 19th annual congress of the International Congress on Sport Sciences for Students (ICSSS) to be held in Budapest, Hungary, 8-10 April 2010 until the 31st of January 2010.

New application submission deadline is January 31, 2010, 23:59 CET (Central European Time).

Tisztelt kollégák és érdeklődők!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, és egyben meghívni a Sporttudósok Első Országos Videó-konferenciájára. A konferencia rendezője az NSSZ, közreműködő: NIIF (Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztő Intézet)

A konferencián körkapcsolásban közvetett résztvevők lesznek:  Győr, Pécs, Szeged, Nyíregyháza, Eger, Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, ELTE (oktatók, hallgatók, edzők, testnevelők, sportvezetők).

Amennyiben megtisztelik a rendezvényt jelenlétükkel, megtapasztalhatják az ilyen konferencián való részvétel különleges sajátosságait. A kapcsolat a Semmelweis Egyetem videó-konferencia rendszerén keresztül zajlik majd 2009 december 10.-én délelőtt 10 órától délután 14 óráig. Lehetősége van mindenkinek bármikor bekapcsolódni a rendezvénybe az egyetem Üllői úti informatika termében.

A terem korlátozott befogadó képessége miatt kérjük az előzetes bejelentkezést (lehetőleg a hét folyamán), hogy az érdeklődők közül mindenkinek legyen lehetősége - ideje függvényében - a terembe bejutni. (a terem pontos helyéről térképet készítettünk, melyet minden résztvevő idejében megkap. Ennek segítségével az Üllői úti metró megállótól könnyedén elérhető a jelzett terem.)

Az érdeklődők jelentkezését a következő e-mail címre várjuk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A konferencia programját jelentkezéskor küldjük el.