Hírek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. augusztus 1.

  A Testnevelési Egyetemet fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány pályázatot hirdet a rektori, valamint kancellári munkakörök betöltésére.

  Részletek

 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

  Részletek

 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  Nagyszerűen versenyezve bronzérmet szerzett a tokiói olimpián a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, büszkesége, s ezzel megszerezte a 32. nyári játékok első „TE-hallgatói" érmét.

  Részletek

 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 28.

  A Paralimpiai Játékok idején, az idén ősszel újra indul az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen. A TE és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Köztestületének együttműködésében, neves magyar szakembereket fölvonultatva indul a képzés, amelyhez az MPB ösztöndíj pályázatot hirdet a tandíj költségének átvállalása céljából.

  Részletek

 • Fókuszban a tervezés és az irányítás

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 26.

  Az ősszel sportlétesítmény-üzemeltető képzés indul a Testnevelési Egyetemen. A képzés célja olyan sportszakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a sportlétesítményeiben.

  Részletek

 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

  Testnevelési Egyetem,
  2021. július 23.

  Széleskörű tudással vértezi fel a hallgatókat a Testnevelési Egyetem új képzése. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek sportlétesítményekben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkakörök ellátására, alkalmasak a rendelkezésre álló erőforrások tervezésére, koordinálására és irányítására.

  Részletek

 • Rektori és kancellári pályázati felhívás
 • Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
 • Tóth Krisztián lett Magyarország 500. nyári olimpiai érmese!
 • Neves szakemberekkel indul újra az inkluzív sportoktató képzés
 • Fókuszban a tervezés és az irányítás
 • Rendezvényszervezés, sportbiztonság képzés a TE-n

We have the great pleasure to announce that the 19th International Congress on Sports Sciences for Students will take place in Budapest, Hungary. It will be held at the Semmelweis University Faculty of Physical Education and Sport Science (TF).

A TF képviseletében Dr. Farkas Judit és Kovács Ágnes gazdag szakmai programmal  tett eleget ciprusi partnerek kérésének, hogy megismerjék a magyar sport és a  testnevelés működési modelljeit és a sikerek hátterét.

Az október 21. és 25. között tartott találkozókon hosszas és részletes bemutatásra  került a TF képzési rendszere, amely jól leképezi a magyar sport és testnevelés  fejlődését, ill. annak egyik feltétele is volt.

Találkozás a Ciprusi Görög-katolikus Egyházfővel A Ciprusi Sporthivatal, a  Ciprusi Olimpiai Bizottság és a ciprusi EU elnökséget előkészítő bizottság vezetői mellett a Ciprusi Parlament Oktatási Bizottságának elnökével, a Ciprusi Oktatási Minisztérium államtitkárával történt megegyezések mellett fontos esemény volt a Ciprusi Görög-katolikus Egyházfővel való találkozó, hiszen viharos történelme során a ciprusi közösség egyetlen támasza volt, és amely  intézmény világi kérdésekben is az iránytű szerepét tölti be. A ciprusi püspök  most alakuló tanácsadó testületében helyet kap egy szakember, aki számít a nemzetközi, így magyar kollégák tanulmányaira a sport sokoldalú szerepéről.

Ciprus új időszámításba kezdett: mostantól fontos feladatnak és eszköznek  tekinti a testnevelés és sport fejlesztését. A legnagyobb arányban költ  oktatására (a GDP 8%-át, a köz- és felsőoktatásra együttesen), ám a testnevelés nem volt prioritás, helyzete eddig javult. A hirtelen megváltozott életmód és  értékrend korrigálása is fontos feladata lesz a megreformált testnevelésnek és  sportnak. Ebben nagy segítségükre lesz az a 153 ciprusi fiatal, aki 1997 óta  végzett a TF angol nyelvű képzésein, mint testnevelő tanár, edző és  humánkineziológus, és akik közül páran már PhD fokozatot is szereztek. A tervek  szerint a ciprusi kormány oktatási és sport illetékesei rendszeres  továbbképzéseket is várnak a TF tapasztalt szakembereitől és az együttműködő  iskoláktól, sportszervezetektől. További fontos döntés, hogy Ciprus EU  elnökségére, 2o12 második felében az illetékes ciprusi bizottság felveszi a  sportot a hivatalos témák közé, amely így európai figyelmet kap. A bizottság  elnöke kérte, hogy a megbeszélésen felvázolt sportfilozófiai, történelmi,  nevelési és szakmai kérdésekről, illetve a jól ismert Fehér Könyv a Sportról és  más EU-s dokumentumok jelentőségéről a TF készítsen egy tanulmányt, ezzel is  segítve a sport téma napirendre kerülését a ciprusi Európai Uniós elnökség.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok ismét nagy sikerekben fürdött. Három iskolát  látogatott meg, ahol hosszú tapssal, virággal köszöntötték. A diákok görögül  olvasták fel életrajzát, miközben a háttérben úszását vetítették. Üzenetét  világosan fogalmazta meg: a célok kitűzésével és kitartó munkával lehet csak  boldogulni és mindezt egyszerre két területen, mert a sport és a tanulás jól  kiegészítik egymást. Hangsúlyozta, a siker képletéhez még egy fontos elem kell:  a jó szakember. Sportban az edző, iskolában a felkészült tanár. Ezt a TF és a  Magyarországon szerezhető szakmai gyakorlat már eddig is adta és fogja adni akár  ciprusi, akár más nemzeteknek. Kovács Ágnes fontos szimbóluma annak, hogy a  sportkarrier végével egy másik kezdődik, amit amerikai és magyar közgazdász  tanulmányainak köszönhetően a TF-en kezd és ezt a ciprusi sporthivatali és más  vezetők igen nagyra értékeltek. Természetesen az uszoda világa sem maradt ki a  programból: szülőkkel és kezdő, ill. haladó úszókkal találkozott, míg a ciprusi  Úszószövetségben a helyi problémákat és lehetőségeket egyeztették, ahol a magyar  edzőképzésről is érdeklődtek.

További hasznos beszélgetésekre és kapcsolatépítésre került sor olyan  rendezvényeken, amelyre más szakmai látogatáskor ritkán kerülhet sor. Az 1956-os  forradalom ünneplése külföldön is fontos magyar állami eseménynek számít, amit a  diplomáciai testületek rangos kulturális rendezvényekkel és hivatalos  találkozókkal tesznek emlékezetessé. A ciprusi Magyar Nagykövet meghívásának  köszönhetően mintegy 15 nagykövet érdeklődött és ismerhette meg a magyar sport  és testnevelés összetartozó, egymásra épülő rendszerét, köztük az ausztrál,  görög, holland, francia és számos, a Nemzetközi Edzőképzésen már végzett ázsiai,  afrikai hallgató országának nagykövete. A magyar oktatásügy terméke, a magyar  tudás és magyar diploma ma az egyik legértékesebb és legkeresettebb termék,  így Nagykövet Úr köszöntőjében is külön üdvözölte a TF és más egyetemek  képviselőit.

A ciprusi látogatást megelőző és azt követő média-megjelenés nagy nyilvánosságot  biztosított és tovább erősítette a megbeszélések sikerét. A TF  viszontlátogatásra várja a sport és oktatás kormányzati és szakmai képviselőit,  melynek időpontjáról hamarosan megegyeznek. Addig is reméljük, hogy az egyre  forráshiányosabb intézmények megőrzik a magyar testnevelés és sport külföldön  megcsodált és megbecsült értékeit, amelynek alapjait és lényegét szeretnék a magyar szakemberektől megtanulni.

A Magyar Sporttudományi Társaság EU Szakbizottsága és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Stratégiai és Nemzetközi Igazgatósága tisztelettel meghívja Önt „A 2011-es EU Magyar Elnökség és a Sport” címmel megrendezésre kerülő kerekasztal beszélgetésre.

A rendezvény időpontja 2009. október 27. (kedd) 15.00-17.00, helyszíne a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar I. emeleti Kistanács Terme.

Program:

 • Köszöntés, bevezetés: Dr. Farkas Péter, az MSTT EU Szakbizottság elnöke
 • Göntér Krisztina, az Önkormányzati Minisztérium Sport Szakállamtitkárság Nemzetközi referense
 • Dr. Kozsla Tibor, Stratégiai és Nemzetközi Igazgató, Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar
 • Kerekasztal beszélgetés a címben megjelölt témában
 • Büfé fogadás

Tisztelt Kollégák!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Doctor Honoris Causa avatási ünnepség november 6-án, 11 órakor lesz a Semmelweis Egyetem - Központi épület - Semmelweis Szalonjában, majd ezt követően díszdoktoraink 14 órakor tartják előadásaikat a TF Dísztermében, melyet a márványtábla leleplezése követ.

Kérjük, hogy minél nagyobb létszámban szíveskedjenek megjelenni, és segítsenek a hallgatókat is delegálni!

Szívélyes üdvözlettel:

Dr. Radák Zsolt tudományos dékánhelyettes

Részlet a TF műhely műsorából:

2009. november 12-én (csütörtökön) 19:00 órától a TF Aulájában Weöres Sándor estet tart a László Gyula Történelmi és Kulturális Egyesület. A belépés díjtalan!

Előadó Lőcsei Péter, versmondók a Bolyai János Gimnázium diákjai (Szombathely).

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Weöres Sándor est a TF-en!

2009. november 12-én (csütörtökön) 19.00 órától a TF Aulájában Weöres Sándor estet tart a László Gyula Történelmi és Kulturális Egyesület!

A belépés díjtalan, előadó Lőcsei Péter, versmondók a Bolyai János Gimnázium diákjai (Szombathely). 2009. november 12-én (csütörtökön) 19.00 órától a TF Aulájában Weöres Sándor estet tart a László Gyula Történelmi és Kulturális Egyesület.

A belépés díjtalan, előadó Lőcsei Péter, versmondók a Bolyai János Gimnázium diákjai (Szombathely).

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Kedves kollégák!

Tájékoztatom Önöket arról, hogy 2009. október 21-én 13 órai kezdettel Dr. Kovács Viktória PhD hallgató védése lesz a Díszteremben.  Téma címe: A rendszeres testedzés szerepe a gyermekkori elhízás megelőzésében és kezelésében. Témavezetője: Dr. Martos Éva.

Tisztelettel hívunk és várunk mindenkit az 1956. október 23.-i forradalom és szabadságharc 53. évfordulójára rendezett ünnepségeinkre.

1956 (2009) meghívó (1) (kicsi) 1956 (2009) meghívó (2) (kicsi)

Program

Október 22.

 • 11.00 „A magyarok vére” a TF műhely és hallgatók  ünnepi műsora (Aula)
 • 11.45 Megemlékezés és koszorúzás Hegedűs István szobránál a Budapest-Hegyvidék Önkormányzattal és a Magyar Öttusa Szövetséggel közösen (Szoborpark)
 • 11.55 Koszorúzás a Hősi Halottak táblájánál (Főépület, félemelet)
 • 12.00 Koszorúzás a TF Kollégium Győri úti falánál (Győri úti udvar)

November 4.

 • 7.55 Csendes tiszteletadás az 1956-os kopjafánál (Győri úti udvar)

Október 27. kedd este 6 órakor a Tabán moziban (I. Krisztina krt. 87-89.) nézzük meg Zsombolyai János: A halálraítélt című filmjét.  Az alkotás moziban nem nagyon volt látható az elmúlt 10 évben.

Az ingyenes mozilátogatásra 72 hely van. A hallgatók a jövő hétfőtől a Főépület I. emeletére kihelyezett jelentkezési lapon tudnak feliratkozni. Kollégák az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy a 9223 ill. 1111-es számon jelentkezhetnek.

Nemerkényiné Hidegkuti Krisztina

...

Az elmúlt héten zajlott a BrandFestival-WorkshopWorx elnevezésű konferencia, a hazai reklámszakma irányadó rendezvénye, amelyen Dr. Berkes Péter, a Sportmenedzsment Tanszék adjunktusa is részt vett.

Az egy napos tudásdömpingen több nemzetközileg is elismert hazai és külföldi szaktekintély osztotta meg egymással tudását, tapasztalatait.

A rendezvényen előadást tartott a hazai két országos kereskedelmi csatorna első embere is: Dirk Gergens (RTL Klub), Várdy Zoltán (TV2), s szóba került a két csatorna egymás felé irányuló "kreatív" kommunikációs aktivitása is.

Dr. Berkes Péter a BrandTrend felkérésére fejtette ki véleményét a témában.

A cikk itt érhető el.

A TF műhely megemlékezése az aradi vértanúk emlékére.

Tisztelt Tanszékvezető Asszony/Úr!

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara a 2009/2010-es tanévben a Házi Tudományos Diákköri Konferenciáját 2010. február 18-án (csütörtökön) rendezi meg, melyre a TF-ről és társintézményeinkből minden TDK-s hallgatót szeretettel várunk.

A Marketing & Media szaklap "Tendernyertes" címmel, első alkalommal készíti el a hazai reklám-ügynökségek üzletfejlesztési-, ügyfélszerzési-, ügyfélmegtartó (new business) stratégiáját értékelő kutatását.

A hazai reklámpiacon egyedülálló felmérés ötletadója és projektvezetője, Dr. Berkes Péter marketing tanácsadó, a Sportmenedzsment és Rekreáció tanszék adjunktusa, aki az adatgyűjtés során alkalmazott kérdéssor szakmai kialakításáért is felelt.

A projekt hátteréről itt lehet olvasni.

...
A Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszék által szervezett kerékpár tábor részletes ismertetése elérhető a tanszék oldalán.