• Táblás ház lesz az idei Sport és Innováció Konferencián

  Több megvilágításba helyezik a telt házas VI. Sport és Innováció Konferencia központi témáját, az edzőképzés innovatív módszereit. Ez derült ki a TF-en hétfőn kora délután megtartott, az eseményt felvezető sajtótájékoztatón, amelyet jelentős médiaérdeklődés kísért.

 • A TF díszdoktora lett a kétszeres olimpiai bajnok Sebastian Coe

  A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem szenátusa díszdoktorává fogadta a kétszeres olimpiai bajnok brit középtávfutót, az atlétikai világszövetség (WA) elnökét, Lord Sebastian Coe-t, valamint prof. dr. Muhammad Li Csi Fenget, a malajziai Ázsiai Mozgásgyógyászati Egyetem igazgatóját.

 • Szalma László mesteredzői, Rácz Levente MET továbbképzései díjat kapott 

  A magyar edzők napja alkalmából díjátadó gálát tartottak vasárnap az Athén teremben. Az ünnepség keretében Szalma László, a TF Atlétika Tanszékének docense mesteredzői díjat vehetett át, dr. Rácz Levente, a Kineziológiai Tanszék vezetője pedig MET továbbképzései díjban részesült.

 • Különleges emberek különleges találkozása a Megszállottak Klubjának rendezvénye

  Október 2-án tartja egész napos konferenciáját a TF-en a Megszállottak Klubja, amelyhez prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke mondott némi kedvcsinálót. 

 • A legmagasabb szint elérése a TF célja a Healthy Campus programban

  Világszerte több mint 75 egyetem csatlakozott már a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) Healthy Campus programjához, az egészséges életmód támogatása a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem számára is kiemelten fontos.

 • Terjedelmes cikkben emlékezik meg a nemzetisport.hu Iglói Mihályról

  A TF-en végzett egykori világhírű közép- és hosszútávfutóedző-legenda, Iglói Mihály emléke ihlette meg a legnagyobb hazai sporthírportált.

Újra lapátot ragadunk! Vízi vándortábor-vezető pedagógus továbbképzés
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2023. október 4.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel együttműködve vízi vándortábor-vezető akkreditált továbbképzést szervez pedagógus végzettségűek számára.

Még jelentkezhetünk a Fulbright-ösztöndíjra
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2023. október 4.

Október 16-ig jelentkezhetnek támogatásra a kutatók és az oktatók a magyar-amerikai Fulbright-ösztöndíjprogram keretében.

A MOB új programját mutatta be a TF-en Fábián László
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2023. október 4.

Kettőskarrier-programot hirdetett a Magyar Olimpiai Bizottság, amely új, innovatív módszerekkel kíván hozzájárulni a magyar sport fejlesztéséhez.

Jó embert kerestek, és találtak 2500 önkéntest
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2023. október 4.

A Duna Televízió „Jó embert keresünk” műsora forgatott az 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság alatt az önkéntesprogramról és az önkéntesekkel.

TF-es delegáció járt a zágrábi sportdiplomáciai fórumon
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2023. október 4.

2023. szeptember 19-én Zágrábban a Liszt Intézet vezetője, dr. Mladenovics Anna immáron második alkalommal szervezett sportdiplomáciai fórumot, amelynek vezérfonalát a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság eredményei és sportdiplomáciai tapasztalatai adták.

Bemutatkozott a Healthy Campus TF-es projektcsapata
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2023. október 4.

A jövőben tíz TF-es oktató és dolgozó vezetésével zajlik egyetemünkön a Healthy Campus projekt. A csapat tagjait a múlt csütörtöki szenátusi ülésén kaptuk először lencsevégre.

Kirobbanó siker a Kutatók éjszakáján
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2023. október 3.

Fantasztikus élmény volt a résztvevőknek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen több év kihagyás után újraindított program.

Táblás ház lesz az idei Sport és Innováció Konferencián
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2023. október 3.

Több megvilágításba helyezik a telt házas VI. Sport és Innováció Konferencia központi témáját, az edzőképzés innovatív módszereit. Ez derült ki a TF-en hétfőn kora délután megtartott, az eseményt felvezető sajtótájékoztatón, amelyet jelentős médiaérdeklődés kísért.

Eseménynaptár


Küldetésünk


Az Egyetem küldetése, hogy nemzetközi szinten versenyképes magyar sportegyetemmé váljon!

A fenti cél elérése érdekében a modern sport állította kihívásokra olyan válaszokat keres az intézmény, amelyek kihasználják a lehetőségeket, építenek az Egyetem hagyományos értékeire és az Egyetemen meglévő tudásra.

Az Egyetem az oktatás-képzés, kutatás-fejlesztés és szolgáltatás olyan integrált egységét kívánja megteremteni, amely a magyar testnevelés és sport előrelépését támogatja. Működésében az Egyetem elkötelezett a legmagasabb szintű folyamatok iránt, ezért az Egyetem hallgatói mellett alkalmazottjainak képzését, fejlődését is kiemelten kezeli. Az Egyetem minden tagja vallja az Egyetem hagyományos szlogenjét: „Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!”

Az Egyetem alapítványi egyetemként elkötelezett abban, hogy minden tehetséges és elhivatott magyar fiatalnak lehetőséget kíván biztosítani a sport és testkultúra teljes területén való képzésre és kész a külföldi diákok piaci alapú oktatására. Az Egyetem szervezeti struktúrája, képzési szerkezete és gazdálkodása szakmai alapokon, a hatékony működés követelménye szerint valósul meg.

Az Egyetem sportegyetemként képviseli a szisztematikus felkészülés és munka fontosságát, a sportolókhoz hasonlóan méri és fejleszti az ott dolgozók teljesítményét.

Az Egyetem célja a magyar sportért tenni képes szakemberek alkalmazása, ösztönzése, nemzetközi szintű teljesítményt nyújtó szakmai közösségek kialakítása.

Az Egyetem stratégiai szövetségben együttműködik az állami, civil és piaci szféra azon képviselőivel, akik saját működésükkel hozzájárulhatnak az Egyetem küldetéséhez. Az Egyetem a magyar sport háttérintézményeként kutatással, szolgáltatással támogatja az EMMI, a MOB, illetve a sportiparág piaci szereplőinek munkáját. Az Egyetem a gyakorlati képzés otthonaként támogatja az Egyetem sportegyesületét, a TFSE-ét.

Az Egyetem szakmai anyagok kidolgozásában, közös képzések indításban együttműködik a Magyarországon testnevelés és sport területén működő felsőoktatási intézményekkel, és kezdeményezi a nemzetközi kapcsolatok bővítését. Az Egyetem célja részt venni minden olyan kutatói hálózatban, melyek programjai támogatják a magyar sport versenyképességét.

Az Egyetem elkötelezett a szolidaritás eszméje iránt, az egészségesek, illetve a képességeikben vagy egészségükben korlátozott emberek testkultúráját egységben kezeli. Az Egyetem a Fair Play és a Jó Kormányzás (Good Governance) elvei szerint működik, átlátható folyamatok, demokratikus és szakmai döntéshozatal jellemzi.

A nemzetközi versenyben az Egyetem nemzeti válogatottként képviseli Magyarországot, törekszik a legjobb teljesítményre és hirdeti a magyar sport értékeit.

Projektek

2023. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!