Támogató Szolgálat

Támogató Szolgálat emblémaEgyetemünk 2016 őszétől új szolgáltatással bővült, a Támogató Szolgálattal, amely azzal a céllal jött létre, hogy a hallgatók magánéleti és tanulmányi nehézségeire, elakadásaira, megoldására nyújtson segítséget. A tanácsadó szolgálat jelenléte csökkentheti a felesleges lemorzsolódás veszélyét a diákok körében, mivel a campuson belül bárki segítséget, információt kaphat.

A Támogató Szolgálat munkatársai úgy vélik, hogy a hallgatóknak tanulmányaik bármely szakaszában szükség lehet arra, hogy egy hirtelen jött krízishelyzetben tudjanak hova fordulni, azonban az egyetemi évek legelején, az első éveseknél és a diplomaszerzés kapujában a különösen kritikus helyeztek adódhatnak.

A Támogató Szolgálat feladata, hogy a felvetődött kérdéseket minél hamarabb és szakszerűen tudja ellátni. Így a felmerülő kérdések az adott területért felelős és szakképzett munkatárshoz kerülnek. A szolgáltatás elindítása előtt a munkatársak az elmúlt évek tapasztalatai alapján összegyűjtötték, hogy melyek azok a kulcskérdések, amikkel leginkább találkoztak a hallgatók körében. Így kirajzolódott néhány témakör, ami lefedi, hogy elsősorban miben tud segítséget nyújtani a hallgatóknak a Támogató Szolgálat:

 • egyetemi élet és tanulás,
 • az elsőévesek beilleszkedési,
 • a magánéleti (családi, párkapcsolati, önismereti, önértékelési),
 • pszichés , pszichoszomatikus problémákkal kapcsolatosan (motiválatlanság, szorongás, stressz, depresszió, függőségek, egyéb).

Kik vagyunk?

Szilasi JuditSzilasi Judit, a Támogató Szolgálat vezetője:

Egész felnőtt életemben, néhány vargabetű kivételével, emberekkel foglalkoztam, nagy részben tanítottam: általános iskolásokat, középiskolásokat, civileket és katonákat. A tanítás után a tanácsadás fele fordult az érdeklődésem, noha ez utóbbi már tanár koromban is jelen volt, gyakran gondolták a diákjaim, hogy velem osztják meg a gondjaikat. A TE Fogyatékosságügyi Koordinációs irodájának elindítása, felépítése az én feladatom lett, ebben a munkámban már abszolút jelen volt a tanácsadás, mint a talán leghangsúlyosabb elem. Két év koordinátori munka után úgy gondoltam, hogy fontos lenne létrehozni egy olyan tanácsadó szolgáltatást, amit minden diák elérhet, ha szüksége van rá, nemcsak a fogyatékossággal élők. Ez adta az ötletet a Támogató Szolgálat elindításához.

Marcinkovics OrsolyaMarcinkovics Orsolya, diáktanácsadó:

Végzős pszichológus hallgatóként csatlakoztam a Támogató Szolgálat csapatához. Célom, hogy a hallgatók felmerülő problémáit, nehézségeit szakszerűen tudjam kezelni. Tanácsadói munkám a stressz okozta, szorongási , konfliktuskezelési, önértékélesi, önismereti, életvezetési, párkapcsolati, családi és egyéb magánéleti, tanulási problémák leküzdéséről, feloldásáról szól. Várok minden kedves hallgatót, aki szívesen beszélgetne valakivel, aki meghallgatja őt, együtt tud gondolkodni Vele , és segít megoldást keresni a felmerülő kérdéseikre és dilemmáikra.

Sas GáborSas Gábor, diákmentor:

A Testnevelési Egyetem IV. éves hallgatója vagyok és 2. éve munkatársa. Aktívan támogatom a hallgatókat, mint "öreg diák". Minden tapasztalatom, és tudásom próbálom átadni számukra, ezzel segítve őket, és az egyetem életét. Bármilyen kérdéssel fordulhatsz hozzám! Igyekszem ismereteim legjavát adni, amennyiben nem tudok hatékonyan segíteni, megtalálom neked azt aki tud. Rám találsz a campuson folyamatosan, leggyakoribb fellelhetőségem Torna B, Küzdő terem ( Galla Ferenc terem), D épület. Keress bátran, barátra lelsz!

Kedves Hallgatók!

Minden hallgatót várunk, akinek nehézségei támadtak az egyetemi élettel vagy a magánéletével kapcsolatosan. Diszkréciónkra, tapasztalatunkra, és szaktudásunkra számíthatsz. Nálunk támogatóra találsz, keress és kérdezz bátran minket.

 • Nem tudod merre visz a jövőd?
 • Nem találod a helyed az egyetemen?
 • Összegyűltek a sötét felhők a fejed felett, és sehol sem leled a megoldást?

Keress minket!

Ne köszönd a segítséget, mert azzal megteszed, ha utána sikeres és kiegyensúlyozott vagy!

Hogyan működik?

A hallgatói problémák sokfélesége és azok gyorsabb megoldásának segítése okán a Támogató Szolgálat az online tanácsadást helyezte előtérbe. A e-mail címre beérkező kérdéseket a munkatársak igyekeznek online formában orvosolni. Amennyiben szükség van személyes jelenlétre, egyeztetett időpontokban biztosított a személyes tanácsadás lehetősége is.

A problémákat kategóriákba soroltuk, és mindegyiknek adtunk egy kulcsszót, ezt kellene a levél tárgymezejébe írni, így biztosítható, hogy a témában leginkább jártas szakemberhez kerüljön.

Kulcszavak:

 • egyetemi élet
 • tanulás
 • önértékelés/önismeret
 • párkapcsolat
 • család
 • gólyapánik

Támogató Szolgálat szórólap (belső)