Ekler Luca 2024-ig a TFSE-ben folytatja
2022. december 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TFSE világ- és Európa-bajnok csúcstartó paraatlétája és paralimpiai bajnoka a napokban hosszabbította meg szerződését az egyesülettel.

Ekler Luca 2024 ig a TFSE ben folytatja 3

A megállapodás értelmében a 2024-es párizsi olimpiáig sikeredzőjével, Szalma Lászlóval készül, emellett minden támogatást megkap, amire a TFSE-nek az egyetemmel karöltve lehetősége van.

Rakaczki Zoltán, a TFSE ügyvezetője kiemelte, Ekler Luca a TFSE és az egyetem élsportolói programjának mintaképe. A TF-en kezdte meg tanulmányait alapszakon, itt találkozott sikerei kovácsával, Szalma Lászlóval. Az alapképzést követően mesterképzést kezdett az egyetemen, idén pedig már óraadóként is találkozhattunk vele. Ezen a szinten kifejezetten fontos, hogy több fronton is támogassák a sportolót, ezért a háttérmunkálatok (masszőr, dietetikus, sportpszichológus) terén is teljes körű segítséget kap Luca.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, prof. dr. Sterbenz Tamás így fogalmazott paraatlétánkkal kapcsolatban.

„Örömünkre szolgál, hogy Ekler Luca továbbra is a TFSE és az egyetem kötelékében képzeli el a jövőjét. Az elmúlt évek sikerei azt mutatják, hogy jó irányba tart élsportolói programunk, paralimpikonunk pedig ékes példája annak, miként lehet az egyetemista létet a versenysporttal eredményes harmóniában folytatni. Biztos vagyok benne, hogy a jövőre esedékes világversenyeken és a 2024-es párizsi olimpián is büszkén figyelhetjük majd Luca teljesítményét.”

Szalma László, az Atlétika Tanszék vezetője így vélekedett az idei évben látottakról.

„Luca jól dolgozik, a program szerint halad. Sajnos idén elmaradt a világbajnokság Japánban a koronavírus-járvány miatt, az Európa-bajnokságon azonban sikerült világcsúcsot ugrania. Igaz, az eltervezett eredmény méterben nem lett meg, de 2023-ban ezt is elérjük majd. A hetekben Nyíregyházán vár ránk még egy edzőtábor, amelyet követően feltöltődve várjuk majd az új év kihívásait.”

Végül maga a sportoló, Ekler Luca is megszólalt.

„Jól érzem magam az egyesületnél és az egyetemen is, ezért nagyon örülök a hosszabbításnak. Sűrű év elé nézünk, hiszen jövőre lesz a kvalifikációs világbajnokság, ahol egyértelműen a kvótaszerzés lesz a célom. Elsődlegesen a távolugrást tartom szem előtt, de a 100, a 200, illetve 400 méteres síkfutásban is oda szeretnék érni a vébére. Az épek között szeretnék más versenyszámokban, gátfutásban és többpróbában is elindulni, de ez még messze van… Az egyetem kapcsán boldogan fogadtam, hogy oktathatom a paraatlétika választható tantárgyat. Nagy sikere volt az óráknak ebben a szemeszterben, ha minden igaz, 2023 őszén folytatjuk!”

Örülünk, hogy továbbra is a TFSE és a TF családjában tudhatunk Luca, sok sikert kívánunk a jövőben

Fotó: TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!