Ragyogó eredmények az I. TFSE Akrobatikus Torna Kupán
2021. március 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TFSE szervezésében múlt héten vasárnap rendezték meg az I. TFSE Akrobatikus Torna Kupát. A világjárvány miatt kialakult sajnálatos helyzetben egyrészt annak is örülhetünk, ha lehetőség nyílik versenyek megtartására, másfelől büszkeséggel tölthet el minket a szakosztály nagyszerű teljesítménye, a TFSE versenyzői ugyanis 12 érmet szereztek, benne hét arannyal.

Ragyogó eredmények az I. TFSE Akrobatikus Torna Kupán

A szervezők hét egyesületet hívtak meg a seregszemlére, közülük négy vállalta az indulást, a pandémia miatti szigorú előírásokat teljes mértékben betartva. A viadal egyik érdekessége volt az online versenyzés, merthogy ezt is sikerült megoldani, a bírói bizottság ilyen esetekben a kivetítőről pontozott.

A TFSE akrobatikus torna szakágát Mikolovics Zsuzsa alapította 2018-ban, s az aerobik szakosztályon belül működik Pék Szilvia vezetőedző irányításával, aki maga is tíz éven keresztül versenytornázott az FTC akrobatikus torna szakosztályában.

„Az volt a célunk, hogy az akrobatikus torna mozgásanyagát megismertessük a Testnevelési Egyetem hallgatóival, és hogy versenylehetőségeket, bemutatókat biztosítsunk számukra. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a TE-re érkező, torna alapokkal felvértezett hallgatók ne hagyják abba a versenyszerű sportolást, hiszen az akrobatikus torna 18 és 25 év közötti korcsoportjának mezőnyei nem telítettek, mert eddigre a versenyzők befejezik pályafutásukat. A sportág sajátossága, hogy páros vagy hármas egységekben versenyeznek a tornászok, ahol a felső rendszerint gyermek korú. 2019 óta veszünk részt a Magyar Torna Szövetség égisze alá tartozó versenyeken, de saját kupát csak most először, az elmúlt hétvégén sikerült rendezni. A kupán és az előző viadalokon versenyzőként is vettek részt TE-es hallgatók, osztatlan tanári szakos hallgatók, így Lévay Dániel és Laskovics Tímea.

A kupa megszervezésben segítségünkre voltak mind edző-, mind sportmenedzser szakos hallgatók is. A bemutatókon a 2018-as és 2019-es gólyabáli fellépésre talán sokan emlékeznek, ezek a videók is visszanézhetők a TFSE honlapján. A 12 fős koreográfiák tartó pillérei (alsók) itt is TE-es hallgatók voltak, míg a felsők, a súlykülönbség biztosítására a Budavári Általános iskola tanulói közül az igazolt A-kategóriás versenyzőinkből lettek kiválogatva. Edzéseink az igazolt versenyzők számára a pandémia idején is folytatódnak hetente kétszer. Reméljük, sikerült felkelteni az érdeklődést, és minél több hallgatót köszönthetünk a jövőben is az akrobatikus torna szakosztályban” – mondta érdeklődésünkre Mikolovics Zsuzsa.

Az I. TFSE Akrobatikus Torna Kupa - további képekkel együtt - a TFSE honlapján nézhető vissza.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!