Kajakozás, előadások, kiállítás – színes programok a World Leisure Day-en
2023. április 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Amint arról már korábban beszámoltunk, április 25. és 27. között a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága szervezésében Nemzetközi Napok (IDIH 2023) lesznek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. Az IDIH 2023 olyan platformot kínál az egyetemen, amelyen a hazai és külföldi szakértők előadások.

Kerekasztal-beszélgetések alkalmával engednek betekintést munkájukba, illetve megvitatják a nemzetközi együttműködés és projektek lehetőségeit. A résztvevők a Partner University Fair keretében megismerkedhetnek a TF partneregyetemeivel.

A műsorkínálat színes és sokrétű, a második napot, tehát április 26-át a World Leisure Day teszi még izgalmasabbá: kajakozás a Dunán, előadások és fotókiállítás egyaránt szerepel a programban.

„Az érintett szervezetekkel folyamatos az együttműködésünk, ennek gyümölcse az április 26-ra kialakított programunk – mondta érdeklődésünkre dr. Bánhidi Miklós, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Rekreáció Tanszékének docense, a World Leisure Organization Youth Ambassador Bizottság elnöke. – A brazilok kezdeményezésére létrejött a rekreációs világnap, ehhez kötődően igyekeztünk kialakítani a tematikát a környezetre, a mozgásra, környezetre és a kultúrára építve.”

Bánhidi Miklós hozzátette: nem céljuk a minél nagyobb vendéglétszám elérése, sokkal inkább egyfajta demonstrációként, jelképként próbálják beállítani az eseményt. Tervük szerint a World Leisure Day látható lesz a világhálón, mert nem mindenki tud majd személyesen jelen lenni a rendezvényen, az Egyesült Államokban, Dél-Afrikában, Indiában vagy éppen Thaiföldön egy link segítségével lehet követni az eseményeket.

„Tavaly is volt már egy hasonló eseményünk, az idei abban is más, hogy az ifjúsági programoknak központi helyszínük lesz, mégpedig a TF. Dolgozunk azon, hogy hagyományt teremtve a következő években is ilyen színes programot kínáljunk a World Leisure Day alkalmával” – fűzte hozzá Bánhidi Miklós.

Program (házigazda: Rekreáció Tanszék)

Invited guests:

  • HUSS International Day guests from Albania, Romania, USA
  • International Leisure Leadership training partners Slovakia, Romania
  • Online partners: South Africa, Nigeria, Uganda, Pakistan, Cambodia, Thailand, China

09.00 Departure from HUSS (Budapest, Alkotás u. 42-48.) by Mnivan to the HUSS Water Sport Center (Budapest, Királyok u. 65-68)   

10.00 Kayak tour to Petőfi bridge via Parliament. Students and international guests will be kayaking on Danube river to demonstrate World Leisure Day.

12.30 Lunch with international guests of HUSS

15.00 International hybrid conference (K1 Building B202). Moderator: dr. Gyöngyvér Lacza (HUSS)        

  • 15:10 Paul Dragos (University of Oradea, Romania): Organizational management skills
  • 15:25 Beata Dobay (Selye University, Komarno, Slovakia) & Elena Bendikova (Catholic University, Ruzomberok, Slovakia): Youth camp management
  • 15:45 Achara Phanurat (TIFF, Thailand): Thai Meditation
  • 16:00 Pallawi Shindle (India): Ayurveda

16.15 Break (international tea test)

16.45 Visiting WLYA Youth Office  (K2 Building 13). Opening the WLYA contest photo exhibition 2022/2023.

  • 16:00 Lina Takruri, Makhaya Malema & Jesse Miller (WLYA members): Introduction of WLYA activities
  • 16:15 John Devaraj (artist, India): World Peace Museum, Bangalore
  • 16:30 Michael Akinnagbe (WLYA, Nigeria): Visiting the Female Correctional Center, Surulere, Ondo, Nigeria
  • 16:45 Donah Ntibankudiye (Uganda): World Leisure Day as expressed in art paintings
  • 17:00 Musicians: Sasha Veret (France), Balu Jambe (India), Safa Takruri (Jordan), Lyrikal TMG (USA)

Participation is free for all participants, but registration is required at Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. in order to receive the Zoom link for the event.

A program nyomtatható verziója >>>

Kajakozás, előadások, kiállítás, színes programok a World Leisure Day-en

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!