Véget ért az Educatio, pörgött a TF-stand
2023. január 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ritmikus gimnasztikázók és cheerleaaderek, továbbá neves TF-es sportolók élénkítették egyetemünk standját a január 12. és 14. között megrendezett 23. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállításon, ahol ismért sikeresen mutatkozott be az ország legsportosabb egyeteme.

Véget ért az Educatio, pörgött a TF-stand

A tavalyihoz hasonlóan idén is színvonalas standdal jelent meg az Educatión a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, és akárcsak 2022-ben, most is rengetegen keresték fel az intézmény kiállítópultját, hogy felvilágosítást kérjenek a TF program- és kurzuskínálatáról. A helyszínen a Tanulmányi Hivatal és a Hallgatói Önkormányzat képviselői várták az odalátogatókat, és örömmel tapasztaltuk, hogy bőven akadt munkájuk.

Lénárt Judit, a Tanulmányi Hivatal vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy mindhárom napon óriási érdeklődés mutatkozott az egyetem standja iránt.  A Tanulmányi Hivataltól ketten, a HÖK-től hat-nyolc hallgató volt végig jelen az eseményen.

„Elsősorban az idén érettségizők kértek tájékoztatást a felvételi folyamatáról, de számottevő volt a jövőre érettségiző diákok száma is – ők inkább a változó pontszámítási eljárásra és a nyelvvizsgákkal kapcsolatos változásra voltak kíváncsiak – árulta el a hivatal vezetője. – A legnagyobb érdeklődést a BA edző szak iránt tapasztaltuk, továbbá a labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda sportágak mellett a testépítés és fitnesz, a súlyemelés, jégkorong és az úszás sportágak iránt érdeklődtek a legtöbben. A felvételi vizsga mellett az egyetemen zajló sportéletre, sportolási lehetőségekre, a diákéletre és a kapcsolatépítés lehetőségeire is sokan kíváncsiak voltak. Népszerű volt a sportszervezés és a rekreáció életmód szak is, és sokan tettek fel kérdéseket az alapdiploma megszerzése utáni továbbtanulási lehetőségekkel és szakmai gyakorlati képzésekkel kapcsolatban. Mind a diákok, mind pedig a szülők körében nagy sikert aratott az osztatlan tanárképzés és a mellé felvehető BA edző szak abban a sportágban, amelyben sportszakmai gyakorlatot teljesített a hallgató. Szép számban érdeklődtek a szakmai képzéseink iránt is – itt a személyi edző és a sportedző volt a sláger.”

Mint megtudtuk, az utolsó, szombati napon a diákok mellett az „idősebb” korosztály tagjai is kilátogattak a kiállításra. Sokan kérdeztek a szakirányú továbbképzésekről, főként a sportpszichológiáról, a sportmédiáról, az autó-motorsport menedzseri, a sportdiplomáciai szakokról, valamint az MA gyógytestnevelő szakról.

Visszatérve a show részére, egyetemünk színvonalas programmal mutatkozott be az esemény nagyszínpadán január 12-én, csütörtökön, amikor ritmikus gimnasztikázóink és cheerleadereink kápráztatták le a közönséget bemutatójukkal. 

Természetesen nem hiányozhattak az eseményről neves sportolóink sem. Az első napon a TFSE röplabdázója, Budaházy Boglárka, a másodikon a háromszoros olimpikon, Európa-bajnok cselgáncsozó Karakas Hedvig és a TFSE NB I-es kosárlabdázója, Németh Alma, míg a zárónapon az olimpiai 5. helyezett, vb-ezüstérmes birkózó, Szőke Alex várta a továbbtanulni vágyókat.

Egyetemünket prof. dr. h. c. Mocsai Lajos kuratóriumi elnök, prof. dr. Sterbenz Tamás rektor és dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes képviselte a kiállításon.

Idén 53 000-en látogattak ki a háromnapos eseményre, amelyen 18 ország 200 kiállítója volt jelen.  

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!