Prof. dr. Géczi Gábor: Izgalmas témákkal készülünk az V. Sport és Innováció Konferenciára
2022. augusztus 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szeptember 14. és 16. között immár ötödik alkalommal rendezik meg a Sport és Innováció Konferenciát, amelynek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, illetve a NEKA Balatonbogláron ad majd otthont. Az esemény első napján a IV-es szekcióban Irányítás, finanszírozás címmel workshop „nyílik”, ahol Prof. dr. Géczi Gábor, a TF Gazdaság és Társadalomtudományi Intézet igazgatója, a Sportmenedzsment Tanszék vezetője lesz a moderátor.

Géczi Gábor: Izgalmas témákkal készülünk az V. Sport és Innováció Konferenciára

„Izgalmas témákkal készülünk a rendezvényre, vendégünk lesz Schmidt Gábor helyettes államtitkár a HM Sportért Felelős Államtitkárságáról, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, továbbá András Krisztina a Sportgazdasági Kutatóközponttól, Dénes Ferenc sportközgazdász, valamint a korábbi kiváló vízilabdakapus, Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke. Központi témánkban górcső alá vesszük, hogy valójában merre tart Magyarországon a sportirányítás és -finanszírozás. Az energiaárak elszabadulása – melyeknek még csak becsülni sem tudjuk a hatását a hazai sportra –, illetve az állami támogatások időleges megállításai miatt ez különösen fontos téma jelenleg, azt hiszem, ez lesz az egyik legnépszerűbb program az V. Sport és Innováció Konferencián” – mondta érdeklődésünkre Géczi Gábor.

A TF tanszékvezetője hozzátette: a sajtóból már értesülhettünk arról, hogy az ősszel az állami sportirányítás jelentős átalakuláson megy keresztül. Schmidt Gáborral és a szakértőkkel arról is esik majd szó, hogy miként lehet a sportirányítást és a jelenleg sportfinanszírozásra szánt összegeket hosszú távon hatékonyabban felhasználni.

„Nem csupán elméleti síkon kapunk betekintést a témába, hiszen Schmidt Gábor, Gergely István és jómagam a gyakorlatból is hozunk példákat” – hangsúlyozta Géczi Gábor.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!