Újabb arany az Európai Egyetemi Játékokon, az éremtáblázat élén a TF
2022. július 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Lódzban zajló 6. Európai Egyetemi Játékok harmadik versenynapja TF-es szempontból kifejezetten izgalmas, fordulatos és sokszor drámai mérkőzéseket hozott, ám ami a legfontosabb, egy újabb aranyérmet is, s ezzel egyetemünk az éremtáblázat élére ugrott.

Újabb TF arany az Európai Egyetemi Játékokon

Kiváló formában játszó női sakkozóink, Terbe Julianna és Zsuzsanna megállíthatatlanul meneteltek az elmúlt két nap során, és kitűnő formájukat megtartva a harmadik versenynapon aranyérmet szereztek a rapidtornán. A Grimm, Haszon férfi duó a 15. helyen fejezte be a küzdelmeket.

Férfi 3x3-as kosarasaink két győzelmet és egy vereséget könyveltek el, s ezzel csoportjukban az 5. helyen állnak. Női vonalon folytatódott a sikersorozat, újabb két győzelem után lányaink hibátlan mérleggel vezetik a C jelű csoportot.    

Újabb TF arany az Európai Egyetemi Játékokon 1 Leonidas Gaitanakis vezette női röplabdázóink 3:2-re elvesztették a csoportrangadót a Zágrábi Egyetem ellen, így csoportjuk 2. helyén végeztek. Ez azt jelenti, hogy középdöntőben a szintén csoportmásodikként záró kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemmel és a brnói Masaryk Egyetemmel csapnak össze a J csoportban. Az eredmények függvényében később a 7., a 9. vagy a 11. helyért játszhatnak.

Bár férfi teniszezőink remekül kezdtek a Kozminski Egyetem ellenKisantal parádés mérkőzésen győzte le ellenfelét egyéniben – a folytatás már kevésbé sikerült jól, így végül 2:1-re alulmaradtak riválisukkal szemben, és a D csoport harmadik helyén végeztek. Folytatás hamarosan, a helyosztó mérkőzéseken.

Újabb TF arany az Európai Egyetemi Játékokon 2

Férfi strandröpladázóink tegnapi mérlege egy győzelem és egy vereség. A folytatásban a Frankfurti Egyetemmel vívnak fontos mérkőzést, a tét a legjobb négy közé jutás.

Futsalos lányaink megszerezték első győzelmüket a tornán (az Olomuci Egyetemet múlták felül 6–3-ra), s ezzel az A csoport 3. helyéről folytatják a csoportküzdelmeket.

A TF három arany- és két bronzéremmel vezeti az Európai Egyetemi Játékok éremtáblázatát.

fotó: EEJ
forrás: TFSE

  

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!