Szilágyi Anna egy hetet töltött Afrikában az ENGSO Youth-programmal
2022. június 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A sportfotózásban is nagy sikert elért Szilágyi Anna, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportmenedzser szakos, záróvizsga előtt álló hallgatója az Európai Nem Kormányzati Sportszervezetek Szövetsége (European Non-Governmental Sports Organisation, ENGSO) ENGSO Youth-programjának támogatásával utazhatott ki egy hétre Szenegálba, ahol ezúttal nem sport-, hanem turistafotókat készített.  

Szilágyi Anna egy hetet töltött Afrikában az ENGSO Youth programmal

A május 9-15. között Dakarban zajlott egyhetes program fő témája a sport és a fenntartható fejlődés kapcsolata volt. Az eseményen egy szenegáli, egy japán, egy francia egyetem, valamint a TF képviseltette magát. Anna korábban a Pályázati és Innovációs Központ (PIK) hírleveléből tájékozódott a lehetőségről, amelyet azonnal meg is pályázott. Rajta kívül még Papp Péter István, Milassin Ákos, Varga Lehel Jakab, Czucs Bálint András, Fiscarelli Nikoleta, Király Julianna Klára és Kováts Bence képviselte a TF-et.

Az egyhetes programot illeti, a délelőtti workshopok után a hallgatók a nap második felében kulturális programokon vettek részt, amelynek során – többek között – felkeresték a helyi látnivalókat, meglátogatták az ottani SOS gyermekközpontot, ahová adományokat vittek, továbbá jártak a francia Metz labdarúgócsapat fiókakadémiáján, a Génération Foot-on – utóbbi teljesen lenyűgözte Annát.

„Számomra az volt a legérdekesebb, hogy megtapasztalhattam, mit gondolnak más országok hallgatói a sport és a fenntartható fejlődés kapcsolatáról – mondta Anna, aki a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjén vesz éppen részt sportfotósként. – Ismét rájöttem, hogy a kulturális különbségektől színes igazán a világ. Jó benyomást tett rám az is, hogy a különböző országok képviselői mindig hozzá tudtak tenni valami sajátos gondolatot a workshop témáihoz. A részvétel az ENGSO Youth-programon óriási lehetőség, igazi ajándék minden egyetemi hallgatónak, mert új kultúrákkal ismerkedhetnek meg, ezáltal fejlődik a személyiségük, és szélesedik világlátásuk.”

Anna Szilágyi spent a week in Africa with the ENGSO Youth ProgrammeAz ENGSO projekt részletei: 

  • Key Action 2: Cooperation for innovation and the exchange of good practices: Capacity Building in the field of youth supported by Erasmus + Programme, European Commission
  • Name of the project: “Sport for Sustainable Development”
  • Project reference number: 608776-EPP-1-2019-1-SE-EPPKA2-CBY-ACPALA

Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!