Startol a IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia
2021. szeptember 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szeptember 15-én, szerdán kezdődik, és 17-én, pénteken zárul a IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia, amelynek a Testnevelési Egyetem (TE) és a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) ad otthont.

Startol a IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia

A negyedik alkalommal sorra kerülő Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciára 250 hazai és külföldi érdeklődő regisztrált, az előadókkal együtt azonban 300 lesz a résztvevők létszáma. A magyar és angol nyelvű nemzetközi rendezvény célja, hogy ösztönözze újabb kreatív ötletek megvalósulását és innovációvá válását. Az esemény első napján, szeptember 15-én a Testnevelési Egyetem (TE) kampusza látja vendégül a résztvevőket, míg 16-án és 17-én Balatonboglárra, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) otthonába költözik a „Sportinno”.

A szervezők kiemelték: a sportot és az innovációt középpontjába állító konferencia történetének fontos állomása a mostani, hiszen ez lesz az első a TE modellváltását követően, ráadásul az esemény vélhetően egy hosszabb távú együttműködés kezdetét is jelenti a TE és a NEKA között. 

A konferencia szerdai megnyitóján Dr. habil. Sterbenz Tamás, a TE megválasztott rektora, Dr. Lacza Zsombor tudományos rektorhelyettes és Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mond köszöntőbeszédet, a díszebéden pedig felszólal Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, az egyetemet fenntartó, közfeladatot ellátó, közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának elnöke és Leonz Eder, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) elnöke.

Az eseményre regisztráltak túlnyomó része (80 százaléka) hazai, a külföldi résztvevők között pedig találunk Albániából, Kolumbiából, Georgiából, Szaúd-Arábiából, a Fülöp-szigetekről és Spanyolországból érkezőket. Az eseményen külföldi egyetemek oktatói is jelen lesznek: érkeznek vendégelőadók Svájcból, Németországból, Szaúd-Arábiából, Georgiából, Portugáliából, Oroszországból és Angliából.

A konferencia műsorkínálata lenyűgöző: az eseményre regisztráltak összesen húsz workshopból és hat kerekasztal-beszélgetésből válogathatnak. A rendezvény második napján, szeptember 16-án Balatonbogláron a kézilabda kerül terítékre, de természetesen sztárokban sem lesz hiány: az Olimpiai értékelés közelről, távolról elnevezésű kerekasztal-beszélgetésen részt vesz számos magyar olimpikon, Gergely István, Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor, Imre Géza, Siklósi Gergely, Cseh László és Märcz Tamás is.

Érdekesnek ígérkezik csütörtökön az Olimpiai eredményesség és világ sportja a Covid árnyékában című kerekasztal-beszélgetés is, amelyen jelen lesz Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, Dr. Kemény Dénes, Dr. Wladár Sándor és az úszóválogatott szövetségi kapitánya, a TE Úszás és Vízi Sportok Tanszék vezetője, Prof. Dr. Sós Csaba.

A testmozgást kedvelők sem fognak csalódni, hiszen a rendezvény zárónapján, szeptember 17-én kerékpár- és gyalogtúrát szerveznek a Balatonboglárhoz közeli borospincékhez.

A IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia programja itt tekinthető meg.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!