Görög napok a Testnevelési Egyetem gólyatáborában
2021. augusztus 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Akárcsak tavaly, az idén is Velencén rendezte meg gólyatáborát a Testnevelési Egyetem, a TE Vízisport és Rekreációs Központjában. Az augusztus 16. és 19. között lebonyolított esemény jól sikerült, még a kedvezőtlen időjárás sem szegte a résztvevők kedvét, sőt!

Görög napok a Testnevelési Egyetem gólyatáborában

„Maximálisan kihasználtuk a hely és a környezet adottságait – mondta megkeresésünkre Oravecz Anna, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) elnöke, aki Szaplonczay Makrinától vette át a fontos pozíciót. – Tizenhatodikán az egyetem Athén termében találkozott a népes csapat, a gólyák így bekukkanthattak az intézménybe, majd a csapatok elosztását követően együtt vonatoztunk Velencére.”

Ami a létszámot illeti, a gólyák kilencvenen voltak, plusz 20-25-en a szervezők, vagyis több mint száz fiatal töltötte el tartalmasan ezt a néhány augusztusi napot.

„A görög mitológia volt a tábor fő motívuma, a programok jelentős részét ennek szellemében alakítottuk ki – folytatta a HÖK-elnök. – A csapatépítés mellett természetesen a játékra és a versenyekre is nagy hangsúlyt fektettünk, voltak egyebek mellett sorversenyek, s bár a rosszra forduló időjárás sajnos nem tette lehetővé a vizes sportok programba illesztését, a futballozás, a röplabdázás, a klasszikus pentatlon vagy éppen a frizbizés nem maradhatott el. Nagy élmény volt a gólyatábor, a fiatalok mondták is a hazainduláskor, hogy ürességet éreznek így, hogy véget ért, mert életük legszebb napjait töltötték itt.”

Ennél jobb visszajelzése márpedig nincs az elvégzett munkának, amely már a nyár elején elkezdődött, és jószerével egész nyáron tartott.

Görög napok a Testnevelési Egyetem gólyatáborában (Oravecz Anna)

Oravecz Anna

„De minden pillanatáért megérte – hangsúlyozta Oravecz Anna. – Miután júniusban befejeződött az oktatás a TE-n, máris nekiláttunk a gólyatábor megszervezésének, kezdve a szállásfoglalástól, a papírmunkán át egészen az egyenpóló elkészíttetéséig. Ragyogó csapattal dolgoztunk, illetve dolgozom együtt, ilyen jó közegben tényleg repül az idő. Elődömmel, Makrinával nagyon jó viszonyt ápolok, felkészített a rám váró feladatokra, én pedig élvezettel csinálom, szeretem a kihívásokat, azt is mondhatom, egy álmom valósult meg a HÖK-elnöki poszt betöltésével.”

Oravecz Anna harmadéves osztatlan tanár szakos hallgató a Testnevelési Egyetemen, testnevelő és gyógytestnevelő tanári pályára készül, valamint szeretne megszerezni jó néhány edzői papírt. De ahogyan ő fogalmazott ezzel kapcsolatban: „Ez még a jövő zenéje.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!